ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΛΗΨΗΣ ΤΡΟΦΗΣ

 

Ο απώτερος σκοπός της λήψης τροφής είναι (ή πρέπει να είναι) το να φτάσουν τα συστατικά των τροφών, των φαρμάκων, των συμπληρωμάτων διατροφής (που ουσιαστικά συχνότητες είναι υπό μορφή ύλης) στα κύτταρά μας, να προγραμματίσουν το DNA μας και με αυτά τα δεδομένα το DNA να δώσει εντολές στο κύτταρο να κατασκευάσει, να παράξει ενέργεια, να αναπαραχθεί, να επισκευάσει, να πετάξει τα σκουπίδια του κλπ.

Η απορρόφηση των διατροφικών συστατικών έχει ως αποστολή να φτάσουν στο αίμα και από εκεί σε όλο το σώμα. Η αφομοίωση έχει ως αποστολή τα θρεπτικά συστατικά από το αίμα να μπουν στα κύτταρα.

Κατά σειρά ταχύτητας θρέψης και ευκολίας αφομοίωσης οι μορφές λήψης διατροφικών στοιχείων, φαρμάκων, σκευασμάτων κλπ είναι:

1. Ενδοφλέβια
2. Υπογλώσσια – Υπόθετα
3. Υγρά
4. Κάψουλες (με φυσικά υλικά στο περίβλημα)
5. Ταμπλέτες (με φυσικά έκδοχα)
6. Τροφή

Κυρίως οι πιο πολλοί από μας χρησιμοποιούμε τη μέθοδο 3, 4, 5, 6. Τα 1 και 2 επειδή απαιτούν γνώση (πρέπει να) εφαρμόζονται από ιατρούς ή θεραπευτές με αποδεδειγμένη ακαδημαϊκή γνώση (σπουδές) και εμπειρία. Και τούτο διότι στα 1 και 2 παρακάμπτεται η πυλαία φλέβα και το ήπαρ το οποίο είναι ο χημικός μετατροπέας του σώματος.

Στα 3, 4, 5, 6 τα συστατικά θα πρέπει να περάσουν τους εξής ελέγχους πριν (καταφέρουν να) μπουν στα κύτταρα.

 1. Επαρκής σιέλωση (για το 6 ή το 5)
  Αν το άτομο τρώει βιαστικά και δε μασάει, τότε η σιέλωση είναι ανεπαρκής και ήδη έχει υποβαθμιστεί η πέψη των υδαταναθράκων.
 2. Γαστρικά υγρά (για όλα πλην 1 και 2)
  Ανεπαρκής νευρική ενέργεια στο στομάχι, διάβρωση τοιχωμάτων, ανεπαρκής παραγωγή οξέων, κατανάλωση σόδας, υπερβολικά καυτά φαγητά ή παγωμένα ποτά κλπ υποβαθμίζουν την σωστή διάσπαση των πρωτεϊνικών τροφών (κυρίως) με αποτέλεσμα να μην είναι στην κατάλληλη μορφή προς απορρόφηση από το λεπτό έντερο
 3. Αφαίρεση χοληδόχου κύστεως ή ανεπαρκής παραγωγή χολικών αλάτων (για το 6 κυρίως) και πάγκρεας
  Τα χολικά άλατα ανεβάζουν το pH της ημι-υγρής τροφής όπως βγαίνει από το στομάχι κάνοντας την αλκαλική. Επίσης καθιστούν τα λίπη υδατοδιαλυτά. Πρόβλημα στην ποσότητα χολής (λόγω άμμου στην κύστη ή λόγω τοξινωμένου ήπατος) απορρόφηση από τις λάχνες του λεπτού εντέρου γίνεται ελάχιστα. Παράλληλα το οξινο pH (αφού η χολή δεν έκανε επαρκή αλκαλοποίηση) “κουρεύει” τις λάχνες. Το πάγκρεας επίσης δεν παράγει επαρκείς ποσότητες ενζύμων ώστε να καταστήσουν την τροφή “προσπελάσιμη” από τις λάχνες.
 4. Λεπτό-Παχύ έντερο
  Πιθανή δυσβίωση (ανισορροπία χλωρίδας) και ύπαρξη “οπών” (διαπερατό έντερο) δυσχεραίνει την απορρόφηση ενώ πιθανή έλλειψη νευρικής ενέργειας μειώνει τις περισταλτικές κινήσεις με αποτέλεσμα αραίωση των κενώσεων και συσσώρευση άπεπτης τροφής που ευνοεί παθογόνους μύκητες. Στο αίμα πλέον εκτός της μειωμένης ποσότητας θρεπτικών συστατικών, μπαίνουν και κομμάτια τροφής (λόγω των οπών του εντέρου) τα οποία δεν αναγνωρίζονται ως “τροφή” με αποτέλεσμα να πυροδοτείται (false alarm) το ανοσοποιητικό. Πιθανά παράσιτα μειώνουν ακόμα περισσότερο τα διαθέσιμα θρεπτικά συστατικά που θα πάνε στο αίμα.
 5. Κυκλοφορία αίματος
  Στενώσεις αγγείων, αρτηριοσκλήρωση, δομικά προβλήματα στους αγωγούς (αγγεία), φλεγμονές δυσχεραίνουν την τροφοδοσία σε θρεπτικά συστατικά που πρέπει να πάνε στα κύτταρα. Προβλήματα φλεβών δυσκολεύουν την αποβολή των άχρηστων ουσιών.
 6. Κυτταρική μεμβράνη
  Είναι το τελευταίο στάδιο της αφομοίωσης. Εδώ ελάχιστοι λαμβάνουν υπόψην τι γίνεται. Τα θρεπτικά συστατικά μπαίνουν στο κύτταρο μέσω “πυλών” που ανοίγουν και κλείνουν. Η ανεπάρκεια ουσιωδών λιπαρών οξέων κάνει τις μεμβράνες να έχουν “παραμορφώσεις” ενώ παράλληλα “σκουριάζουν” (οξείδωση). Άρα η απορρόφηση σε κυτταρικό επίπεδο μειώνεται εξαιρετικά.

