ΑΡΘΡΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

 

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Όταν μιλάμε για πνευματικές αξίες ασφαλώς εννοούμε όλα εκείνα τα διαχρονικά Πανανθρώπινα Ιδανικά που παρέμειναν αναλλοίωτα κατά την διάρκεια των αιώνων, και αποτέλεσαν, αποτελούν και θα αποτελούν τον σταθερό πόλο έλξης και τον μόνιμο φάρο προσανατολισμού, ελπίδας και παραδειγματισμού για το σύνολο της ανθρωπότητας, αλλά και για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

Αυτά ακριβώς τα πνευματικά πρότυπα μας τα παρέδωσαν «άνθρωποι» με γρανιτένιες Θελήσεις και αστείρευτη πνευματική Δύναμη, Γνώση και Αγάπη, απ’ όλες τις κατευθύνσεις του πλανήτη μας με πρωτοπόρο το Ελληνικό Πνεύμα και με Δασκάλους Τιτάνες του Πνεύματος όπως ο Ιησούς Χριστός, ο Ερμής ο Τρισμέγιστος, ο Ορφέας, ο Πυθαγόρας, ο Μωυσής, ο Πλάτωνας, ο Αμμώνιος Σακκάς, ο Πλωτίνος, ο Αδαμάντιος Ωριγένης, ο Κρίσνα, ο Βούδας, ο Μαχαβίρα, ο Ραμακρίσνα, ο Βιβεκανάντα και άλλοι πολλοί, οι οποίοι όχι μόνο δεν απέβλεπαν σε προσωπικό όφελος, αλλά αντίθετα με πλήρη αυταπάρνηση και αυτοθυσία, με τον προσωπικό παραδειγματισμό τους και με την συνεχή παρουσίαση όλων των Αληθινών Ιδανικών που πρέπει να κατευθύνουν την ζωή μας επεχείρησαν να μεταβάλλουν και να μεταμορφώσουν τον άνθρωπο και την κοινωνία, προς τον δρόμο της αυθυπέρβασης του ατομικού εγώ, στο γενικό Εγώ, στο Σύνολο, στην Ολότητα.

Αυτοί οι πραγματικοί πνευματικοί ηγήτορες, οι Μύστες του κάθε τόπου και της κάθε εποχής, ήταν -είναι και θα είναι- οι υπερδιανοητικώς λειτουργούντες συνάνθρωποί μας που υπερέβαιναν κάθε ανθρώπινο μέτρο, χωρίς όμως να χάνουν την επαφή τους μ’ αυτό, ώστε να είναι σε θέση με το έμπρακτο παράδειγμά τους, να διδάσκουν το εφικτό της εφαρμογής των Πνευματικών Αξιών στην κάθε κοινωνία και εποχή (πράγμα που αποτελούσε άλλωστε γι’ αυτούς προσωπική αντίληψη των Θείων Νόμων και φυσικό τρόπο έκφρασης της ψυχής τους).

Αυτοί οι ταπεινοί οδηγοί της ανθρωπότητας, τα ζώντα ανάμεσά μας πνεύματα, οι ζωντανοί απελευθερωμένοι άνθρωποι -όπου γης- επανατοποθετούσαν και επανατοποθετούν συνεχώς τον παραπαίοντα άνθρωπο προ των ευθυνών του, ατομικών και κοινωνικών, δίδοντάς του μια νέα (συνεχώς ανανεούμενη) ευκαιρία και μια μοναδικά ουσιαστική προοπτική κατανόησης και προσέγγισης των Αιώνιων Αληθειών, τόσο θεωρητική – φιλοσοφική, όσο και άμεσα πρακτική.

Μερικές σημαντικότατες λέξεις – κλειδιά από το θησαυροφυλάκιο των πνευματικών παρακαταθηκών που μας παρέδωσαν δια ζώσης οι μεγάλοι αυτοί Δάσκαλοι είναι: η Ταπεινότητα, η Ανιδιοτέλεια, η Αυτογνωσία, η Αυταπάρνηση, η Δικαιοσύνη, η Ειρήνη, η Τελειοποίηση, η Υπέρβαση, η Αλήθεια, η Αγάπη, η Απελευθέρωση, ο Θεός. Με μια λέξη η Εσωτερική Παιδεία (η Πνευματική Γνώση).

Με ποιόν όμως τρόπο, μέρος ή όλο των παραδοθέντων αυτών πνευματικών αρετών, θα μπορούσε να γίνουν κτήμα μας και να διέπουν τις μεταξύ μας σχέσεις (σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό) στην σύγχρονη πραγματικότητα που ζούμε; Πώς θα αξιωθούμε να μεταχειριστούμε τα θεία αυτά δώρα μέσα στην κοινωνία μας; Ποιός είναι ο τρόπος, η μέθοδος, που θα μας ανοίξει τον δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση;

Πριν όμως αναφερθούμε σ’ αυτές τις λεπτομέρειες πρέπει να επισημάνουμε ότι καμία ουσιαστική εφαρμογή των πνευματικών αρετών, καμία αληθινή αλλαγή δεν πρόκειται να επέλθει στην κοινωνία μας, εάν πρώτα δεν καταστεί δυνατό να αλλάξει, να μεταβληθεί, να μεταμορφωθεί ο ίδιος ο άνθρωπος.

Αυτό είναι εφικτό μόνο κάτω από προσωπική αγωγή του ανθρώπου δίπλα σε δάσκαλο ή έστω εκπαιδευτή της εσωτερικής επιστήμης της ζωής, βάσει της ψυχοσύνθεσής του και των τάσεων του.

Η ψυχοπνευματική (πολιτιστική επί της ουσίας) εξέλιξη και μεταβολή της κοινωνίας εξαρτάται άμεσα από την πνευματική αναγέννηση του κάθε μέλους της ξεχωριστά, μέσα από προσωπικά βιώματα και όχι μόνο από πεποιθήσεις.

Υπάρχουν πολλά συστήματα – μέθοδοι που μας παρέχουν αυτή την δυνατότητα του μίτου της Αριάδνης για να βγούμε από τον δαιδαλώδη λαβύρινθο της ύλης. Ένα από τα βασικότερα αυτά συστήματα είναι η Γιόγκα, που από αρχαιοτάτων χρόνων μας δίδει τα φώτα της έχοντας πιθανότατα την απώτατη καταγωγή της στην εποχή των προγόνων μας Δραβίδων, των προελλήνων του Αιγαίου, των προ των Πελασγών.

Η Γιόγκα είναι η Ζεύξη, η Ένωση δηλαδή όλων των ετερόκλητων στοιχείων της προσωπικότητάς μας και η κατεύθυνση όλων αυτών των επιμέρους δυνάμεων προς την διάνοιξη – ενεργοποίηση της ανώτερης αντίληψης του Νου μας, της υπερδιανοητικής.

