ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ
ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Όμιλοι υπήρχαν πάντα στον κόσμο, όπως για παράδειγμα η οικογενειακή ομάδα, αλλά ήταν κυρίως όμιλοι τρίτης ακτίνας και επομένως δέσποζε η εξωτερική έκφραση και ο έλεγχος που ήταν το αποτέλεσμα της επιθυμίας. Η εστίασή τους υπήρξε κυρίως υλική και ήταν τμήμα ενός εσκεμμένου σχεδίου.

Η ορθή αντικειμενικότητα και η έκφραση ήταν και είναι ακόμη ο σκοπός της εξελικτικής διαδικασίας. Αλλά οι όμιλοι που σχηματίζονται τώρα είναι μία δραστηριότητα δεύτερης ακτίνας και είναι όμιλοι δόμησης, δόμησης των μορφών της έκφρασης στη νέα εποχή. Δεν είναι το αποτέλεσμα της επιθυμίας, όπως γίνεται συνήθως κατανοητός ο όρος, γιατί βασικά εδραιώνονται πάνω σε μία νοητική ώθηση.

Στην πραγματικότητα είναι υποκειμενικοί στη φύση τους. Διακρίνονται περισσότερο από την ποιότητα και όχι από τη μορφή. Ότι θα δημιουργήσουν τελικά ισχυρά αντικειμενικά γεγονότα είναι επιθυμητό, αλλά στο τωρινό στάδιο είναι υποκειμενικοί και, αποκρυφιστικά μιλώντας, «εργάζονται στο σκοτάδι».

Αυτοί οι σπερματικοί όμιλοι είναι εμβρυακοί και επομένως η δραστηριότητά τους είναι διπλή και συνίσταται σε μία σχέση με την Ιεραρχία και στη μεταξύ τους σχέση. Η εσωτερική τους ζωή δεν είναι αρκετά ισχυρή, αλλά όπως λένε οι γραφές, «έχουν τις ρίζες προς τα κάτω με σκοπό να καρποφορήσουν προς τα πάνω».

Κάποιες σπερματικές ιδέες προβάλλουν μέσα στην ανθρώπινη συνείδηση. Αυτές διαφέρουν ιδιαίτερα από εκείνες του παρελθόντος και ενσωματώνουν το διακριτικό χαρακτηριστικό της νέας Υδροχοϊκής εποχής. Μέχρι τώρα, οι μεγάλες ιδέες που κατάφερναν να ελέγχουν τη φυλή, σε οποιαδήποτε εποχή, ήταν το δώρο των ενορατικών υιών των ανθρώπων στη γενιά τους.

Οι αναπτυγμένες ανθρώπινες υπάρξεις συνέλαβαν τότε την ενορατική ιδέα, την υπέταξαν στη διαδικασία της νόησης, την έκαναν
επιθυμητή και την είδαν να έρχεται σε ύπαρξη μέσα από τον παράγοντα της αναγνώρισης, όπως καλείται αποκρυφιστικά.

Συνεχίζεται …

Πηγή Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.