ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕΤΡΩΝ

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ (συνέχεια)

Το έργο που πρέπει να γίνει από τον πέμπτο όμιλο είναι το έργο της πολιτικής υπηρεσίας και είναι το πλέον δύσκολο, γιατί είναι ο λιγότερο αναπτυγμένος. Αυτό οφείλεται σε δύο γεγονότα:

  1. Οι μάζες των ανθρώπων είναι, προς το παρόν, σχετικά τόσο λίγο αναπτυγμένες, ώστε το επιχείρημα αυτού του ομίλου των εργατών πρέπει να εξαρτηθεί αναγκαστικά από την επιτυχία του εκπαιδευτικού έργου, όπως θ’ αποδειχθεί τελικά από τα ιδανικά και τη σκοπιά του τέταρτου ομίλου και των παρόμοιων ομίλων παντού.
  2. Τόσοι λίγοι άνθρωποι της πρώτης ακτίνας εκδηλώνονται πάνω στον πλανήτη αυτή την εποχή, και όταν το κάνουν, το έργο αποδείχνεται αναγκαστικά καταστροφικό εξαιτίας της ανεξέλικτης κατάστασης των μαζών των ανθρώπων. Αυτός είναι ο λόγος που οι επαναστάσεις τόσο σπάνια, αν όχι ποτέ, δεν μπορούν να προωθηθούν χωρίς αιματοχυσία, γιατί οι προτιθέμενες ιδέες πρέπει να επιβληθούν πάνω στις μάζες και δεν αναγνωρίζονται αμέσως ούτε γίνονται αποδεκτές από αυτές. Εφελκύουν αντίθετες ανταποκρίσεις, οι οποίες εγείρουν αυτούς που είναι υπεύθυνοι, σε λάθος δραστηριότητα.

Ο αντικειμενικός στόχος κάθε κυβερνητικού ελέγχου είναι η ορθή σύνθεση, που οδηγεί σε ορθή εθνική και ομαδική δραστηριότητα. Το πρόβλημα χωρίζεται από μόνο του στα δύο.

Πρώτα απ’ όλα έχουμε το πρόβλημα του τύπου της αυθεντίας που πρέπει αν αναγνωρισθεί από τους ανθρώπους.

Δεύτερον, έχουμε το πρόβλημα των μεθόδων που πρέπει να χρησιμοποιηθούν, έτσι ώστε τα επιλεγμένα επίσημα μέτρα να προχωρήσουν, είτε με τη μέθοδο του επιβαλλόμενου ελέχγου, είτε θα πρέπει να έχουν μία τέτοια φύση που θα εφελκύσουν μία γενναιόδωρα δοσμένη και αναγνωρισμένη συνεργασία.

Ανάμεσα σε αυτούς τους δύο τρόπους εργασίας μπορούν να επαναληφθούν πολλές παραλλαγές, αν και το σύστημα της συνεργασίας, που αποδίδεται με προθυμία από μία νοήμονα πλειονότητα, δεν έχει εμφανισθεί ποτέ.

Συνεχίζεται …

Πηγή Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.