Τα μονοπάτια της Γιόγκα είναι πάρα πολλά και διαφορετικού βαθμού χρησιμότητας. Αυτά όμως που κρατούν το άμεσο ενδιαφέρον μας είναι: η Χάθα Γιόγκα (η ένωση διαμέσω της σωματικής εκπαίδευσης), η Κρίγια Γιόγκα (μέθοδος σωματοψυχικής θεραπευτικής και αρμονίας), η Μάντραμ Γιόγκα (η ένωση διαμέσου των λέξεων δύναμης), η Μπάκτι Γιόγκα (η ένωση διαμέσου της αφοσίωσης, της αγάπης), η Κάρμα Γιόγκα (η ένωση διαμέσου της ανιδιοτελούς υπηρεσίας, της ταπεινότητας), η Γκνάνι Γιόγκα (η ένωση διαμέσου της φιλοσοφικής αναζήτησης, της Γνώσης), η Σάμπτ ή Λόγγο Γιόγκα (η ένωση διαμέσου του κυλιόμενου ηχητικού ρεύματος), η Τάντρα Γιόγκα (η ένωση διαμέσου της Κουνταλίνη, της αποθησαυρισμένης αμεταχείριστης πνευματικής ενέργειας μέσα μας) και τέλος ασφαλέστερα και πιο ολοκληρωμένα η Ράτζα Γιόγκα (η βασιλική ένωση διαμέσου της μεγάλης αυτής πρακτικής ψυχολογίας, που αποτελεί και την κορωνίδα όλων των Γιόγκα).

Πιο συγκεκριμένα η επιστημονική μέθοδος της Ράτζα Γιόγκα ταιριάζει σε μεγάλο βαθμό με το πλείστον των ανθρώπων της Δυτικής κοινωνίας μας και μπορεί να τους δώσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Αυτά δεν είναι μόνο λόγια δικά μας. Τόσο ο δάσκαλός μου Νικόλαος Μαργιωρής που συνέγραψε 189 περίπου εσωτερικά-φιλοσοφικά και πρακτικά έργα, η Αλίκη Μπαίηλυ στο βιβλίο της «το φως της ψυχής», όσο και ο Βιβεκανάντα επεσήμαναν και προδιέγραψαν την ύψιστη ανάγκη ευρείας διδασκαλίας της Εσωτερικής Παιδείας – Αυτογνωσίας και δη της Ράτζα Γιόγκα ειδικότερα στην εποχή μας (5η Ρίζα Φυλή), για τον σχηματισμό υγιών και ισορροπημένων νοών και ενός αληθινά «Νέου Πνευματικού Ανθρώπου» με αυτογνωσία, αυτοδυναμία, αυτονομία, διευρυμένο Νου, διάθεση προσφοράς, απαλλαγμένου από υλιστικές μικρότητες και απωθημένα, κατάλληλου να συνταιριάξει και ν’ ανταποκριθεί καλύτερα στα δεδομένα της σύγχρονης πραγματικότητας, όπως και κάθε μελλοντικής εποχής της Ανθρωπότητας.

Η Ράτζα Γιόγκα εμπεριέχει 8 βασικά σκαλοπάτια – αναβαθμίδες που η καθεμία αποτελεί από μόνη της μία ολόκληρη επιστήμη, τις οποίες και αναφέρουμε επιγραμματικά:

Η πρώτη βαθμίδα είναι η Γιάμα που θα πει θάνατος. Σημαίνει τον «θάνατο» των παλιών, κακών και επιβλαβών συνηθειών για τους άλλους και για μας.

Περιέχει 5 χαλιναγωγήσεις ή αποχές:

α) Αποφυγή δώρου. Όχι δηλαδή δωροδοκία, όχι αιχμαλωσία της συνείδησής μας από άλλους ή των άλλων από εμάς.

β) Ακολουθεί η αγνότητα σε όλα. Δηλαδή πνευματική συμπεριφορά και έλεγχο της γενετήσιας ορμής.

γ) Όχι φθόνο και όχι κλοπή. Όχι ζήλια που καίει τον άνθρωπο και όχι αφαίρεση ηθική ή υλική.

δ) Φιλαλήθεια. Πάντα να πρυτανεύει η ειλικρίνεια στις σχέσεις μας.

ε) Μη Βία. Μη προξένηση πόνου στον συνάνθρωπο, φυσικού ή ψυχολογικού. Έμπρακτο παράδειγμα αυτής της αρχής είναι ο Γκάντι που την εφάρμοσε στο λαό του και υποχρέωσε τους Άγγλους να εγκαταλείψουν την Ινδία.

Περνάμε στην δεύτερη βαθμίδα, στην Νιγιάμα που θα πει όχι θάνατος – Αθανασία.

Εδώ προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε τα ανώτερα ιδανικά γι’ αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονται να το πράξουν.

Η νιγιάμα περιέχει 5 κανόνες – αρχές»:

α) Αφοσίωση στο Θεό ή στην όποια ανώτερη δύναμη αναγνωρίζει ο καθένας για τον εαυτό του. Εδώ ενισχύεται η πίστη, η εσωτερική δύναμή μας σε απίστευτο βαθμό. Ισχυροποιείται η θέληση του ανθρώπου στοχεύοντας ένα σταθερό ιδανικό που κατευθύνεται προς το άπειρο.

β) Μελέτη βιβλίων που ασχολούνται με την λύτρωση του ανθρώπου. Είναι η καλλιέργεια της τέλειας δόνησης που προέρχεται από προσωπική μελέτη έγκριτων μεταφυσικών συγγραμμάτων (από μεγάλα πνεύματα της ανθρωπότητας) και ιδίως από την άμεση σχέση με έναν δάσκαλο που έχει επιλέξει να τον καθοδηγήσει στην διάνοιξη των πνευματικών οριζόντων του.

γ) Πειθαρχία και αντοχή. Από εδώ αρχίζει ο αυτοέλεγχος στον άνθρωπο.

δ) Ευχαρίστηση με ό,τι υπάρχει. Δηλαδή αυτάρκεια, μη μεμψιμοιρία.

ε) Καθαρότητα σώματος και ψυχής. Νύψον ανομήματα μη μόναν όψιν.

Η τρίτη αναβαθμίδα της Ράτζα αφορά την Αζάνα, την κατάλληλη θεραπευτική στάση που πρέπει να εθιστεί να παίρνει φυσιολογικά και αβίαστα το σώμα μας για να εναρμονίσει την λειτουργία του και να προχωρήσει ομαλά στα επόμενα σκαλοπάτια.

