ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

ACCESS CONSCIOUSNESS – ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ

 

Η ενεργειακή τεχνική που έχει εξαπλωθεί τα τελευταία 20 χρόνια σε 177 χώρες παγκόσμια, με πάνω από 10.000 πιστοποιημένους θεραπευτές. Ιδρυτές της οι Gary Douglas και Dr. Dain Heer, στο Τέξας Η. Π. Α.

Η Ενεργειακή τεχνική Access Consciousness-πρόσβαση στη συνειδητότητα, περιλαμβάνει διάφορα εργαλεία και διαδικασίες που έχουν σαν στόχο τη διεύρυνση της συνειδητότητας όλων μας. Η συνειδητότητα περιέχει τα πάντα χωρίς να ασκεί κριτική. Είναι η θέληση και η ικανότητα να είμαστε συνειδητά παρόντες σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Συνειδητότητα είναι η ικανότητα συνεχούς αφύπνισης για περισσότερες δυνατότητες και επιλογές στη ζωή μας .

Η Access σε προσκαλεί να αντιληφθείς τον εαυτό σου σαν το απέραντο ον που είσαι στα αλήθεια και να δημιουργήσεις μία ζωή πέρα από αυτό που πιστεύεις ότι είσαι.

Σαν απέραντο ον που είσαι  αντιλαμβάνεσαι, γνωρίζεις, “είσαι”,  και λαμβάνεις χωρίς όρια.

Σαν απέραντο ον που είσαι όλα είναι πιθανά και έχεις απεριόριστες επιλογές κάθε στιγμή. Σαν περατό ον έχεις την τάση να λειτουργείς με βάση τις σκέψεις, τα αισθήματα και τα συναισθήματα. Η Access έχει την πρόθεση να σε απελευθερώσει από την πολικότητα, τον εγκλωβισμό, τον προγραμματισμό και τον περιορισμό των σκέψεων, αισθημάτων και συναισθημάτων σου.

Όταν λειτουργούμε μέσα από την περατότητα επιλέγουμε να έχουμε περιορισμένες δυνατότητες και επιλογές στη ζωή μας. Η πολικότητα μας αποτρέπει από το να δούμε τα πράγματα όπως είναι και έτσι δεν μπορούμε να αλλάξουμε αυτά που θα θέλαμε να αλλάξουμε. Μας κάνει να λειτουργούμε μέσα από τα τραύματα και τα δράματα, την αναστάτωση και τις ίντριγκες αυτής της πραγματικότητας. Η εξάρτηση μας από την πολικότητα είναι μία από τις ισχυρότερες εξαρτήσεις που υπάρχουν.

Πώς θα απαλλαγούμε από αυτή την εξάρτηση? Η Access προτείνει να λειτουργούμε με βάση την αποδοχή-allowance με την έννοια του να επιτρέπουμε.

Αποδοχή σημαίνει ότι όλα είναι μία ενδιαφέρουσα άποψη αντί να τα κάνουμε σημαντικά.

Η  αποδοχή μας δίνει επίγνωση  με ποιες απόψεις, σκέψεις, συναισθήματα, πιστεύω, κρίσεις, συμπεράσματα ή εκτιμήσεις της ζωής ευθυγραμμιζόμαστε και συμφωνούμε ή αντιστεκόμαστε και αντιδρούμε. Μπορούμε να αρχίσουμε να απελευθερώνουμε τους εαυτούς μας υπενθυμίζοντάς μας πως κάθε τι που σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε, πιστεύουμε κρίνουμε ή έχουμε αποφασίσει, είναι απλώς μία ενδιαφέρουσα άποψη.

Συνειδητότητα είναι η  ικανότητα να είσαι παρών στη ζωή σου κάθε στιγμή χωρίς να κρίνεις τον εαυτό σου ή κάποιον άλλον. Είναι η ικανότητα να δέχεσαι τα πάντα, να μην απορρίπτεις τίποτα και να δημιουργείς ό,τι επιθυμείς στη ζωή-πολύ περισσότερα από αυτά που έχεις αυτή τη στιγμή και πολύ περισσότερα από ότι μπορείς να φανταστείς.

