ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΕΡΙ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑΣ

 

Περί “ιατρικών πράξεων” κι άλλα σχετικά κι άσχετα

Δημοσιεύονται κατά καιρούς άρθρα από “ένθερμους υπέρμαχους” της υγείας των ανθρώπων, κυρίως ιατρών της επικρατούσης ιατρικής, για την επιβολή απαγόρευσης των “μη γιατρών” σε “ιατρικές πράξεις”, και την αποκλειστικότητα των γιατρών και μόνο σε όλες τις μορφές ιατρικής ακόμα και της λεγόμενης “εναλλακτικής”.

Επιτρέψτε μου να απαντήσω και στους γιατρούς και στους μη γιατρούς.

Αγαπητοί επιστήμονες της επικρατούσης ιατρικής, σέβομαι τις σπουδές σας, τις ειδικότητές σας, και το θεάρεστο έργο που επιτελείτε αλλά δεν μπορείτε να είστε πχ και οδοντίατροι επειδή η οδοντιατρική διδάσκεται σε άλλη σχολή, ούτε και φυσιοθεραπευτές, ή διαιτολόγοι-διατροφολόγοι, ή ψυχολόγοι, ή και “εναλλακτικοί”, εκτός και αν έχετε σπουδάσει επισήμως και τις ως άνω “ειδικότητες”.

Αγαπητοί μου μη γιατροί της λεγόμενης εναλλακτικής ιατρικής, σέβομαι τις προθέσεις σας και την αγάπη σας στις φυσικές θεραπείες, αλλά θα πρέπει κάτι να κάνετε ώστε να αναβαθμιστείτε ακαδημαϊκά και να περιχαρακώσετε την θεραπευτική τέχνη της φυσικής ιατρικής σε πλαίσια που δεν θα αγγίζουν ή ενοχλούν την επικρατούσα ιατρική ή άλλες ειδικότητες υγείας. Και φυσικά δεν θα πρέπει να παριστάνετε τους γιατρούς, ή να αποτρέπετε ασθενείς από ιατρικές πράξεις, ή να εκτελείτε “ιατρικές πράξεις” εκτός κι αν έχετε σπουδάσει ιατρική.

Η άποψή μου είναι προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παντός είδους ημιμάθειας, πως θα πρέπει οι πάσης φύσεως εναλλακτικοί να έρθουν και να κάνουν συμπληρωματικές σπουδές στην Φυσιοπαθητική η οποία αποτελεί την επιστημονική ομπρέλα της Φυσικής Νέο-Ιπποκρατικής ιατρικής. Κατόπιν να εγγραφούν ως πλήρη μέλη του ΠΑ.ΣΥ.ΦΥ με άμεση προοπτική της ακαδημαϊκής αναβάθμισης της Φυσιοπαθητικής σε επίπεδο τουλάχιστον Bachelor of Health Science, και την επίσημη αναγνώριση από την πολιτεία ως και την έκδοση αδείας ασκήσεως επαγγέλματος.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπει ένα τέλος στην διαμάχη και την αμφιβολία, και θα ξεχωρίσουν οι ρόλοι θεσμικά προς όφελος βεβαίως του πάσχοντα συνανθρώπου μας.

 

Με πολύ αγάπη,
Νικόλαος Βρούσγος

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

DR. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΡΟΥΣΓΟΣ

Since 1994 working experience in the fields of Disability, Ageing, Welfare and Health in a variety of Organisations in Adelaide and Melbourne like: “Hamstead Rehabilitation Centre”, “IDSC” “Strathmont Centre”, “South Australian Mental Health Service”, “SAGWC”, “AGWS”, “MSSA”, “Randstad”, “On-Call”, “Care Choice”, “Yooralla”, “Alpha Autism”, “Autism Plus”, “Autism Spectrum”, including about three years in a Nursing Home of 250 beds capacity.

Accredited Registered Practitioner in Australia: For Clinical Gerontology/Geriatrics, Naturopathy, Homoeopathy, Herbal Medicine, Nutrition, Oriental Medicine, Colonic Irrigation, Counselling and Fitness.

SPECIALIST PRACTITIONER

Specialisation in Clinical Gerontology and Geriatrics towards: “Longevity with Health”.
Specialisation in Naturopathic Medical Psychology, through holistic psychosomatic approach.
Specialisation in Natural Medicine, for holistic pathological problems approach.
Specialisation in Fitness, Physical activity, Detoxification and Healthy life-style.
Ageing & Disability (Intellectual and Physical) Support Specialist.
Specialisation in Naturopathic Oncology

In the past Member of:

the AUSTRALIAN TRADITIONAL MEDICINE SOCIETY (ATMS).
the COMPLEMENTARY MEDICINE ASSOCIATION (Australia)
the AUSTRALIAN HOMOEOPATHIC ASSOCIATION
the AUSTRALIAN ASSOCIATION of GERONTOLOGY
the AUSTRALIAN & NEW ZEALAND MENTAL HEALTH ASSOCIATION
the BRITISH GERIATRIC SOCIETY
the HELLENIC GERONTOLOGY and GERIATRIC ASSOCIATION(Current)
the PANHELLENIC ASSOCIATION of HEALTH SCIENTISTS
the ASSOCIATION of GREEK HOMOEOPATHS

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.