ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ

 

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ

ΜΕΡΟΣ Α’

 

Καθετί στον καθημερινό κόσμο είναι εκδήλωση κάποιας ενέργειας. Αυτή έχει την αρχή της και το τέλος της. Μεταξύ αυτών των δύο άκρων έχουμε την διάρκεια εκδήλωσης ή εφαρμογής της ενέργειας, ή όπως λέμε τον ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ της. Και υπάρχουν τέτοιοι κύκλοι, από εκείνων ενός αστραπιαίου συμβάντος μέχρι την περιφορά της Γης γύρω από τον Ήλιο και πιο πέρα ακόμη μέχρι τον κύκλο της ζωής του Διαστήματος.

Με την έναρξη της εκδήλωσης και εφόσον η δημιουργός αιτία της είναι κυκλικά σταθερή, η έντασή της αυξάνει συνεχώς από την μηδενική της τιμή, φθάνει κάποτε στη μέγιστή της απόδοση και μετά μειώνεται συνεχώς με τον ίδιο νόμο μέχρι να φθάσει στο τέλος, σε μια μηδενική πάλι τομή, κλείνοντας τον κύκλο της ζωής της. Ή μπορούμε να πούμε, γεννιέται, ανδρώνεται, γηράσκει και πεθαίνει. Ή, πιο σύνθετα, ακολουθεί μια περιοδική κίνηση πλημμύρας ή ένταση και άμπωτις ή πραλάγιας μέχρι τον τελικό θάνατο, ή την επαναγέννηση.

Αυτή η διαδικασία εκδήλωσης μιας ενέργειας, στο βασικό της τμήμα, εκφράζεται πολύ παραστατικά στην Τριγωνομετρία με την κυκλική αυξομείωση της τιμής ενός ημιτόνου, όπως στο σχήμα 1.

lifehub-apopseis-59

Όπου, για να θυμηθούμε λίγη τριγωνομετρία, ημίτονο είναι η κάθετη απόσταση ΣΣ ενός σημείου Σ της περιφέρειας ενός κύκλου με κέντρο Κ από μια διάμετρο του ΑΚΓ. Η ΑΓ χωρίζει τον κύκλο σε δύο τμήματα. Ονομάζουμε το άνω τμήμα θετικό και το κάτω αρνητικό σε ένα σύστημα αναφοράς ΨΑΓ. Όσο το Σ κινείται από τις 0° (σημείο Α) προς τις 90° (σημείο Β), το ημίτονο αυξάνει αντίστοιχα από το μηδέν έως τη μέγιστή του θετική τιμή, τη μονάδα, ίση με την ακτίνα του κύκλου. Από τις 90° έως τις 180° (σημείο Γ), μειώνεται και φθάνει πάλι στη μηδενική της τιμή. Από τις 180° έως 270° (σημείο Δ) λαμβάνει την αρνητική της τιμή (από ) έως -1) και από 270° μέχρι 360° (Α) μηδενίζει την αρνητική τιμή.

Αν το σύστημα αναφοράς είναι το ΨΕΖ με ολόκληρο τον κύκλο στο θετικό τμήμα, απλώς λέμε ότι η κίνηση είναι συνεχώς δημιουργική και σε ορισμένες περιπτώσεις αέναη και αθάνατη. Αυτή η διαδικασία απομάκρυνσης και προσέγγισης του σημείου από την κεντρική της βάση εξάρτησης, ή η αυξομείωση (θετική ή αρνητική) της τιμής της απόστασής του, λέγεται γεωμετρικός τύπος της κίνησης του σημείου, ή κύκλος, ή περίοδος της εκδήλωσής του, ή τόνος του.

Εξ’ ου και το πιο ενδιαφέρον θετικό ήμισύ του ονομάζεται ημίτονο.

photo www.psychotherapyandrehabilitation.gr

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

Δ.Μ.Μ. – ΣΤΕΡΩΠΙΣ

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.