Το τέταρτο σκαλοπάτι είναι η Πραναγιάμα που αποσκοπεί δια της ρυθμικής αναπνοής να ελέγξει την Πανενέργεια (Πράνα) που υπάρχει έξω μας και μέσα μας, την ίδια δηλαδή την Δύναμη της Ζωής.

Το πέμτπο είναι η Πρατιακάρα που μας εκπαιδεύει στην πραγματική χαλάρωση, στο ρηλάξ, στην τέλεια αποτοξίνωση του οργανισμού μας από κάθε φυσική ή νοητική τοξίνη. Επιστημονικότερα είναι η αποκοπή του Νου από τα κέντρα των αισθήσεων.

Το έκτο είναι η Νταράνα, δηλαδή η Συγκέντρωση, ο Στοχασμός. Η δυνατότητα να κρατάμε το Νου μας σταθερό σε ένα θέμα, σημείο, στόχο για 12΄΄ συνεχή δευτερόλεπτα χωρίς να παρεισφρήσει δεύτερη σκέψη.

Το έβδομο σκαλοπάτι είναι ο Διαλογισμός (Ντιάνα), η επιμήκυνση της συγκέντρωσης σε μια σκέψη έως τα 144΄΄, που δίνει ως αποτέλεσμα την εσωτερική ταύτισή μας με τον στόχο. Την αναγνώριση της εσωτερικής (αιθερικής) φύσης του αντικειμένου.

Και τέλος το όγδοο σκαλοπάτι που είναι το Σαμάντι (1728΄΄ συγκράτησης της σκέψης) μας δίνει την Υπέρβαση, την Ένωση, την Φώτιση, την άμεση βιωματική αντίληψη των πνευματικών αξιών που γίνονται πλέον φυσικός και πηγαίος τρόπος έκφρασης και ζωής.

Όλη αυτή η Εσωτερική Παιδεία, δηλαδή: Εσωτερική Φιλοσοφία, Εσωτερική Θεραπευτική, Υπνωτισμός – Ορθοψυχισμός, Επιστημονικός Πνευματισμός, Αποκρυφολογία, Μυστικισμός, Γιόγκα και οι εν γένει πνευματικές αξίες που εμπεριέχει, μπορεί και πρέπει και είναι επιταγή των καιρών πλέον να παρουσιαστεί και να διαδοθεί ευρύτερα διαμέσου ει δυνατόν και της Πολιτείας π.χ. από τα υπουργεία Πολιτισμού, Παιδείας, Υγείας κ.λ.π., διαμέσω των Α.Ε.Ι., ιδιωτών και διαφόρων άλλων φορέων, καθώς επίσης και των Μ.Μ.Ε. (μέσων μαζικής επικοινωνίας) με διάφορα επιμορφωτικά προγράμματα, ενημερωτικές εκπομπές, συνεντεύξεις, συζητήσεις, δημοσιεύματα κ.λ.π. από ανθρώπους οι οποίοι κατέχουν το θέμα και θα προσφέρονταν να καταθέσουν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους.

 

(*) Ο Ηλίας Λ. Κατσιάμπας είναι δημοσιογράφος- εκδότης, πτυχιούχος φυσικής αγωγής, συγγραφέας και μαθητής του σύγχρονου Έλληνα φιλόσοφου Νικολάου Α. Μαργιωρή (1913-1993). Συνέγραψε περί τα 14 έργα και είναι υπεύθυνος των Ομακοείων Τρικάλων (1992) και Θεσσαλονίκης (1999) και της Ακαδημίας Γιόγκα Ν. Μαργιωρή – Ομακοείο. Τηλέφωνα: 24310-75505 & 6974-580768.

Web Site: www.omakoio.gr, E-mail: omakoio@omakoio.gr

 

(**) Ο Νικόλαος Α. Μαργιωρής (1913-1993) υπήρξε σύγχρονος βιωματικός νεοπυθαγόρειος μεταφυσικός δάσκαλος, ιδρυτής των Ομακοείων Αθηνών, Λαμίας και Τρικάλων και χριστοκεντρικός και χριστοκρατικός μύστης. Συνέγραψε περί τα 189 εσωτερικά, πνευματικά και πρακτικά συγγράμματα και δίδαξε επί σειρά 35 ετών την Εσωτερική Αλήθεια στον τόπο μας.

Web Site: www.omakoio.gr, E-mail: omakoio@omakoio.gr

 

ΠΗΓΕΣ:

ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Α. ΜΑΡΓΙΩΡΗ

ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ)

 

1) Πατάπιος ο ταπεινός ο εξ Αιγύπτου Φιλόσοφος και ΄Οσιος, 1η έκδοση 1970 (σελ.156), 2η έκδοση 1987 με συμπληρωματική και επεξηγηματική ύλη (σελ. 220), διάσταση 21Χ14, 3η έκδοση 2005, σελ. 220. 12.00 Ευρώ.

2) Φως στο Σκότος 1η έκδοση 1975 (σελ. 300), 2η έκδοση 1987 με συμπληρωματική και επεξηγηματική ύλη (σελ. 429), διάσταση 24Χ17, 3η έκδοση 2005, σελ. 429. 21.00 Ευρώ.

3) Η Θεουργία Διδάσκει τον αιώνιο δρόμο της ψυχής, 1η έκδοση 1975 (σελ. 318), 2η έκδοση 1987 με συμπληρωματική και επεξηγηματική ύλη (σελ. 408), διάσταση 24Χ17. 20.00 Ευρώ.

4) Η Άλλη ΄Οψη του Δόγματος του ΄Εριχ Φον Νταίνικεν, 1η έκδοση 1976 (σελ. 318), 2η έκδοση 1994 (σελ. 372) ISBN: 960-7484-00-2), διάσταση 24Χ17. 15.00 Ευρώ.

5) Το Μυστικό της Χάθα Γιόγκα, 1η έκδοση 1976 (σελ. 111), διάσταση 24Χ17, 2η έκδοση 1997 (σελ. 155), ISBN: 960-7484-04-5. 12.00 Ευρώ.

6) Η Πυθαγόρεια Αριθμοσοφία, 1η έκδοση 1977 (σελ. 168), 2η έκδοση 1987 με συμπληρωματική και επεξηγηματική ύλη (σελ. 271), 3η έκδοση 1993 (σελ. 276), 4η έκδοση 2000 (σελ. 279), 5η έκδοση 2004 (σελ. 282) διάσταση 24Χ17. ISBN: 960-7152-06-09. 20.00 Ευρώ.

