ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Όλα τα αιτήματα, όλες οι διαταραχές (ανεξαρτήτου ονομασίας η οποία δηλώνει τοπολογία της διαταραχής) έχουν μια κοινή ρίζα. Την αδυναμία θρέψης του κυττάρου, την αδυναμία παραγωγής ενέργειας και την αδυναμία αποτοξίνωσης. Αυτό είναι Θεμελιώδης Νόμος. Το ότι διαφωνεί κάποιος δεν σημαίνει ότι ο Νόμος δεν ισχύει. Το ότι δεν τον γνωρίζει κάποιος, δεν καταργείται ο Νόμος.

Ναι μεν έχω οισοφαγίτιδα αλλά τα χημικά της φλεγμονής (-ίτιδα) σουλατσάρουν μέσω του αίματος και του μεσοκυττάριου χώρου σε όλο το σώμα. Και τα αντιφλεγμονώδη μπορεί να “σβήνουν” την εστία εκεί αλλά δεν ανακόπτουν τους “εμπρηστές” να πάνε αλλού.

Επίσης η φλεγμονή δεν είναι παντού η ίδια. Η οξεία τοπική φλεγμονή (από τραυματισμό ή μικροβιακή προσβολή όταν πέσει το ανοσοποιητικό) βοηθά στον καθαρισμό της περιοχής από τα νεκρά κύτταρα και δίνει χώρο στο σχηματισμό νέων (ίαση). Καταστολή της οξείας φλεγμονής δεν επιτρέπει τον καθαρισμό. Τα σκουπίδια της συσσωρεύονται και αποτελούν πηγή “βρωμιάς” (φλεγμονογόνες ουσίες – “εμπρηστές”) που μέσω του αίματος, της λέμφου και του μεσοκυττάριου χώρου σε τελική ανάλυση ταξιδεύουν σε όλο το σώμα. Έτσι με τα χρόνια η φλεγμονή γίνεται χρόνια-συστεμική.

Φλεγμονογόνες (inflammation inducing or stressors) ουσίες: Ο,τιδήποτε δεν είναι βιολογικά συμβατό με το κύτταρο. Εξοντωτικό μαγείρεμα (κυρίως ζωικών προϊόντων που μετουσιώνει τις πρωτεΐνες και τα λιπαρά ενώ δημιουργεί και AGE: Advanced Glycation End products), χημικά, πρόσθετα, συντηρητικά, φάρμακα, καταχρήσεις, χρώματα, διαλύτες, ρύποι, τοξίνες κλπ.

Μη-φλεγμονογόνες (inflammation controlling or balancers) ουσίες: Ουσιώδη ακόρεστα λιπαρά οξέα, φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικά, βότανα, λαχανικά, φρούτα (χαμηλού γλυκαιμικού φορτίου), φυτρωμένοι σπόροι.

Ειδικά το κεφάλαιο των φλαβονοειδών (κερσετίνη, φισετίνη κλπ) όπως και των προβιοτικών (πλέον υπάρχουν προβιοτικά για κάθε βασικό όργανο ή σύστημα του οργανισμού μιας και η άποψη ότι βοηθούν μόνο στο έντερο είναι ξεπερασμένη) είναι πολύ αναπτυσσόμενο στην επιστημονική έρευνα μιας και όλες σχεδόν οι αντιγηραντικές ουσίες προέρχονται από βότανα ή αποστάγματα φρούτων/λαχανικών.

Τα σύγχρονα συμπληρώματα διατροφής από βότανα και φυτά παρέχουν ακρίβεια στις δοσολογίες των ωφέλιμων στοιχείων, ασφάλεια (φυσικά έκδοχα) και τεκμηριωμένη δραστικότητα για τον σύγχρονο άνθρωπο των πόλεων.

Όσοι χαίρουν ΑΚΡΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (δηλαδή ΜΗΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ) και ζουν στην εξοχή (σε παρθένο έδαφος που δεν έχει πατήσει άνθρωπος για 50 χρόνια τουλάχιστον), πίνουν νερό από βουνίσια πηγή, καλλιεργούν μόνοι τους τα δικά τους βιολογικά προϊόντα, κοιμούνται με τη δύση του ηλίου και ξυπνούν με την ανατολή (άρα τα κιρκάδια ρολόγια λειτουργούν τέλεια), και ασκούνται σωματικά για τουλάχιστον 1 ώρα τη μέρα, δεν χρειάζονται συμπληρώματα. Τους είναι περιττά. Αλλά αυτοί είναι το 2% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

Τα χημικά αντιφλεγμονώδη τα χρειαζόμαστε; Ναι υπό όρους. Για να πάμε στην εργασία μας, για να είμαστε λειτουργικοί, για να μην πονάμε. Όμως είναι λύση έκτακτης ανάγκης και όχι “καραμέλα”.

Use your brain…
(Στρατηγικές και Τακτικές Κυτταρικής Προστασίας)

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΡΑΔΗΜΟΣ

Βιολόγος BSc ΕΚΠΑ

MSc Διατροφής Ανθρώπου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΡΑΔΗΜΟΣ

Διεύθυνση: Φυγαλείας 60, 11147 Γαλάτσι
Τηλεφωνο: 6986267188

Σπουδές

2016 – 2017
Σπουδές στη Ρεφλεξολογία Άκρου Πόδα στο Natural Health Science

2005 – 2007
Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διαχείριση Ποιότητας και Διασφάλιση Υγιεινής Τροφίμων
στο Τμήμα Επιστήμης / Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

1996 – 2002
Πτυχίο Βιολόγου στο Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σεμινάρια – Πρακτικές

4 – 5/3/2017
Σεμινάριο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής της Ελληνικής Εταιρείας Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής

2017 – σήμερα
Θεραπευτής Κοσμοενεργειακής
Θεραπευτής Mvoce & 50 Seals 1st Level

https://www.facebook.com/nikolaos.daradimos

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.