ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

ΝΑ ΖΕΙ ΣΑΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΟΝ

 

Συνέχεια του άρθρου Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΧΚΑΡΑΝΑ

 

Θα μπορούσε επίσης να δειχθεί ότι η οικοδόμηση της γέφυρας, όταν η συνείδηση μπορεί να λειτουργεί με ευκολία, τόσο στους ανώτερους όσο και στους κατώτερους κόσμους, είναι αποτέλεσμα μίας πρωταρχικής κατευθυνόμενης έντασης της ενέργειας της Ζωής, που σταθερά στρέφει τον άνθρωπο στην κατεύθυνση του κόσμου των ουσιαστικών πραγματικοτήτων και σταθερά, περνώντας μέσα από διάφορες κρίσεις και μετακινήσεις που αφορούν στο Σχέδιο της ψυχής, αναπροσανατολίζει τον άνθρωπο και τον επανεστιάζει.

Το αποτέλεσμα που κερδίζει κανείς μέσα στο στίβο της καθημερινής ζωής του και στο μηχανισμό του σώματος του, μπορεί να εξεταστεί και να μελετηθεί πάρα πολύ προσεκτικά.

Η θέληση να ζει όλο και πιο φανερά ως ένα πνευματικό ον, έρχεται όλο και πιο πολύ στη συνείδηση και καταγράφεται στο φυσικό εγκέφαλο με μία αποφασιστικότητα χωρίς αμφιβολία, χωρίς πισωγυρίσματα, οδηγώντας έτσι το άτομο σε άμεση και συνεχή πρόοδο.

Ο Διδάσκαλος μας επισημαίνει ότι οι σπουδαστές καλά θα κάνουν να θυμούνται και να σκέπτονται ότι η οικοδόμηση της Ανταχκάρανα είναι μία επέκταση της συνείδησης, είναι η πρώτη αποφασιστική προσπάθεια, η οποία εγκαινιάζεται πάνω στο μονοπάτι και αποβλέπει στο να εκφράσει, σε πλήρη αφύπνιση, ένα ελάχιστο τμήμα εντύπωσης ή επίδρασης από τη Μονάδα. Δηλαδή, κάποια στιγμή στη ζωή του ανθρώπου, η Μονάδα κάνει μία κρούση με ελάχιστη ένταση. Το σημείο αυτό σηματοδοτεί ότι το άτομο είναι τόσο σταθερά προσανατολισμένο, που ό,τι κι αν κάνει κανείς ή πει για να το απομακρύνει από το Δρόμο, δεν πρόκειται ν’ αλλάξει την πορεία του.

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.