7) Τα Ελευσίνια Μυστήρια, 1η έκδοση 1978 (σελ. 99), 2η έκδοση 1987 με συμπληρωματική και επεξηγηματική ύλη (σελ. 159), 3η έκδοση 1993 (σελ. 178), 4η έκδοση 1999 (σελ. 183) διάσταση 24Χ17. ISBN: 960-7152-11-5. 15.00 Ευρώ.

8) Η Τελευταία Μέρα του Σωκράτη, 1η έκδοση 1978 (σελ. 111), 2η έκδοση 1988 με συμπληρωματική και επεξηγηματική ύλη (σελ. 152), διάσταση 24Χ17. 10.00 Ευρώ.

9) Οι Φαραώ Ακενατόν και Τουταγχαμών, 1η έκδοση 1978 (σελ. 151), 2η έκδοση 1991 με συμπληρωματική και επεξηγηματική ύλη (σελ. 311), διάσταση 24Χ17, ISBN: 960-7152-00-X. 15.00 Ευρώ.

10) Γένεση και Θάνατος των Κόσμων, ΄Υλη – Αντιΰλη – Υπερύλη, Σύμπαν – Αντισύμπαν – Υπερσύμπαν, 1η έκδοση 1979 (σελ. 195), 2η έκδοση 1990 με συμπληρωματική και επεξηγηματική ύλη (σελ. 323), διάσταση 24Χ17, 3η έκδοση 2009 (σελ. 326) διάσταση 24Χ17, ISBN: 960-85024-5-4.

Το βιβλίο Γένεση και Θάνατος των Κόσμων είναι υπό μετάφραση στην αγγλική γλώσσα από τον Ηλία Κατσιάμπα. 18.00 Ευρώ.

11) Δραβίδες στην Αγγλική, 1η έκδοση 1979 (σελ. 45), διάσταση 28Χ21. 10.00 Ευρώ.

12) Στις Μέρες του Μεγάλου Βασιλιά της Κρήτης Μίνωα, 1η έκδοση 1979 (σελ.88), 2η έκδοση 1997 (σελ. 105), ISBN: 960-7484-06-1. 12.00 Ευρώ.

13) Δραβίδες οι Πρόγονοι των Ελλήνων, 1η έκδοση 1979 (σελ. 88), 2η έκδοση 1989 με συμπληρωματική και επεξηγηματική ύλη (σελ. 143), 3η έκδοση 1996 (σελ. 167), διάσταση 24Χ17, 4η έκδοση 2004 (σελ. 166) διάσταση 24Χ17. 12.00 Ευρώ.

14) Ανατολική και Δυτική Λευκή και Μαύρη Μαγεία, 1η έκδοση 1979 (σελ. 134). Λευκή Μαγεία 2η έκδοση 1992 με συμπληρωματική και επεξηγηματική ύλη (σελ. 227), διάσταση 24Χ17, ISBN: 960-7152-03-4. 15.00 Ευρώ.

15) Ξυπόλητοι χορεύουν πάνω στη φωτιά (Αναστενάρια και Αναστενάρηδες), 1η έκδοση 1980 (σελ. 95), διάσταση 24Χ17. 10.00 Ευρώ.

16) Μεταθανάτια Ζωή, 1η έκδοση 1982 (σελ. 256), 2η έκδοση 1993 με συμπληρωματική και επεξηγηματική ύλη (σελ. 262), 3η έκδοση 2010 (σελ. 262) διάσταση 24Χ17. ISBN: 960-7152-09-3. 20.00 Ευρώ.

 • Το βιβλίο Μεταθανάτια Ζωή είναι μεταφρασμένο από τον Ηλία Κατσιάμπα στην αγγλική γλώσσα για την πιθανότητα έκδοσής του από εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού ή και μέσω Amazon μετά από την σχετική επιμέλεια της μετάφρασής του.
 • 17) Ράτζα Γιόγκα, 1η έκδοση 1983 (σελ. 208). Διάσταση 24Χ17. 00 Ευρώ.
 • Το βιβλίο είναι μεταφρασμένο στα αγγλικά με κοινή δαπάνη των Ηλία Κατσιάμπα, Νίκου Μπλάνα, Λαμπρινής Πολυζώη, Νίκης Φούφα, Δημήτρη Τσαπάρα, Αλέκου Παπαβασιλείου και Κώστα Μαντζίκου για την πιθανότητα έκδοσής του από εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού ή και μέσω Amazon μετά από την σχετική επιμέλεια της μετάφρασής του.
 • 18) Δίτομη Μεταφυσική Εγκυκλοπαίδεια, 1η έκδοση 1985/86 (Α΄ Τόμος: σελ. 443, Β΄ Τόμος: σελ. 752), διάσταση 28Χ21. 00 Ευρώ.
 • 19) Κρίγια Γιόγκα. Πρακτική Μέθοδος Σωματοψυχικής Θεραπευτικής, 1η έκδοση 1988 (σελ. 357), διάσταση 28Χ21, 2η έκδοση 2000 (σελ. 359) διάσταση 28Χ21.00 Ευρώ.
 • Το βιβλίο Κρίγια Γιόγκα είναι υπό μετάφραση στην αγγλική γλώσσα από την Άννα Γιαβάση και την Μπρέντα Καθεσίδες.
 • 20) Αποσυμβολισμός Ελληνικής Μυθολογίας, 1η έκδοση 1988 (σελ. 521), 2η έκδοση 2002 (σελ. 562) διάσταση 24Χ17. 00 Ευρώ.
 • 21) Τρισδιάστατος και Τετραδιάστατος Κόσμος, 1η έκδοση 1989 (σελ. 214) διάσταση 24Χ17, 2η έκδοση 2006 (σελ. 214) διάσταση 24Χ17. ISBN: 960-85024-3-8. 00 Ευρώ.
 • 22) Μυστική Διδασκαλία Α΄ Τόμος, 1η έκδοση 1991 (σελ. 346), διάσταση 28Χ21, ISBN: 960-85024-1-1 SET 960-85024-7-0. 00 Ευρώ.
 • 23) Κάρμα. Ο Νόμος της Ανταποδοτικής Δικαιοσύνης, 1η έκδοση 1989 (σελ. 373), διάσταση 24Χ17, 2η έκδοση 1996 (σελ. 373), 3η έκδοση 2009 (σελ. 373) διάσταση 24Χ17, ISBN: 960-85024-0-3. 00 Ευρώ.
 • 24) Μετενσάρκωση, 1η έκδοση 1990 (σελ. 286), διάσταση 24Χ17, 2η έκδοση 2009 (σελ. 286) διάσταση 24Χ17, ISBN: 960-85024-4-6. 00 Ευρώ.
 • 25) Χειροπλαστική Θεραπευτική ΣΙΑΤΣΟΥ Α΄ Τόμος, 1η έκδοση 1990 (σελ. 533), διάσταση 24Χ17, ISBN: 960-85024-6-2. 00 Ευρώ.
 • 26) Ψυχοθεραπευτική δίχως φάρμακα, 1η έκδοση 1991 (σελ. 325), διάσταση 24Χ17, ISBN: 960-85024-8-9. 12.00 Ευρώ.
 • 27) Μυστικισμός. Χριστοκεντρικός και Χριστοκρατικός Μυστικισμός, 1η έκδοση 1991 (σελ. 331), διάσταση 24Χ17, ISBN: 960-85024-9-7. 00 Ευρώ.
 • 28) Αποκρυφολογία Α΄ Τόμος, 1η έκδοση 1991 (σελ. 391), διάσταση 24Χ17, ISBN: 960-7152-01-8, 960-7152-02-6. 00 Ευρώ.
 • 29) Αποκρυφολογία Β΄ Τόμος, 1η έκδοση 1992 (σελ. 428), διάσταση 24Χ17, ISBN: 960-7152-01-8, T.2. 960-7152-04-2. 00 Ευρώ.
 • 30) Χειροπλαστική Θεραπευτική ΣΙΑΤΣΟΥ Β΄ Τόμος, 1η έκδοση 1993 (σελ. 395), διάσταση 24Χ17. ISBN: SET 960-7152-07-7, 960-7152-08-5. 00 Ευρώ.
 • 31) Μυστική Διδασκαλία Β΄ Τόμος, 1η έκδοση 1993 (σελ. 388), διάσταση 28Χ21, ISBN: SET 960-85024-7-0, 960-7152-05-0. 00 Ευρώ.
 • 32) Μυστική Διδασκαλία Γ΄ Τόμος, 1η έκδοση 1994 (σελ. 379), διάσταση 28Χ21, ISBN: SET 960-85024-7-0, 960-7152-10-7. 00 Ευρώ.
 • 33) Χειροπλαστική Θεραπευτική ΣΙΑΤΣΟΥ Γ΄ Τόμος, 1η έκδοση 1996 (σελ. 255), διάσταση 24Χ17. 00 Ευρώ.
 • 34) Αποκρυφολογία Γ΄ Τόμος, 1η έκδοση 1997 (σελ. 103), ISBN: 960-7484-05-3. 00 Ευρώ.

