ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ;

 

Πόσο εύκολο είναι για εσάς να πάρετε αποφάσεις;

Συχνά παρατηρούμε γύρω μας τη δυσκολία των ανθρώπων να πάρουν μια απόφαση σχετικά με τη ζωή τους. Για να μπορέσουν να καταλήξουν, συμβουλεύονται τους οικείους τους και τα άτομα που συναναστρέφονται. Σίγουρα, κάτι τέτοιο πολλές φορές είναι καλή ιδέα, μιας και μπορεί κάποιος να ακούσει κάτι που θα αποτελέσει έμπνευση για όσα σχεδιάζει να κάνει. Όμως καλό είναι η τελική απόφαση να προέρχεται από εμάς τους ίδιους.

Επειδή λοιπόν οι αποφάσεις που παίρνουμε πολλές φορές διαμορφώνουν τη ζωή μας και την ευδαιμονία μας, καλό είναι να βασίζονται πάνω στο όραμα μας για το μέλλον. Κάποιες αποφάσεις είναι εύκολες και κάποιες άλλες είναι λιγότερο εύκολες. Οποιαδήποτε απόφαση είτε είναι μεγάλη ή μικρή χρειάζεται να πηγάζει μέσα από αγάπη κι όχι μέσα από φόβο. Αν μπορούμε να φανταστούμε τον εαυτό μας στην σχέση, στο γάμο, στο σπίτι, στην εργασία, στη χώρα που πρόκειται να επιλέξουμε, χωρίς να αναδύονται άσχημα συναισθήματα και εμπόδια, τότε η επιλογή μας είναι ολοφάνερη.

Μια πολύ καλή τεχνική για να καταλήγουμε με σιγουριά στην απόφαση εκείνη που θα μας κάνει πιο ευτυχισμένους και πλήρεις στο παρόν, αλλά και στο μέλλον, είναι να αναρωτηθούμε αν το ναι μας έρχεται μέσα από την καρδιά μας ή αν έρχεται μέσα από κάποιο φόβο. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να βγούμε με κάποια παρέα, επιλέγουμε να το κάνουμε, επειδή έχουμε πραγματικά την ανάγκη να βγούμε και να συναναστραφούμε με κόσμο ή επειδή φοβόμαστε ότι αν πούμε όχι θα μας απορρίψουν και θα μείνουμε μόνοι;

Η κινητήριος δύναμη σε όλα όσα κάνουμε είναι η αγάπη. Απλά κάποιες φορές, επειδή μπορεί να φοβόμαστε το άγνωστο ή την απόρριψη και τη μοναξιά επιλέγουμε μέσα από φόβο, κι όχι μέσα από αγάπη. Όταν επιλέγουμε το δρόμο της αγάπης, νιώθουμε πιο δυνατοί και είμαστε αυθεντικό. Όμως όταν επιλέγουμε το δρόμο του φόβου, το πιο πιθανό είναι αργά ή γρήγορα να βρεθούμε πάλι σε δίλημμα και να χρειαστεί να επαναπροσδιορίσουμε την απόφαση που πήραμε.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα χρειαστεί να πάρετε μια απόφαση, στραφείτε μέσα σας και δείτε πόσο πηγάζει από ένα αίσθημα αγάπης κι όχι μέσα από ένα αίσθημα φόβου. Κλείστε τα μάτια, πάρετε μερικές βαθιές αναπνοές από τη μύτη, εκπνέοντας αργά από το στόμα και ζητήστε την καρδιά σας να σας καθοδηγήσει.

 

Ιωάννα Μπακρατσά

Εκπαιδεύτρια και Σύμβουλος ThetaHealing®,

Master & Certificate of Science της τεχνικής ThetaHealing®

www.thetahealinghellas.com

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΚΡΑΤΣΑ

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΚΡΑΤΣΑ
Πιστοποιημένη Σύμβουλος και Εκπαιδεύτρια ThetaHealing®
Σπούδασα μετάφραση και διερμηνεία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Όμως, το πάθος μου για την αυτογνωσία, την αυτοβελτίωση και την ενδυνάμωση με οδήγησαν σε μια τεχνική, με την οποία ασχολούμαι αποκλειστικά από το 2012 κι έπειτα. Έχω λάβει τον τίτλο της ThetaHealing Master & Certificate of Science, ο οποίος αποτελεί τον ανώτερο τίτλο εκπαίδευσης της τεχνικής.
Το εσωτερικό μου ταξίδι ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και από τότε ασχολήθηκα με διάφορες μορφές φυσικών και εναλλακτικών θεραπειών. Ξεκίνησα με το Ρέικι, το Tai Chi, το Qi Gong, στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα στο EFT και στο Chi Nei Chang Abdominal Massage.
Tο ThetaHealing, ήταν η τεχνική εκείνη που με βοήθησε να εισχωρήσω σε θέματα που ούτε υποψιαζόμουν ότι υπήρχαν, αφού βρισκόταν στον υποσυνείδητο νου, ο οποίος είναι εκείνος που διαμορφώνει τη ζωή μας. Διαπίστωσα ότι αλλάζοντας το συναίσθημα, απομακρύνονται οι αρνητικές σκέψεις και το σύστημά μας αποτοξινώνεται κυριολεκτικά από οτιδήποτε το επιβαρύνει.
Κατά τη διάρκεια των συνεδριών και των σεμιναρίων, στόχος μου είναι να καθοδηγώ άλλους ανθρώπους, προκειμένου να συνδεθούν με τον πυρήνα τους. Πιστεύω ότι η μεταμόρφωση του συναισθήματος και του τρόπου σκέψης, μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε αρμονία και ευημερία στη ζωή μας. Νιώθω μεγάλη χαρά όταν βλέπω ανθρώπους να φεύγουν πιο δυνατοί, με νέα εφόδια και υπεύθυνοι για τη ζωή τους.
E-mail: ioanna@thetahealinghellas.gr
Γραφείο: 210 66 41 211, κινητό: 6937 067 936
Skype: ioanna.bakratsa2

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.