ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ

 

ΕΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ

Θα προσπαθήσουμε να αναγνωρίσουμε ορισμένα προέχοντα γεγονότα, αν και τα γεγονότα αυτά θεωρούνται συνηθέστερα ως γεγονότα από τους εσωτεριστές παρά από τον κόσμο γενικά. Αλλά εργαζόμαστε ή προσπαθούμε να εργαστούμε σαν εσωτεριστές. Τα γεγονότα αυτά είναι:

  1. Το γεγονός ότι υπάρχουν ορισμένες βασικές ιδέες που ξεπρόβαλαν μέσα από τους αιώνες κι έφεραν την ανθρωπότητα στο τωρινό εξελικτικό της σημείο. Οι ιδέες είναι η ουσία της εξελικτικής παρόρμησης.
  2. Το γεγονός ότι υφίσταται ένας κρυφός έλεγχος που διατηρήθηκε δια μέσου των αιώνων και που μπορεί να προκύψει συμπερασματικά από το οριστικά αναδυόμενο σχέδιο, όσον αφορά στη συνείδηση του ανθρώπου.
  3. Το γεγονός ότι όλη η ανάπτυξη συντελείται μέσω πειραματισμού, αγώνα κι επιμονής, απ’ όπου και η τωρινή σύγχρονη αναταραχή. Είναι ενδεικτική μίας «εξώθησης» προς το φως, το φως του κόσμου, καθώς και της ομαδικής ανταχκάρανα.

Είναι φανερό ότι, ένα μεγάλο μέρος απ’ αυτά που πρόκειται να δοθούν σ’ αυτές τις οδηγίες, μπορεί να μην αποδειχτούν άμεσης εφαρμογής, αλλά ζητείται από τους σπουδαστές να στοχάζονται και να σκέφτονται πάνω στις γραμμές που μπορεί να υποδειχθούν, γιατί μόνο καθώς θα σχηματίζεται ένας πυρήνας στοχαστών που ανταποκρίνονται στις νέες εκπαιδευτικές ιδέες, θα γίνεται δυνατό για την πνευματική Ιεραρχία των Διδασκάλων να πραγματοποιούν τα προτιθέμενα αποτελέσματα του έργου Τους και να φέρουν σε ύπαρξη τα σχέδια του Θεού.

Οι Διδάσκαλοι δεν μπορούν να εργαστούν και δεν εργάζονται δίχως τα επιλεγμένα εστιακά σημεία Τους στο φυσικό πεδίο.Θα πρέπει να θεωρήσετε τον εαυτό σας σαν προφυλακή της συνείδησης Εκείνων, που στην εσώτερη πλευρά της ζωής, επιδιώκουν να προσκομίσουν νέο φως πάνω στο θέμα της κοινωνικής οργάνωσης, στη σχέση του ατόμου με το σύνολο και στις νέες επιθυμητές τάσεις της εκπαίδευσης.

Προσέξτε τον τρόπο , που διατυπώθηκε το παραπάνω αίτημα. Πρώτα η θεώρηση και μετά η εκγύμναση, πρώτα η πίστη για την επαφή και μετά τα βήματα για την ανάπτυξη αυτής της επαφής.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.