 

ΜΕΛΕΤΕΣ Ν. Α. ΜΑΡΓΙΩΡΗ

 

 1. ΣΧΟΛΗ ΑΣΚΛΗΠΙΩΝ – ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ, επανέκδοση 1994 (σελ. 15), διάσταση 30Χ21. 00 Ευρώ.
 2. ΣΑΡΛ ΦΟΝ ΡΑΪΧΕΜΠΑΧ, επανέκδοση 1987 (σελ. 20), διάσταση 30Χ21. 00 Ευρώ.
 3. ΣΧΟΛΗ ΑΣΚΛΗΠΙΩΝ – ΠΝΕΥΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ ΠΑΡΑΚΕΛΣΟΣ, επαν. 1987 (σελ. 20) διάστ. 30Χ21. 00 Ευρώ.
 4. ΜΑΓΝΗΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, 1η έκδοση 1974 (σελ. 12), διάσταση 30Χ21. 00 Ευρώ.
 5. ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΑ ΚΑΙ ΑΜΦΙΑΡΑΕΙΑ 1η έκδοση (σελ. 15), διάσταση 30Χ21. 00 Ευρώ.
 6. Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΑΙΩΝΩΝ, 1η έκδοση 1974, 2η έκδοση 1994 (σελ. 32), διάσταση 30Χ21. 00 Ευρώ.
 7. ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, 1η έκδοση 1974, 2η έκδοση 1994 (σελ. 29), διάσταση 30Χ21. 00 Ευρώ.
 8. ΕΚΤΟΠΛΑΣΜΑ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΑΡΚΩΝ, 1η έκδοση 1974, 2η έκδοση 1994 (σελ. 23), διάσταση 30Χ21. 00 Ευρώ.
 9. ΕΣΣΑΙΟΙ, 1η έκδοση, 2η έκδοση 1994 (σελ. 28), διάσταση 30Χ21. 00 Ευρώ.
 10. ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΕΙΔΩΛΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, 1η έκδοση 1974 (σελ.43), 2η έκδοση 1994 (σελ. 35), διάσταση 30Χ21.00 Ευρώ.
 11. ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΙΑ, 1η έκδοση, 2η έκδοση 1994 (σελ. 19), διάσταση 30Χ21. 00 Ευρώ.
 12. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΩΝ, 1η έκδοση 1975, 2η έκδοση 1994 (σελ. 24), διάσταση 30Χ21. 00 Ευρώ.
 13. ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ, 1η έκδοση 1976, 2η έκδοση 1994 (σελ. 17), διάσταση 30Χ21. 00 Ευρώ.
 14. ΔΡΑΒΙΔΕΣ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, 1η έκδοση, 2η έκδοση 1975 (σελ. 31), διάσταση 30Χ21. 00 Ευρώ.
 15. Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΟΝΗΣΕΩΝ, 1η έκδοση 1980, 2η έκδοση 1993 (σελ. 34), διάσταση 30Χ21. 00 Ευρώ.
 16. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ, 1η έκδοση 1980 (σελ. 23), 2η έκδοση 1994 (σελ. 27), διάσταση 30Χ21. 00 Ευρώ.
 17. ΙΕΡΟΣ ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΣΣΑΙΩΝ, 1η έκδοση 1981, 2η έκδοση 1994 (σελ. 36), διάσταση 30Χ21. 00 Ευρώ.
 18. Ο ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ, 1η έκδοση 1982 (σελ. 22), διάσταση 30Χ21. 00 Ευρώ.
 19. ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΔΙΑΙΤΑ, ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ, 1η έκδ. 1984 (σελ. 101), 2η έκδ.1994 (σελ. 93), διάσταση 30Χ21. 00 Ευρώ.
 20. Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΙΧΩΣ ΦΑΡΜΑΚΑ, 1η έκδοση 1987 (σελ. 93, σεμινάριο), διάσταση 30Χ21. 00 Ευρώ.
 21. ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕ ΕΓΚΟΙΜΗΣΗ, 1η έκδοση 1987 (σελ. 97, σεμινάριο), διάσταση 30Χ21. 00 Ευρώ.
 22. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΑΣ ΜΕ ΥΠΟΒΟΛΗ, 1η έκδ. 1976 (σελ. 82), 2η έκδ. 1986 (σελ. 83), διάσταση 30Χ21. 00 Ευρώ.
 23. ΣΙΑΤΣΟΥ, ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΥΟ ΤΟΜΟΙ, 1ο σεμινάριο, 1η έκδοση 1989 (σελ. 127). 00 Ευρώ.
 24. ΣΙΑΤΣΟΥ, ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΥΟ ΤΟΜΟΙ, 2ο σεμινάριο, 1η έκδοση 1989 (σελ. 101). 00 Ευρώ.
 25. ΣΙΑΤΣΟΥ, ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΥΟ ΤΟΜΟΙ, 3ο σεμινάριο, 1η έκδοση 1990 (σελ. 65). 00 Ευρώ.
 26. ΣΙΑΤΣΟΥ, ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΥΟ ΤΟΜΟΙ, 4ο σεμινάριο, 1η έκδοση 1990 (σελ. 68). 00 Ευρώ.
 27. ΣΙΑΤΣΟΥ, ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΥΟ ΤΟΜΟΙ, 5ο σεμινάριο, 1η έκδοση 1991 (σελ. 92). 00 Ευρώ.
 28. ΣΙΑΤΣΟΥ, ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΟΝΟΤΟΜΟΣ, 6ο σεμινάριο, 1η έκδοση 1991 (σελ. 46). 00 Ευρώ.
 29. ΣΙΑΤΣΟΥ, ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΟΝΟΤΟΜΟΣ, 7ο σεμινάριο, 1η έκδοση 1992 (σελ. 55). 00 Ευρώ.
 30. ΣΙΑΤΣΟΥ, ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΟΝΟΤΟΜΟΣ, 8ο σεμινάριο, 1η έκδοση 1992 (σελ. 51). 00 Ευρώ.
 31. ΣΙΑΤΣΟΥ, ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΟΝΟΤΟΜΟΣ, 9ο σεμινάριο, 1η έκδοση 1992 (σελ. 80). 00 Ευρώ.
 32. ΣΙΑΤΣΟΥ, ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΟΝΟΤΟΜΟΣ, 10ο σεμινάριο, 1η έκδοση 1993 (σελ. 94). 00 Ευρώ.
 33. ΣΙΑΤΣΟΥ, ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΟΝΟΤΟΜΟΣ, 11ο σεμινάριο, 1η έκδοση 1993 (σελ. 66). 00 Ευρώ.
 34. ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ, 1η έκδοση 1977 (σελ. 47), διάσταση 30Χ21. 00 Ευρώ.

