ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΑΝΤΑΧΚΑΡΑΝΑ;

 

Συνέχεια του άρθρου ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΧΚΑΡΑΝΑ

 

ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

Η εργασία δόμησης της ανταχκάρανα δεν έχει σχέση με ό,τι γνωρίσαμε ή φανταστήκαμε μέχρι σήμερα. Είναι μία καθαρά επιστημονική εργασία, που όμως με όλα τα στοιχεία που μας έχουν δοθεί, μας επιτρέπει να την ακολουθήσουμε με πιο μεγάλη δυσκολία. Η γέφυρα είναι τόσο υπαρκτή και τόσο λεπτοφυής στην ύλη, που δεν μπορούμε να την φανταστούμε. Αρχίζει να ολοκληρώνεται σαν αποτέλεσμα της ψυχικά εμποτισμένης προσωπικότητας και της θέλησης της, χωρίς καμία αμφιβολία, χωρίς ενδοιασμό ή φόβο και χωρίς να λογαριάζει τίποτε στην προσπάθεια σύνδεσης με την ψυχή.

Τα τρία νήματα, όπως έχουμε πει, αγκυροβολούν στην Καρδιά, το Λαιμό και την Κεφαλή. Η ανώτερη αντιστοιχία τους, στη ανώτερη διάνοια, περιγράφεται με την αγκυροβόληση των νημάτων στο Ηλιακό, την Καρδιά και την Κεφαλή του νοητικού πεδίου ή του κ. Κεφαλής. Κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένας τριγωνισμός στο κ. Κεφαλής ή στο νοητικό πεδίο και  επιτυγχάνεται η αναγωγή των κέντρων σε άλλο πεδίο.

Άρα, εργαζόμενος κανείς με τις ενέργειες του ηλιακού, του κ. καρδιάς και κεφαλής στο νοητικό πεδίο, ξεκινά το κτίσιμο της Ανταχκάρανα.

Η εργασία αυτή είναι ισορροπημένη. Τα δύο τμήματα επεκτείνονται κατά τον ίδιο τρόπο, την ίδια ταχύτητα και τον ίδιο ρυθμό έως ότου συναντηθούν στη μέση.  Η ανώτερη αντιστοιχία μας δίνει τα δύο βασικά βήματα της σουτράτμα.

Όταν η προσωπικότητα δεχθεί τη θέση και στάση της για ολοκλήρωση κάτω από τις ενέργειες της ψυχής και βρεθεί σε ευθυγράμμιση με την ενέργεια της ψυχής, τότε εμπλέκεται και αρχίζει να λειτουργεί δημιουργικά το κ. Λαιμού.

Ο άνθρωπος, σ’ αυτό το στάδιο οικοδόμησης της Ανταχκάρανα, εμφανίζεται ως ένας συνειδητός δημιουργός.

Συμπέρασμα: Η οικοδόμηση της Ανταχκάρανα θα πρέπει να λάβει χώρα από το φυσικό στο αιθερικό, που συνέβη στη Λεμούρεια εποχή. Κατόπιν από το φυσικοαιθερικό, στο συγκινησιακό, όπου η ενέργεια μέσω του ηλιακού και της έμπνευσης ή έφεσης, αγκυροβολεί τον εαυτό της στα πέταλα της Αγάπης – Σοφίας του Εγωϊκού Λωτού και σχετίζεται με το στάδιο ανάπτυξης της παρεγκεφαλίδας.

 

Συνεχίζεται …..

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.