Άρα πριν οποιαδήποτε πρόταση για χορήγηση σκευάσματος (για οποιοδήποτε σκοπό) θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να διερευνηθεί κατά πόσο το πεπτικό αλλά και το κυκλοφορικό σύστημα του λήπτη μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις.

Η “ισχύς” της απορρόφησης των κυττάρων μπορεί να μετρηθεί με αξιόπιστες βιοσυντονιστικές μεθόδους οι οποίες είναι αναίμακτες, με προσιτό κόστος, εύκολες για τον ιατρό και τον ασθενή του και δίνουν αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο και σε μορφή που μπορεί να αξιοποιηθεί από τον επαγγελματία υγείας προκειμένου σε συνεργασία με τον ασθενή του να σχεδιαστεί με ακρίβεια η φαρμακευτική αγωγή, το πρόγραμμα συνεδριών, η διατροφή του κλπ που θα ακολουθήσει.

Στο Σύστημά μας λαμβάνουμε υπόψη την “ισχύ” αυτή των κυττάρων του πελάτη μας και τροποποιούμε την πρότασή μας βάσει των απαιτήσεων.

 

Νίκος Δαραδήμος 
Βιολόγος BSc ΕΚΠΑ
MSc Διατροφής Ανθρώπου ΓΠΑ
Ρεφλεξολογία – Ενεργειακές Θεραπείες
Εφαρμογές Βιοσυντονισμού
Δντης Συστήματος 4 Aces of Health

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΡΑΔΗΜΟΣ

Διεύθυνση: Φυγαλείας 60, 11147 Γαλάτσι
Τηλεφωνο: 6986267188

Σπουδές

2016 – 2017
Σπουδές στη Ρεφλεξολογία Άκρου Πόδα στο Natural Health Science

2005 – 2007
Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διαχείριση Ποιότητας και Διασφάλιση Υγιεινής Τροφίμων
στο Τμήμα Επιστήμης / Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

1996 – 2002
Πτυχίο Βιολόγου στο Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σεμινάρια – Πρακτικές

4 – 5/3/2017
Σεμινάριο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής της Ελληνικής Εταιρείας Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής

2017 – σήμερα
Θεραπευτής Κοσμοενεργειακής
Θεραπευτής Mvoce & 50 Seals 1st Level

https://www.facebook.com/nikolaos.daradimos

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.