 

 ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΟΜΑΚΟΕΙΟ

Το αρτιότερο μεταφυσικό και αποκρυφιστικό περιοδικό του τόπου μας. Κάθε άρθρο του και μια αποκάλυψη. Κάθε σελίδα του και μια διαφώτιση. Διατίθεται ανά εξάδα. Κυκλοφόρησε 8 χρόνια με διμηνιαία παρουσίαση. Άρχισε την αρίθμησή του με τον αριθμό 2, οπότε έφτασε τον αριθμό 49 (σύνολο σελίδων: 1658). Είναι 8 εξάδες με 48 τεύχη προς 25.00 Ευρώ η εξάδα.

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ – ΣΠΟΥΔΕΣ ΔΙ’ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ

Επτά ξεχωριστοί Κλάδοι του Εσωτερισμού. Ο κάθε κλάδος είναι σε θερμοκολλημένη μορφή Α4 συρραμένων μελετών-τριάδων και περιέχει ανάλογα από τριάντα έως τριαντατρία μαθήματα ή από δέκα έως έντεκα τριάδες (σύνολο σελ: 3034). Κάθε τριάδα κοστίζει 15.00 Ευρώ. Εγγραφή 10.00 Ευρώ. Ζητήστε να σας αποσταλεί ενημερωτικό έντυπο και αίτηση εγγραφής. Οι κλάδοι είναι οι εξής:

 

 1. ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ, 1η έκδοση 1977 (σελ. 418), διάσταση 30Χ21.
 2. ΥΠΝΩΤΙΣΜΟΣ – ΟΡΘΟΨΥΧΙΣΜΟΣ, 1η έκδοση 1977 (σελ. 400), διάσταση 30Χ21.
 3. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΜΟΣ, 1η έκδοση 1981 (σελ. 400), διάσταση 30Χ21.
 4. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, 1η έκδοση 1977 (σελ. 388), διάσταση 30Χ21.
 5. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΥΗΣΗ, 1η έκδοση 1981 (σελ. 385), διάσταση 30Χ21.
 6. ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – ΑΣΤΡΟΣΟΦΙΑ, 1η έκδοση 1978 (σελ. 565), διάσταση 30Χ21.
 7. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ, 1η έκδοση 1977 (σελ. 478), διάσταση 30Χ21.

 

 

ΣΧΟΛΕΣ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΟΜΑΚΟΕΙΩΝ:

ΑΘΗΝΩΝ, ΛΑΜΙΑΣ & ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΤΕΡΩΝ:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΚΟΡΙΝΘΟΥ,

ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΓΛΥΦΑΔΑΣ,

ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ κ.α.

 

 

Α) ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ – ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΡΑΤΖΑ ΓΙΟΓΚΑ

Β) ΣΩΜΑΤΟΨΥΧΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΡΙΓΙΑ ΓΙΟΓΚΑ

Γ) ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΤΡΙΩΝ ΕΙΔΩΝ:

 • ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΣΙΑΤΣΟΥ – ΔΑΚΤΥΛΟΠΙΕΣΗ
 • Ν. Α. ΜΑΡΓΙΩΡΗ – ΔΑΚΤΥΛΟΚΤΥΠΗΣΗ
 • ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΚΛΗΠΙΑΚΗ ΜΑΛΑΞΗ

Δ) ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

 

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κον Ηλία Κατσιάμπα, Κεφαλληνίας 21, 42100 Τρίκαλα.

Τηλ. & Φαξ: 24310-75505 ή 6974-580768

Web Site: http://www.omakoio.gr or https://omakoio.blogspot.com

E-mails: omakoio@omakoio.gr ή omakoeio@gmail.com

 

ΒΙΒΛΙΑ ΗΛΙΑ Λ. ΚΑΤΣΙΑΜΠΑ (ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ Ν. ΜΑΡΓΙΩΡΗ)

ΟΜΑΚΟΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΓΙΩΡΗ – ΟΜΑΚΟΕΙΟ

(Σχολές Εσωτερικής Φιλοσοφίας, Γιόγκα, Σιάτσου)

Κεφαλληνίας 21, 42100 Τρίκαλα,

τηλ. & φαξ: 0030-24310-75505 ή κινητό: 6974-580768

Web Site: http://www.omakoio.gr, E-mail: omakoio@omakoio.gr

 

1) ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΜΕ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟ ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ ΣΑΝΣΚΡΙΤΙΚΗΣ (φιλοσοφικό λεξικό, 400 λέξεις) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ, 1η έκδοση 1995 (σελ. 270), διάσταση 24Χ17, ISBN: 960-85735-0-5. Στην ελληνική γλώσσα υπάρχει σε κανονική μορφή βιβλίου. Λόγω όμως εξάντλησης και των τελευταίων αντιτύπων του παρέχεται πλέον σε μορφή θερμοκολλημένης και συρραμένης μελέτης. Επίσης υπάρχει μεταφρασμένο στην αγγλική γλώσσα σε μορφή θερμοκολλημένης μελέτης Α4. 12.00 και 15.00 Ευρώ αντίστοιχα.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε από την Amazon και άλλες ψηφιακές πλατφόρμες στην αγγλική γλώσσα σε ψηφιακή και έντυπη μορφή και μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να το προμηθευτεί από εκεί.

