ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Η Κουλτούρα του Ατόμου

Η Κουλτούρα του ατόμου θα προσεγγισθεί από τρεις σκοπιές, που καθεμιά θα συνεισφέρει στο ολοκληρωμένο σύνολο, το οποίο πρόκειται να καταστήσει το άτομο :

Ένα νοήμονα πολίτη δύο κόσμων (του κόσμου της αντικειμενικής ύπαρξης και του εσώτερου κόσμου της έννοιας), ένα συνετό γονιό, μία ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη προσωπικότητα.

Ορισμένα βασικά ιδεώδη, που αναδύονται από τις τρέχουσες ιδεολογίες, αρχίζουν να πραγματοποιούν τη κρούση τους πάνω στη δημόσια συνείδηση. Αυτά καθεαυτά τα ιδεώδη αποτελούν ουσιαστικά ανθρώπινες αντιδράσεις στις θείες ιδέες. Κατά συνέπεια, δεν είναι εντελώς απαλλαγμένα από λάθη και είναι αναγκαστικά χρωματισμένα από την ολκή των διανοιών που τα διατυπώνουν.

Ρυθμίζονται αναπόφευκτα από την ιστορία του παρελθόντος, από την εθνική παράδοση κι από τις φυλετικές τάσεις σκέψης.

Υπάρχει, ωστόσο, μία περίεργη ομοιομορφία σ’ αυτά, ακόμη κι αν εκφράζονται από τους οπαδούς ενός παγκόσμιου ιδεαλισμού με πλατιές αποκλίσεις.

Αν πρόκειται να κατανοήσουμε όπως πρέπει τις ιδέες αυτές και να θέσουμε κάποιο σωστό θεμέλιο, θα άξιζε ίσως, αν συζητούσαμε μερικές από αυτές τις οικουμενικές στάσεις κι αν εξετάζαμε εκείνο που υποδεικνύουν στο φως των τωρινών παγκόσμιων προβλημάτων, καθώς και τις ενδείξεις του επερχόμενου κόσμου, που μπορούμε να εξάγουμε απ’ αυτές.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.