ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΥ;

 

ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΤΡΙΓΩΝΩΝ

Το δεύτερο Τρίγωνο (Ιχθύες – Ουρανός – Ιεραρχία) ονομάζεται το “τρίγωνο του προχωρημένου ανθρώπου”. Συνδέεται με το βασίλειο των ψυχών, με το πέμπτο βασίλειο στη φύση καθώς σχετίζεται με το τέταρτο.

Αυτή η τριπλότητα δυνάμεων, όταν δρα στο τρίτο τρίγωνο (Αιγόκερως – Ερμής -Ανθρωπότητα), έλκει απ’ αυτό εκείνες τις μονάδες ενέργειας οι οποίες είναι έτοιμες να περιέλθουν υπό την ιεραρχική επιρροή και να επηρεαστούν συνεπώς από διαφορετικά ρεύματα δύναμης από εκείνα που εφέλκυαν ως τώρα ανταπόκριση :

  • Οι Ιχθύες είναι ιδιαίτερα δυναμικοί επί του παρόντος στη ζωή της Ανθρωπότητας, επειδή είναι το ζώδιο που αποσύρεται από την επιρροή καθώς προοδεύουμε πάνω στο μεγάλο τροχό του ζωδιακού. Αυτό το ζώδιο με το συνδυασμό των ενεργειών του, δημιούργησε μία τόσο ισχυρή κραδασμική δραστηριότητα στη Ανθρωπότητα, ώστε να μπορεί με επιτυχία να διαδραματίσει τελικά το ρόλο του Παγκόσμιου Σωτήρα. Οι Ιχθύες είναι το σύμβολο αυτής της σωτηρίας. Οι Ιχθύες είναι επίσης το ζώδιο του θανάτου και σ’ αυτή την όψη του θανάτου βλέπουμε την Ιχθυακή αντιστοιχία στην πρώτη όψη, την όψη του καταστροφέα. Αυτή η όψη του θανάτου είναι ενεργός στο πέρας της Ιχθυακής εποχής κι επιφέρει συνεπώς τον τωρινό θάνατο της μορφής στους τρεις κόσμους.
  • Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης του αποκρυφισμού γιατί καλύπτει “εκείνο που είναι ουσιαστικό, κρύβει εκείνο που πρέπει ν’ ανακαλυφθεί και τη σωστή στιγμή διαβιβάζει τη γνώση του κρυμμένου μυστηρίου”. Σήμερα, για τη μάζα των ανθρώπων, ο αποκρυφισμός είναι ανύπαρκτος. Για το ζηλωτή και μαθητή ο αποκρυφισμός αποβαίνει γοργά μία πηγή κι ένα σύστημα αποκάλυψης, καθώς διεισδύουν στη σοφία της Ιεραρχίας.

Το τρίγωνο των Ιχθύων-Ουρανού-Ιεραρχίας γίνεται μαγνητικά ελκτικό για το τρίγωνο της Ανθρωπότητας. Ο Ουρανός και ο Ερμής σε συνδυασμό είναι δυαδικότητες τις οποίες ο μαθητής μαθαίνει να διαλύει και στη διαδικασία αυτής της διάλυσης, μετατοπίζει την εστία του από το ανθρώπινο βασίλειο στο πέμπτο βασίλειο, την Ιεραρχία των ψυχών.

Οι Ιχθύες και ο Αιγόκερως σε ομοφωνία, επιφέρουν εκείνες τις αλλαγές, που “υψώνουν το μαθητή από τα ύδατα, όπου πνίγεται γοργά, στη βουνοκορφή απ’ όπου μπορεί να παρατηρήσει την υποχώρηση των υδάτων. Έτσι γνωρίζει ότι είναι μυημένος.

Πηγή ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.