ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ;

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ;

 

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ποια είναι η Εκκλησία του Χριστού; H Εκκλησία του Χριστού αποτελείται από το σύνολο εκείνων εντός των οποίων υπάρχει η ζωή του Χριστού,  η εν Χριστώ συνείδηση.

Είναι εκείνοι που αγαπούν τους συνανθρώπους τους, διότι η αγάπη αυτή είναι η θεία εκείνη ιδιότητα που μας μεταμορφώνει σε τέλεια μέλη της κοινωνίας του Χριστού.

Με το να παραδεχθούμε ένα ιστορικό γεγονός ή ένα θεολογικό δόγμα, δεν ερχόμαστε σε επαφή με τον Χριστό.

Μέλη της Βασιλείας του Θεού είναι όλοι όσοι εσκεμμένα ζητούν να βρουν το Φως και με πειθαρχία στην οποία οικειοθελώς υποβάλλονται, επιχειρούν να σταθούν ενώπιον του Χριστού.

Ο Παγκόσμιος αυτός όμιλος αποδέχεται τη διδασκαλία ότι «οι υιοί των ανθρώπων είναι ένα». Γνωρίζει ότι η θεία αποκάλυψη είναι συνεχής και αείποτε νέα και ότι το θείο Σχέδιο πραγματοποιείται πάνω στη Γη.

Υπάρχουν σήμερα στη Γη εκείνοι που γνωρίζουν ότι, χάρη στην έμπνευση και τη διδασκαλία αυτών των υιών των ανθρώπων, οι οποίοι εχάλκευσαν τη δική τους θειότητα στο χωνευτήρι της καθημερινής ζωής, θα έρθει σε ύπαρξη το Βασίλειο του Θεού. Οι άνθρωποι αυτοί που κατέκτησαν τη Γνώση, εργάζονται τώρα δραστήρια κάτω από την άμεση έμπνευση του Χριστού για να οδηγήσουν την ανθρωπότητα από το σκοτάδι στο Φως και από το θάνατο στην αθανασία.

Αυτές είναι οι μεγάλες αλήθειες που βρίσκονται στη βάση του θέματος και αποτελούν το γνώρισμα του Χριστού, του Βούδδα και της Εκκλησίας του Θεού, όπως φανερώνεται στην Ανατολή και στη Δύση.

Στο μέλλον οι οφθαλμοί των ανθρώπων θα ατενίζουν προς τον Χριστό και όχι σε κάποιο ανθρωποποίητο ίδρυμα, όπως οι εκκλησίες και οι τιτλούχοι τους.

Θα δούμε το Χριστό όπως είναι στην πραγματικότητα, εργαζόμενο δια μέσου των μαθητών Του και των οπαδών Του, οι οποίοι αθέατοι μοχθούν στα παρασκήνια των υποθέσεων του κόσμου.

Θα μάθουμε ότι η σφαίρα της δράσης Του είναι η καρδιά του ανθρώπου και όλης της ανθρωπότητας και όχι κάποιο λίθινο οικοδόμημα ,ούτε οι πομπές και οι τελετουργίες που γίνονται σε οποιοδήποτε εκκλησιαστικό κέντρο.

 

Πηγή Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ – Alice Bailey

 

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

photo www.diakonima.gr

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.