ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΧΚΑΡΑΝΑ;

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Όλοι οι ειλικρινείς σπουδαστές ας στοχαστούν πάνω στις ακόλουθες δηλώσεις:

  • Η ανταχκάρανα εκφράζει την ποιότητα του μαγνητισμού που ανοίγει τη θύρα στο κέντρο διδασκαλίας της Μεγάλης Λευκής Στοάς.
  • Η ανταχκάρανα είναι η συνειδητή ολοκληρώνουσα δύναμη.
  • Η ανταχκάρανα είναι το μέσο της μετάδοσης του φωτός.
  • Η ανταχκάρανα αφορά στη συνέχιση της ανθρώπινης αντίληψης.

Υπάρχει ακόμη μία αναλογία, που θα χρησιμεύσει για να διασαφηνίσει στις διάνοιές σας τη διαδικασία της ανέλιξης και να κάνει το όλο θέμα ακόμη πιο διαυγές και συγκεκριμένο:

Γενική φυλετική ανάπτυξη                Πολιτισμός               Ατραπός της Εξάγνισης

Εκγύμναση των Διανουομένων        Κουλτούρα              Ατραπός της Μαθητείας

Δημιουργία των Φωτισμένων           Φώτιση                    Ατραπός της Μύησης

Θα σας είναι λοιπόν προφανές, ότι ολόκληρος ο σκοπός της μελλοντικής και της τωρινής προσπάθειας είναι να φέρει την ανθρωπότητα στο σημείο όπου «θα εισέλθει μέσα στο φως». Ολόκληρη η τάση της σημερινής επίσπευσης, που μπορεί να παρατηρηθεί τόσο καθαρά στη φυλή, είναι να βοηθήσει τη φυλή ν’ αποκτήσει γνώση, να τη μετουσιώσει σε σοφία με τη βοήθεια της κατανόησης κι έτσι, να καταστεί «πλήρως φωτισμένη».

Η φώτιση είναι ο κύριος στόχος της εκπαίδευσης

Ακριβώς σ’ αυτή την περιοχή της σκέψης μπορεί να βρεθεί η διαφορά μεταξύ του έργου του Βούδδα και του έργου του Χριστού. Ο Βούδδας πέτυχε τη Φώτιση και ήταν ο πρώτος από την ανθρωπότητα που το κατόρθωσε. Ο Χριστός, εξαιτίας της επίτευξης του Βούδδα κι εξαιτίας του δικού Του σημείου εξέλιξης, μπόρεσε να εγκαινιάσει μία νέα εποχή και να θεσπίσει ένα νέο στόχο, απ’ όπου μία άλλη θεία αρχή κατόρθωσε να έλθει σ’ εκδήλωση και να πετύχει γενική αναγνώριση. Εγκαινίασε την «εποχή της Αγάπης» κι έδωσε στον κόσμο την έκφραση μίας νέας θείας όψης, εκείνη της Αγάπης.

Ο Βούδδας αποκορύφωσε την «εποχή της γνώσης». Ο Χριστός άρχισε την «εποχή της Αγάπης». Και οι δύο εποχές ενσωματώνουν κι εκφράζουν δύο κύριες θείες αρχές.

 

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.