Ένα από τα πρώτα βασικά εργαλεία που συζητάμε σε κάθε σεμινάριο είναι το να βρισκόμαστε στην ερώτηση. Η ερώτηση πάντα ενδυναμώνει ενώ η απάντηση αποδυναμώνει. Μία από τις δυναμικές τεχνικές είναι ό,τι έχει να κάνει με το να βρίσκεται κανείς συνέχεια στην ερώτηση χωρίς ποτέ να ισχυρίζεται ότι είναι η απάντηση ή ότι έχει τις απαντήσεις. Αυτό που έχουμε είναι ερωτήσεις  που προκαλούν τα πιστεύω μας, τις απόψεις μας και τις αποφάσεις μας, ερωτήσεις που θα ξεκλειδώσουν τις πόρτες που μας περιορίζουν και θα ρίξουν φως σε σημεία που έχουμε διαλέξει να μην έχουμε επιλογή, ερωτήσεις που θα διευκολύνουν τη γνώση για το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μία εκπληκτική ζωή πέρα από οτιδήποτε έχουμε ποτέ φανταστεί.

Γνωρίζοντας ότι η ερώτηση μπορεί να αλλάξει την ενέργεια οποιασδήποτε κατάστασης μπορείς να αρχίσεις να βλέπεις ότι είναι πάντα μία ερώτηση που ανοίγει μία διαφορετική πόρτα ή μία διαφορετική πιθανότητα.

“Όλα στη ζωή μπορούν να  έρχονται με ευκολία χαρά και μεγαλοπρέπεια”.

Το πρώτο από τα σημαντικά εργαλεία τεχνικές της Access, είναι τα bars τα οποία είναι 32 σημεία στο κεφάλι και όταν θέτουμε αυτή την ενεργειακή διαδικασία σε λειτουργία μας βοηθάει να απελευθερώσουμε τα πιστεύω μας σχετικά με οποιονδήποτε τομέα της ζωής μας που έχουμε παγιώσει με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να το αλλάξουμε. Ένας επαγγελματίας της Access Consciousness αγγίζει ελαφρά τα σημεία του κεφαλιού που αντιστοιχούν στις διαφορετικές πτυχές της ζωής μας και επιτρέπει σε οποιαδήποτε μπλοκαρισμένη ενέργεια να ξεκινήσει να ρέει.

Τα bars σιγά-σιγά καταστρέφουν την άχρηστη τράπεζα πληροφοριών στον υπολογιστή, που είναι το μυαλό μας, και υπαγορεύει τα πάντα στη ζωή μας. Στα 32 bars είναι αποθηκευμένες όλες οι σκέψεις, ιδέες, πιστεύω, θεωρήσεις, συναισθήματα και στάση ζωής που έχουμε θεωρήσει σημαντικές από τη στιγμή που γεννηθήκαμε.

Όταν ρέει ενέργεια μέσα από τα σημεία αυτά που αποκαλούμε bars, γίνεται ηλεκτρομαγνητική αποφόρτιση της πολικότητας που βρίσκεται αποθηκευμένη στον εγκέφαλο σαν να πατάμε delete. Τα κύματα του εγκεφάλου επιβραδύνονται και επιτρέπουν σε αυτά τα πρότυπα συμπεριφοράς, συστήματα αξίας και απόψεις με τα οποία λειτουργούμε, να επαναξιολογηθούν σαν να ενεργοποιούμε έναν ιό συνειδητότητας στον υπολογιστή μας, ο οποίος δίνει καταγραφές που λειτουργούν με βάση τον αυτόματο πιλότο και όχι τη συνειδητότητα, που λειτουργούν με βάση την άρνηση και όχι τη δυνατότητα να λαμβάνουμε από το σύμπαν. Έτσι αρχίζουμε να είμαστε πιο παρόντες στη ζωή μας, και το παρελθόν μας δεν προβάλλεται πια στο παρόν ή στο μέλλον μας.

Αν θέλεις να υλοποιήσεις μία νέα πραγματικότητα έχεις τη δυνατότητα να λειτουργείς με βάση αυτά που μπορείς να λάβεις, αυτά που αντιλαμβάνεσαι αυτά που “μυστικά” ξέρεις αυτό που πραγματικά είσαι.

Άρχισε λοιπόν να ρωτάς, τι είναι αυτό? Τι να κάνω με αυτό? για οποιαδήποτε κατάσταση στη ζωή σου, μπορώ να το αλλάξω? αν ναι πώς μπορώ να το αλλάξω? Ή,τι μπορεί το σώμα μου και εγώ να κάνω και τι μπορώ να είμαι και να κάνω για το σώμα μου που θα του επέτρεπε να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που άφηνα τον αυτόματο πιλότο να κάνει? Μπορεί το σώμα μου και εγώ να είμαστε σήμερα κάτι το οποίο θα  αλλάξει όλο αυτό το οποίο αντιμετωπίζω, με απόλυτη ευκολία?

