ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΩΡΙΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΟΣ;

 

ΕΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Το θέμα μας είναι η μελέτη της εκπαιδευτικής οργάνωσης της ανθρωπότητας, που συμπεριλαμβάνει καθώς επιτελείται ( στα μεταγενέστερα στάδιά της) την ευθύνη και την ορθή δράση. Θα εξετάσουμε, σε γενικές γραμμές, την ανάπτυξη του ανθρώπου από μία απομονωμένη προσωπική μονάδα, μέσα από τα στάδια της οικογενειακής, της φυλετικής και της εθνικής ζωής, μέχρι το τωρινό στάδιο της ανθρωπότητας που εμφορείται από έφεση και ιδεαλισμό.

Αυτός ο ιδεαλισμός και η επικρατούσα αναζήτηση ευθύνονται για το τωρινό παγκόσμιο χάος. Δημιούργησαν τις συγκρουόμενες ιδεολογίες και τη δραματική εμφάνιση των εθνικών σωτήρων, των παγκόσμιων προφητών, των ιδεαλιστών, των καιροσκόπων, των δικτατόρων και των ερευνητών σ’ όλες τις πλευρές, σε κάθε τμήμα της ανθρώπινης σκέψης και σε κάθε χώρα. Αυτός ο ιδεαλισμός είναι ένας καλός οιωνός.

Είναι επίσης υπεύθυνος για τον αναβρασμό και την επείγουσα απαίτηση για καλύτερες συνθήκες, για περισσότερο φως και κατανόηση, για στενότερη συνεργασία, για μία ασφάλεια βασισμένη σε ορθές προσαρμογές και για ειρήνη και αφθονία στη θέση του φόβου, της φρίκης και της πείνας.

Δεν υπάρχει η πρόθεση να προχωρήσουμε σε λεπτομέρειες ή ορισμούς. Θα επιδιώξουμε να φέρουμε ενώπιόν σας μερικά από τα σχέδια και τις ιδέες που διέπουν την Ιεραρχική δράση, αφήνοντάς τα να υποστούν ζύμωση στο νου σας, πράγμα που θα σας οδηγήσει  είτε σε απόρριψη, είτε σε πεποίθηση. Εναπόκειται σε σας να βγάλετε συμπεράσματα, να καταλήξετε σε νοήμονα πορίσματα και να σκεφτείτε πάνω στις υποδεικνυόμενες γραμμές.

Θα πρέπει να έχετε υπ’ όψιν σας ότι όπου ο δάσκαλος είναι σοφός και ο μαθητής νοήμων, πολλά μπορούν να επιτευχθούν.Θα πρέπει επίσης ν’ απορρίψετε προσωρινά τις προκαταλήψεις σας, να καλλιεργείσετε μία προθυμία και να εξετάζετε και να ζυγίζετε την εσωτερική δομή ενός εσωτερικού συμβάντος, σημαντικότερου από τα εξωτερικά γεγονότα, κι έτσι να συλλάβετε κάτι από το σκοπό της νέας εκπαίδευσης.Πρέπει να επιτύχετε μία κάθετη στάση στα θέματα της νέας εκπαίδευσης με μία οριζόντια προοπτική.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.