 

2) Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΕΞΗΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ Α. ΜΑΡΓΙΩΡΗ (Δίγλωσση Ενιαία Ελληνοαγγλική Έκδοση, υπό την επιμέλεια και τους εκτενείς αναλυτικούς σχολιασμούς του μαθητή του Ηλία Λ. Κατσιάμπα), 1η έκδοση 1999, ISBN: 960-85735-1-3. Βραβείο από την Διεθνή Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών (ΔΕΕΛ).12.00 Ευρώ.

 

3) ΕΝΙΑΙΟ ΕΛΛΗΝΟΑΓΓΛΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Νέο Ομακοείο», μέγεθος Α4, τεύχος 1ο, 100 σελίδων. Περιέχονται στα ελληνικά και αγγλικά και τα 189 συγγράμματα του Δασκάλου Νικολάου Μαργιωρή με φωτό εξωφύλλου, περιλήψεις και περιεχόμενα για το καθένα ξεχωριστά, εσωτερικά άρθρα και οι Σχολές – Ομακοεία που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Το περιοδικό «Νέο Ομακοείο» εκδόθηκε σε 2000 αντίτυπα και παρέχονταν ΔΩΡΕΑΝ μέχρι εξαντλήσεώς του ως προσφορά ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ προς κάθε ενδιαφερόμενο με το έργο του Νικολάου Μαργιωρή.

 

4) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ – ΟΔΗΓΟΣ Ι ΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Α. ΜΑΡΓΙΩΡΗ. Υπάρχει στα ελληνικά σε μορφή θερμοκολλημένης μελέτης Α4 (202 σελίδες), 1η έκδοση 2003 και στα αγγλικά ξεχωριστή έκδοση (206 σελίδες), μόνο για τα μέλη των Ομακοείων. 35.00 Ευρώ έκαστη έκδοση.

 

5) ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΑΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Α. ΜΑΡΓΙΩΡΗ. Δίγλωσση ενιαία ελληνοαγγλική έκδοση σε μορφή βιβλίου. 1η έκδοση 2004. Πρώτο Βραβείο από την Διεθνή Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών (ΔΕΕΛ). 12.00 Ευρώ.

 

6) ΕΟΡΤΗ 10 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΟΜΑΚΟΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (1976) ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ Ν.Α. ΜΑΡΓΙΩΡΗ. Δίγλωσση ενιαία ελληνοαγγλική έκδοση 1999 σε μορφή θερμοκολλημένης μελέτης Α4, 34 οι ελληνικές σελίδες και 33 οι αγγλικές. 10.00 Ευρώ, 28Χ21.

ΔΩΡΟ ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΕΤΑ ή DVD 1,5 ΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΔΑΧΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ Ν. ΜΑΡΓΙΩΡΗ. Μόνο για τα μέλη.

 

7) ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΟΜΑΚΟΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ Ν.Α. ΜΑΡΓΙΩΡΗ. Δίγλωσση ενιαία ελληνοαγγλική έκδοση 2000 σε μορφή θερμοκολλημένης μελέτης Α4, 36 οι ελληνικές σελίδες και 22 οι αγγλικές. 10.00 Ευρώ.

 

8) ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΟΜΑΚΟΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ Ν. Α. ΜΑΡΓΙΩΡΗ. Δίγλωσση ενιαία ελληνοαγγλική έκδοση 1999 σε μορφή θερμοκολλημένης μελέτης Α4, 57 οι ελληνικές σελίδες και 38 οι αγγλικές. Μόνο για τα μέλη των σχολών. 10.00 Ευρώ, 28Χ21.

ΔΩΡΟ ΔΥΟ ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΕΤΕΣ ή DVD (2 ΩΡΩΝ ΚΑΙ 1,5 ΩΡΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ και με ΑΓΓΛΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟΥΣ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΔΑΧΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ Ν. ΜΑΡΓΙΩΡΗ.

 

9) ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΣ – ΜΕΛΕΤΩΝ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΗΛΙΑ Λ. ΚΑΤΣΙΑΜΠΑ. Δίγλωσση ενιαία ελληνοαγγλική έκδοση σε μορφή θερμοκολλημένης μελέτης Α4. 1η έκδοση 2004, σελίδες 175. Πρώτο Βραβείο από την Διεθνή Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών (ΔΕΕΛ). 20.00 Ευρώ.

 

10) ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Α. ΜΑΡΓΙΩΡΗ. Δίγλωσση ενιαία ελληνοαγγλική έκδοση. 1η έκδοση 2005, σελίδες 127. 15.00 Ευρώ.

 

11) ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΟΜΑΚΟΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ. Δίγλωσση ενιαία ελληνοαγγλική έκδοση 2006 σε μορφή θερμοκολλημένης μελέτης Α4, 15 οι ελληνικές σελίδες και 13 οι αγγλικές. 5.00 Ευρώ.

 

12) ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ (DE PROFUNDIS) ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ. Βάσει των διδαχών του πνευματικού Δασκάλου και σύγχρονου Έλληνα Χριστοκεντρικού Μύστη Νικολάου Α. Μαργιωρή (1913-1993) που συνέγραψε 189 έργα και άφησε ατέρμονες προφορικές παρακαταθήκες.

Έκδοση 2007, 400 σελίδες. 15.00 Ευρώ.

 

13) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ – ΟΔΗΓΟΣ ΙΙ ΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ Ν. Α. ΜΑΡΓΙΩΡΗ, μόνο για τα μέλη των Ομακοείων. Υπό έκδοση.

 

14) ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ, ΡΑΤΖΑ ΚΑΙ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΗ ΓΙΟΓΚΑ (ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ). Υπό έκδοση.

 

15) ΑΣΚΛΗΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ. Υπό έκδοση.

 

16) ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΑΣΤΙΓΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ. Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΨΗ. Υπό έκδοση.