Μια από τις πολλές διαφορετικές τεχνικές και εργαλεία στην Access όπως είναι το ενεργειακό Facelift με απαλό άγγιγμα στο πρόσωπο, το οποίο μπορούμε να ονομάσουμε lifelift γιατί ουσιαστικά ακυρώνει όλες τις πεποιθήσεις που έχουμε σχετικά με το τι φέρνει η γήρανση στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα, και ισορροπεί οποιαδήποτε ανισορροπία και μπλοκάρισμα υπάρχει σε όλο το σώμα και σε όλα τα όργανα, και φυσικά εξαλείφει και τις ρυτίδες.

Άλλο ένα καταπληκτικό εργαλείο στην Access είναι οι διαδικασίες θεραπείας σώματος-body processes που βασίζονται ουσιαστικά πάνω στη μοριακή αλλαγή με πολλές τεχνικές που απελευθερώνουν την ενέργεια της αυτο- ίασης την οποία διαθέτουμε όλοι μας.

Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι πάρα πολλές χρόνιες καταστάσεις υγείας  και διαφόρων νοσημάτων μπορούν να είναι αναστρέψιμες, αρκεί να κατανοήσουμε ότι το σώμα μας είναι ολόκληρο ένα αισθητήριο όργανο και έχει πάντα επίγνωση όλων όσων συμβαίνουν γύρω μας.

Όλες οι διαδικασίες σώματος μας δίνουν την επίγνωση της αίσθησης του χώρου την οποία έχουν και διέθεταν πάντα τα σώματά μας, για την οποία δεν είμαστε πρόθυμοι να έχουμε επίγνωση. Αλλά αυτό που συνήθως κάνουμε είναι μιμούμαστε κάποιον στην κατάσταση που βρίσκεται χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι με μία ερώτηση,  “πώς μπορώ να το αλλάξω αυτό? .η ενέργεια της αυτο-ίασης αφυπνίζεται.

“Επιτρέποντας στο σώμα μου να γνωρίσει το δώρο το οποίο είναι, θα γίνει δώρο για μένα” Gary Douglas

Όταν  αισθανόμαστε πόνο, είναι πόνος  ή είναι η αντίσταση σε αυτό που το σώμα σου προσπαθεί να σου πει ? Ο πόνος είναι αποτέλεσμα αυτού στο οποίο αντιστέκεσαι όχι σε αυτό που είναι πραγματικό. Ο πόνος είναι μία αντίσταση δική μας σε αυτό που το σώμα μας προσπαθεί να μας πει ,να μας  δώσει πληροφορίες σε σχέση με αυτό που δεν θέλει να έχει.

Ο πόνος είναι σχεδόν πάντα μία επίγνωση που αρνούμαστε να λάβουμε. Είμαστε έτοιμοι να καταστρέψουμε και να αποδομήσουμε την άποψη που έχουμε δημιουργήσει για τον πόνο? Οι διαδικασίες σώματος της Access είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να επικοινωνήσουμε με το σώμα μας και να του δώσουμε αυτή την αίσθηση της γαλήνης και της ηρεμίας που χρειάζεται.

Πώς θα ήταν αν σήμερα ήταν η αρχή για κάτι διαφορετικό? Πώς θα ήταν αν μπορούσες να βιώσεις περισσότερη χαρά στη ζωή σου? Πώς θα ήταν αν δεν σε ένοιαζε όταν σε κρίνουν οι άλλοι? Μάθαμε πολύ νωρίς στη ζωή μας ότι το σωστό και πρέπον είναι να κρίνουμε τον εαυτό μας, και ότι με αυτό τον τρόπο θα έπρεπε να πορευόμαστε.  Τι αν η αυτοκριτική μας είναι η πιο αγενής πράξη που έχουμε κάνει ποτέ στον εαυτό μας? Ωστόσο συνεχίζεις να κάνεις την αυτοκριτική. Αυτή η υπέροχη διαδικασία που ονομάζεται Access Consciousness διαλύει την γενεσιουργό αιτία.

“Όλα στη ζωή μου έρχονται με ευκολία, χαρά και μεγαλοπρέπεια”- Access Consciousness

 

 

 

 

Βικτώρια Λ. Μπόντζου

Access Consciousness Bars, Facelift, Body Process Practitioner

Universal White Time Healer

Hatha and Yin Yoga Instructor

Laughter Yoga certified Leader

Τηλ. επικ. 6937226297

www.access consciousness.com

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΜΠΟΝΤΖΟΥ

Access Consciousness Bars, Facelift, Body Process Practitioner
Universal White Time Healer
Hatha and Yin Yoga Instructor
Laughter Yoga certified Leader

Τηλ. επικ. 6937226297

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.