ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλοί απ’ αυτούς τους λόγους βασίζονται πάνω σε αίτια που ανάγονται σ’ ένα τόσο μακρινό παρελθόν, ώστε η ιστορία δεν ξέρει τίποτε γι’ αυτά και δεν παρουσιάζουν κανένα νόημα για σας, γιατί δεν έχετε καμία ξεκάθαρη ιδέα για τη φύση της ανθρωπότητας στα πρώτα της στάδια. Κάποια αντίληψη της ουσιαστικής κατάστασης θα είναι πολύτιμη, αν πρόκειται να παρακολουθήσετε με νοημοσύνη την εξέλιξη στο μέλλον.

Πρώτον, το σημείο που έχει φτάσει η ίδια η ανθρωπότητα είναι ένα από τα κύρια και πρωταρχικά αίτια. Αυτή η εξελικτική κατάσταση έχει φέρει το ανθρώπινο γένος στο κατώφλι μίας θύρας πάνω στη μεγάλη ατραπό της εξέλιξης κι έχει υποδείξει μία ανέλιξη που υπαγορεύει δραστικές αλλαγές σ’ ολόκληρη τη στάση του ανθρώπου προς τη ζωή και προς όλες τις σχέσεις του στον κόσμο.

Αυτές οι αλλαγές εισάγονται από τον ίδιο και δεν του επιβάλλονται από κάποια εξωτερική δύναμη ή από οποιαδήποτε μορφή εξαναγκασμού της ανθρωπότητας.Αυτό είναι ένα σπουδαίο σημείο που πρέπει να συλλάβει κανείς.Θα μπορούσε λοιπόν να δηλωθεί ότι:

  1. Ο άνθρωπος βρίσκεται σ’ ένα σημείο όπου η αρχή της νοημοσύνης είναι τόσο ισχυρά αφυπνισμένη μέσα του, ώστε τίποτε δεν μπορεί ν’ αναχαιτίσει την πρόοδό του προς γνώσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν επικίνδυνα και να εφαρμοστούν εγωιστικά, αν τίποτε δεν γινόταν για να τον συγκρατήσει κι έτσι να τον προφυλάξει από τον εαυτό του, έστω και με το τίμημα ενός πρόσκαιρου πόνου. Ο άνθρωπος πρέπει να διδαχθεί ν’ αντιδρά σε μία ανώτερη και καλύτερη αίσθηση αξιών.

Συνεχίζεται

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.