 

17) ΠΛΗΡΕΣΤΑΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΟ ΛΕΞΙΚΟ – ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ. Υπό έκδοση.

 

18) ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ. Υπό έκδοση.

 

19). ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΓΙΩΡΗ, Ι ΤΟΜΟΣ. Υπό έκδοση.

 

20) Η ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ. Υπό έκδοση.

 

21) ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΓΙΑ ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΜΟΫΓΡΟΠΟΙΗΣΗ. Υπό έκδοση.

 

22) ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΙΟΓΚΑ. Υπό έκδοση.

 

23) ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Α. ΜΑΡΓΙΩΡΗ. Υπό έκδοση.

 

24) Η ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ-ΔΡΑΒΙΔΙΑΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ-ΑΣΤΡΟΣΟΦΙΑ. Υπό έκδοση.

 

25) ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΣΤΑΣΙΜΗ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ. Υπό έκδοση.

 

Από Εισήγηση στη Β΄ Στρογγυλή Τράπεζα του 1ου Συμποσίου Φιλοσοφικών Κινήσεων Ελλάδος στο ξενοδοχείο Πρέζιντεντ στην Αθήνα

του Ηλία Λ. Κατσιάμπα (*)

Δημοσιογράφου, συγγραφέα, δασκάλου Γιόγκα και Σιάτσου

Υπεύθυνου Ομακοείων Τρικάλων και Θεσσαλονίκης

Και Προέδρου της Ακαδημίας Γιόγκα Νικολάου Μαργιωρή – Ομακοείο

Μαθητή του Νικολάου Α. Μαργιωρή (**)

Τηλ.: 24310 – 75505, 6974-580768

Web Site: http://www.omakoio.gr και https://omakoio.blogspot.com

E-mails: omakoio@omakoio.gr και omakoeio@gmail.com

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΙΑΜΠΑΣ

Ο Ηλίας Λ. Κατσιάμπας γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1965 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, όπου μεγάλωσε και διαμένει σήμερα. Είναι πτυχιούχος φυσικής αγωγής (ΤΕΦΑΑ), έχει δημοσιογραφική θητεία είκοσι δύο ετών και είναι συγγραφέας και εκδότης 15 φιλοσοφικών έργων. Έχει νυμφευτεί με την Σοφία Α. Σκουμή με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Λάμπρο και την Μαρία.

Από νεαρότατη ηλικία εκδήλωσε έντονες εσωτερικές ανησυχίες γύρω από την αναζήτηση της ουσίας των πραγμάτων, του αληθινού νοήματος της ζωής. Ερεύνησε πολλά φιλοσοφικά συστήματα, μελέτησε όγκους βιβλίων Εσωτερισμού κάθε είδους, εποχής και χώρας, μέχρις ότου γνώρισε τον Έλληνα Δάσκαλο του Εσωτερισμού Νικόλαο Α. Μαργιωρή (1913-1993, www.omakoio.gr), στο πνευματικό έργο του οποίου διείδε την ουσιαστική Γνώση, την υπέρτατη εμπράγματη αλήθεια. Έγινε μαθητής του και συμπορεύτηκε στενά μαζί του από το 1983 μέχρι το φυσικό του τέλος στις 6 Μαΐου του 1993.

Μεταξύ άλλων διδάχθηκε την αμιγή Ράτζα Γιόγκα και εκπαιδεύτηκε σε πλήθος άλλες εσωτερικές γνώσεις σε ποικίλα θέματα (Εσωτερικής Φιλοσοφίας, Εσωτερικής Θεολογίας, Μυστικισμού, Αστρολογίας – Αστροσοφίας, Υπνωτισμού – Ορθοψυχισμού, Επιστημονικού Πνευματισμού, Εσωτερικής Θεραπευτικής κ.λ.π.) ανεβαίνοντας βαθμιαία τα σκαλοπάτια της πνευματικής του εξέλιξης.

Η πύρινη και ακατάβλητη έφεση και θέληση του συγγραφέα για τα Επέκεινα, σε συνδυασμό με την επί μία σχεδόν δεκαετία εκπαίδευση, μαθητεία και άμεση στενή σχέση με το Δάσκαλό του Νικόλαο Α. Μαργιωρή συνετέλεσαν τα μέγιστα στο σταδιακό σχηματισμό μιας ολοκληρωμένης, ξεκάθαρης βιωματικής αντίληψης – άποψής του για όλο το κύκλωμα της Μεταφυσικής και των πρακτικών του διαλογισμού και του μυστικισμού.

Στις 18 Ιανουαρίου του 1992 με την πλήρη παρότρυνση, τις οδηγίες και την παρουσία – εγκαινίαση από τον Δάσκαλό του ίδρυσε το Ομακοείο Τρικάλων, εκπαιδευτικό – πνευματικό κέντρο, όπου διδάσκονται μέχρι σήμερα όλα τα συστήματα της Γιόγκα (Μάντραμ, Κρίγια, Ράτζα, Κάρμα, Γκνάνι, Μπάκτι, Κουνταλίνη, Σαχάγια, Ατμοϋγροποίηση-Αδυνάτισμα και Παιδική Γιόγκα), Εσωτερική Φιλοσοφία, Εναλλακτική και Εσωτερική Θεραπευτική και γενικότερα Εσωτερισμός (Αποκρυφολογία και Μυστικισμός).

Από το 1999 δραστηριοποιήθηκε και στην Θεσσαλονίκη υπό τον διακριτικό τίτλο Ομακοείο Θεσσαλονίκης.

Τον Ιούλιο του 2012 μαζί με συνεργάτες και μαθητές του ίδρυσε το Σωματείο «Ακαδημία Γιόγκα Νικολάου Μαργιωρή – Ομακοείο» προς απότιση φόρου τιμής στον Δάσκαλό του Ν. Μαργιωρή και πληρέστερη αξιοποίηση του φιλοσοφικού και πρακτικού του έργου.

Πρεσβεύει και επισημαίνει την ύψιστη ανάγκη ευρείας διδασκαλίας της Εσωτερικής Παιδείας (Εσωστρέφειας – Γνώθι Σεαυτόν) για την δημιουργία υγιών και ισορροπημένων νοών και ενός αληθινά Νέου Πνευματικού Ανθρώπου με αυτογνωσία, αυτοδυναμία, αυτονομία, διευρυμένο Νου, διάθεση προσφοράς, απαλλαγμένου από υλιστικές μικρότητες και απωθημένα, κατάλληλου να συνταιριάξει και ν’ ανταποκριθεί καλύτερα στα δεδομένα της σύγχρονης πραγματικότητας όπως και κάθε μελλοντικής εποχής της Ανθρωπότητας.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.