ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
Η Επιστήμη της Ανταχκάρανα (συνέχεια)

4. Η Επιστήμη της Ανταχκάρανα ασχολείται με το πρόβλημα της συνέχειας της συνείδησης και με το πρόβλημα της ζωής και του θανάτου. Διατηρείστε καθαρά στο νου σας αυτά τα δύο θέματα, γιατί είναι βασικά και σημαντικά.

5. Η Επιστήμη της Ανταχκάρανα ασχολείται με το τριπλό νήμα που συνδέει:

α. Τη μονάδα, την ψυχή και την προσωπικότητα, συνδέοντας και τους τρεις περιοδικούς φορείς κι ενοποιώντας και τα επτά στοιχεία.
β. Την τριπλή προσωπικότητα με το περιβάλλον της στους τρεις κόσμους της ανθρώπινης ενασχόλησης και, αργότερα, με τους άλλους δύο κόσμους (που έτσι γίνονται πέντε) της υπερανθρώπινης έκφρασης.
γ. Τον συνειδητά δημιουργικό άνθρωπο με τον κόσμο των ιδεών. Με αυτές πρέπει να έρθει σ’ επαφή και να τις εκφράσει μέσω δημιουργικού έργου, γεφυρώνοντας έτσι με το φως:

1. Τον κόσμο των ψυχών με τον κόσμο των φαινομένων.
2.Το βασίλειο του υποκειμενικού κάλλους και πραγματικότητας με τον εξωτερικό απτό κόσμο της φύσης.
3.Τον εαυτό μας με τους άλλους.
4.Τη μία ομάδα με την άλλη.
5.Αργότερα, όταν το θείο Σχέδιο γίνει πραγματικότητα γι’ αυτόν, το τέταρτο βασίλειο(το ανθρώπινο) με το πέμπτο βασίλειο (το Βασίλειο του Θεού).
6.Τελικά, την ανθρωπότητα με την Ιεραρχία.

6. Η Επιστήμη της Ανταχκάρανα είναι η επιστήμη του τριπλού νήματος, που υπάρχει από την ίδια την αρχή του χρόνου και συνδέει τον άνθρωπο, σαν άτομο, με τη μοναδική του πηγή. Η αναγνώριση αυτού του νήματος και της χρήσης του, συνειδητά, σαν η Ατραπός και το μέσον για παντοτινά επεκτεινόμενες επαφές, έρχεται σχετικά αργάστην εξελικτική διαδικασία. Ο στόχος για όλους τους ζηλωτές και μαθητές είναι ν’ αποκτήσουν επίγνωση αυτού του ρεύματος ενέργειας στις ποικίλες του διαφοροποιήσεις και να χρησιμοποιήσουν συνειδητά αυτές τις ενέργειες με δύο τρόπους:

Στην αυτοανέλιξη εσωτερικά και στην υπηρεσία του σχεδίου για την ανθρωπότητα.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.