ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ (συνέχεια)

Το έργο του έκτου ομίλου για μία θρησκευτική ενότητα υπόσχεται γοργά αποτελέσματα. Αυτό όμως εξαρτάται από την προθυμία των μελών του και των συνδεομένων ομίλων να προχωρήσουν αργά και με τακτική.

Τη στιγμή που κάποια ιδέα εισέρχεται στον θρησκευτικό τομέα, αποκτά άμεση ορμή από το γεγονός ότι το κύριο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης συνείδησης είναι η αίσθηση του Υπέρτατου και Αληθινού, μία αναγνώριση του υποκειμενικού πεπρωμένου και μία προσέγγιση στον Άγνωστο Θεό.

Επομένως, κάθε αλήθεια ή παρουσίαση της μεθόδου, που έχει μέσα της την πιθανότητα να δημιουργήσει μία πλησιέστερη προσέγγιση στη θειότητα ή μία βαθύτερη κατανόηση της Ύπαρξης εφελκύει μία άμεση ανταπόκριση κι αντίδραση. Συνεπώς υπάρχει αρκετή ανάγκη για προσεκτική κι ελεγμένη δράση.

Η μορφή που θα πάρει η θρησκεία της νέας εποχής θα δομηθεί γύρω από τις περιόδους των Πανσελήνων, όταν θα γίνονται κάποιες μεγάλες Προσεγγίσεις στον κόσμο της πραγματικότητας.

Οι δύο μεγαλύτερες Προσεγγίσεις της Πανσελήνου θα είναι εκείνες της Πανσελήνου του Βεσάκ και της Πανσελήνου του Ιουνίου – η μία είναι αφιερωμένη μέχρι τώρα στον Βούδα, που ενσωμάτωσε τη σοφία του Θεού, και η άλλη στον Βοδισάτβα (τον Χριστό), ο Οποίος ενσωμάτωσε την αγάπη του Θεού.

Το υπόβαθρο της νέας παγκόσμιας θρησκείας θα έχει μέσα του τρεις μεγαλύτερες παρουσιάσεις της αλήθειας. Το έργο αυτού του έκτου ομίλου των μαθητών πρέπει να σχετίζεται με τις τρεις αυτές επικλήσεις της αλήθειας που είναι:

  1. Το γεγονός του Πνεύματος του Θεού, τόσο υπερβατικού όσο και πανταχού παρόντα, καθώς κι ένα παρόμοιο γεγονός σε σχέση με τον άνθρωπο. Αυτό μπορεί να ονομαστεί Υπερβατικός Μυστικισμός.
  2. Το γεγονός της θείας ποιότητας των Δυνάμεων στη φύση και στον άνθρωπο και η μέθοδος να χρησιμοποιούνται για θείους σκοπούς από τον άνθρωπο. Αυτό μπορεί να ονομαστεί Υπερβατικός Αποκρυφισμός.
  3. Το γεγονός ότι η Ανθρωπότητα, ως Σύνολο, είναι μία πλήρης έκφραση της θειότητας. Επιπλέον το γεγονός που συνδέεται μ’ αυτό, σχετικά με τη θεία φύση και το έργο της Πλανητικής Ιεραρχίας και ο τρόπος να προσεγγιστούν οι δύο αυτοί όμιλοι σε ομαδική μορφή. Αυτό μπορεί να ονομαστεί Υπερβατική Θρησκεία.

Συνεχίζεται …

Πηγή Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.