ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΠΟΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ;

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

Θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η επίδραση της κρούσης της ενέργειας εξαρτάται από τη φύση του φορέα της ανταπόκρισης. Σύμφωνα με τον εξοπλισμό και τη φύση των σωμάτων του, έτσι θα αντιδράσει και ο άνθρωπος στις εισερχόμενες ενέργειες.

Αυτή είναι μία θεμελιώδης δήλωση. Οι επιδράσεις ενός Διδασκάλου ή μυημένου πάνω στους ανθρώπους είναι εντελώς διαφορετικές, επειδή κάθε άνθρωπος υποβάλλει στην κραδασμική Του κρούση έναν τύπο φυσικού σώματος, μία συναισθηματική φύση και ένα νου, που σε κάθε περίπτωση, είναι διαφορετικοί από όλους τους άλλους.

Η χρήση που κάνει ο καθένας της διεγερτικής ενέργειας, είναι διαφορετική καθώς και η εστίαση της συνείδησης. Τα κέντρα του, η δραστηριότητά τους και η εσωτερική τους οργάνωση είναι διαφορετικές κι αυτό ισχύει για τους ομίλους, τις οργανώσεις και τα έθνη.

Τα έθνη, για παράδειγμα, έχουν επτά κέντρα, όπως έχουν όλες οι μορφές ύπαρξης. Μία ενδιαφέρουσα μελέτη είναι ν’ ανακαλύψετε αυτά τα κέντρα και να σημειώσετε τον τύπο της ενέργειας που ρέει μέσα από αυτά.

Σε σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Σικάγο είναι το κέντρο του ηλιακού πλέγματος, ενώ η Νέα Υόρκη είναι το κέντρο λαιμού και η Ουάσιγκτον το κέντρο της κεφαλής. Το κέντρο της καρδιάς είναι το Λος Άντζελες. Το κέντρο καρδιάς της Γερμανίας είναι το Μόναχο, το κέντρο της κεφαλής της είναι η Νυρεμβέργη, ενώ το Βερολίνο είναι το κέντρο λαιμού.

Το Λονδίνο είναι το κέντρο καρδιάς της Μεγάλης Βρετανίας (και προσωρινά είναι και το κέντρο κεφαλής, αν και αυτό δεν θα συμβαίνει πάντα). Η Οτάβα είναι το κέντρο λαιμού και το Σύδνεϋ είναι το ηλιακό πλέγμα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Αυτές οι πληροφορίες αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες Ιεραρχικές επιστήμες και υποδείχνουν τις λανθάνουσες δυνατότητες κάθε έθνους, το σημείο της επίτευξης και της ευκαιρίας για ανάπτυξη ή τα εμπόδια για την πρόοδο.

Αυτό υπολογίζεται από το φως στα κέντρα και από την εξύψωση και την συγκάλυψη του κραδασμού τους.

Μέσα από αυτή την επιστήμη η Ιεραρχία μπορεί να διαμορφώσει τα μεγαλύτερα σχέδιά Της και να γνωρίσει με τι τρόπο θ’ αντιδράσουν τα έθνη στη διέγερση και το είδος της προόδου που είναι επιθυμητή.

Συνεχίζεται …

Πηγή Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ – Alice Bailey

Επιμέλεια

 

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.