ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΟΙ ΕΠΤΑ ΑΚΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΛΕΞΕΙΣ

 

ΟΙ ΕΠΤΑ ΑΚΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΛΕΞΕΙΣ

 

Κάθε μια από τις επτά ακτίνες έχει τη δική της λέξη που όταν εκφωνηθεί σωστά με τη χρήση της πνευματικής θέλησης, έχει ένα τριπλό αποτέλεσμα. Μπορεί να αποκληθεί η Ιερή Λέξη του Κυρίου της Ακτίνας που είναι τόσο βέβαιο μια πνευματική οντότητα όσο και ο Sanat Kumara. Όλες οι ακτίνες έχουν μια όψη θέλησης. Το να εκφωνήσουμε την ιερή λέξη σωστά δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται να αισθανόμαστε τη σημασία της Λέξης καθώς τη χρησιμοποιούμε. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη πνευματική όψη θέλησης της οποιασδήποτε ακτίνας στην οποία ανήκουμε.

Η ποιότητα της πνευματικότητας είναι η αγάπη. Η ποιότητα της θεότητας είναι η θέληση. Η σωστή εκφώνηση της ιερής λέξης χρησιμοποιεί και τα δύο. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε, αρχίζοντας με την επιθυμία γι’ αυτό, στην οποία προσθέτουμε τη γνώση μελετώντας.

Επιταχύνουμε την εξελικτική διαδικασία εξαγνίζοντας τα τρία σώματά μας. Το ΟΜ όταν εκφωνείται με αυτή τη πρόθεση, χαλαρώνει τα δεσμά της βαρύτερης ύλης και στα τρία σώματα ούτως ώστε να μπορεί να αποβληθεί. Όταν χρησιμοποιείται με έντονη πνευματική πρόθεση συγκεντρώνει σωματίδια αγνότερης ύλης για να αντικαταστήσει την αποβληθείσα.

Ο φρόνιμος μαθητής δεν επιζητεί να απαρνηθεί την ύλη ή να ξεφύγει συνειδητά από αυτήν, γιατί είναι τόσο θεία όσο και η ψυχή. Αντίθετα, επιζητεί να την υποτάσσει και να την ελέγχει και να εξουδετερώνει τα βλαβερά αποτελέσματα που η Ανθρωπότητα χρησιμοποιώντας την, παρήγαγε.

Εάν ο Ηλιακός Λόγος σταματούσε να ηχεί το AUM, δεν θα υπήρχε σήμερα ουσία (ύλη) για να κατοικήσει μέσα η Ανθρωπότητα και το μεγάλο πείραμα θα τελείωνε με αποτυχία. Είμαστε επιφορτισμένοι με το να ξεφύγουμε από τα δεσμά της ύλης και όχι να τη καταστρέψουμε. Υποδουλώσαμε τους εαυτούς μας και πρέπει να τους ελευθερώσουμε.

Αυτό το κάνουμε γιατί δεν είμαστε αβοήθητα ρομπότ αλλά σπίθες από τη θεία φωτιά της ζωής του Θεού. Με αυτό εννοούμε τη ζωή του Ηλιακού μας Λόγου συνομολογούμενη από τον Πλανητικό μας Λόγο, τον Sanat Kumara “μέσα στον οποίο ζώμεν και κινούμεθα και εσμέν”. Η Επιστήμη της επίκλησης, συμπεριλαμβανομένης και της ορθής χρήσης της ιερής λέξης, θα είναι ένα από τα πλέον σημαντικά επιτεύγματα της νέας εποχής του Υδροχόου.

Η κυριάρχησή μας στην υλική φύση προχωρεί με ταχύτατο ρυθμό. Η κυριάρχησή μας στην Ανθρώπινη φύση πρέπει να συμβαδίζει, αλλιώς παρατείνουμε τη παγκόσμια αθλιότητα. Εξ’ ου και η ανάγκη για αυτοκυριαρχία που με πρακτικούς όρους σημαίνει ότι τα σχέδια και οι σκοποί της ψυχής μας είναι πιο αποτελεσματικά στη ζωή μας από ότι οι πιο έντονες επιθυμίες μας και οι πιο απεγνωσμένες φυσικές ανάγκες μας.

Αυτό διευκρινίζεται στη Τέταρτη Μύηση.

 

Foster Bailey

photo www.psixologikosfaros.gr

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.