ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Οι σχολές που θα καθορίσουν τη νέα κουλτούρα

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Σήμερα, καθώς προχωρά η ολοκλήρωση της ανθρώπινης οικογένειας και καθώς το νοητικό επίπεδο της επαφής γίνεται πιο δυναμικό, μπορεί να βρεθεί μία πανίσχυρη ανθρώπινη αντίδραση στις σχολές της σκέψης και μία μειούμενη αντίδραση στις μεθόδους της ορθόδοξης θρησκείας.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η τάση της ανθρώπινης συνείδησης είναι πάνω από τα συναισθηματικά και νοητικά επίπεδα συνείδησης και αυτό θα συνεχίσει ν’ αυξάνει. Μπορούν πλέον να βρεθούν αρκετοί άνθρωποι, οι οποίοι – αφού έκαναν σε κάποιο μέτρο τις θρησκευτικές και νοητικές προσεγγίσεις και εδραίωσαν αρκετή ψυχική επαφή – μπορούν να χρησιμοποιήσουν μία νέα τεχνική.

Μαζί και σαν ένας όμιλος μπορούν να ευαισθητοποιηθούν στις εισερχόμενες νέες ιδέες που πρόκειται να καθορίσουν τη νέα εποχή που πλησιάζει. Μαζί και σαν ένας όμιλος μπορούν να εγκαθιδρύσουν τα ιδανικά και ν’ αναπτύξουν τις τεχνικές και τις μεθόδους για τις νέες σχολές της σκέψης που θα καθορίσουν τη νέα κουλτούρα.

Μαζί και σαν ένας όμιλος μπορούν να φέρουν αυτές τις ιδέες και τα ιδανικά μέσα στη συνείδηση των μαζών, έτσι ώστε οι σχολές της σκέψης και οι παγκόσμιες θρησκείες να μπορούν να συγχωνευθούν σε μία και να μπορεί να προβάλει ο νέος πολιτισμός.

Κοιτάζοντας συνολικά το πρόβλημα από μία άλλη σκοπιά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η προσπάθεια του παρελθόντος ήταν ν’ ανυψωθεί η συνείδηση της ανθρωπότητας μέσα από τις πρωτοποριακές προσπάθειες των πιο προωθημένων υιών της.

Η προσπάθεια του μέλλοντος θα είναι να φέρει κάτω σε εκδήλωση τη συνείδηση της Ψυχής μέσα από τις πρωτοποριακές προσπάθειες κάποιων ομίλων. Επομένως, πρέπει να είναι μία ομαδική προσπάθεια, επειδή η ψυχή έχει ομαδική και όχι ατομική συνείδηση.

Οι νεότερες αλήθειες της Υδροχοϊκής εποχής μπορούν να κατανοηθούν μόνο ως αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας. Αυτό είναι ένα σχετικά νέο πράγμα. Είναι μία ομαδική δραστηριότητα, μία ομαδικά αναγνώριση και το αποτέλεσμα μίας ομαδικής ενοποίησης.

Συνεχίζεται …

Πηγή Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.