ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΚΕΨΗΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Με το σύνολο των ιδεών και με την συνεχή κρούση πάνω στην ανθρώπινη συνείδηση των μεγάλων ιδεών που βρίσκονται πίσω από την εξελικτική διαδικασία, η φυλή αναπτύσσει τη δύναμη να σκέπτεται, να εκλέγει και να δομεί ένα ασφαλές θεμέλιο.

Μέσω της εξελικτικής παρουσίασης αυτών των ιδεών υπάρχει μία σταθερή πορεία προς μία ελευθερία σκέψης (με τη μέθοδο του πειραματισμού, της απόρριψης και της ανανεούμενης προσπάθειας), που θα επιτρέψει στο ανθρώπινο γένος να δομήσει με ακρίβεια προς τα μεγάλα πρότυπα σκέψης, τα οποία υπόκεινται της εξωτερικής δομής του κόσμου μας.

Οι προσεκτικές διάνοιες της εποχής γίνονται πιο ευαίσθητες σ’ αυτά τα πρότυπα, έτσι ώστε ο ατομικός νους να μπορεί να τ’ αναγνωρίζει και να τ’ ανασύρει από το σκοτάδι στο φως της ημέρας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνουν διαθέσιμα τα αληθινά υποδείγματα, για να διαδραματίσουν το ρόλο τους στην καθοδήγηση της φυλής προς το πεπρωμένο της και προς εκείνη τη σύνθεση κατανόησης, που θα καταλήξει σε μία πραγμάτωση της Αδελφότητας.

Έτσι οι σκέψεις διαδραματίζουν το ρόλο τους και το πρόβλημα των ιδεών θα κατανοείται συνεχώς και περισσότερο, μέχρι να έρθει ο καιρός που θα έχουμε τους γυμνασμένους μας ενορατικούς και στοχαστές, οι οποίοι θα είναι ικανοί να εργάζονται άμεσα στο κόσμο των ιδεών και να παρουσιάζουν ( για χρήση της φυλής) τις υποδειγματικές ιδέες πάνω στις οποίες θα δομούν.

Η διάρθρωση του κόσμου προβάλλει από ορισμένα εσώτερα πρότυπα σκέψης και δομείται πάνω σ’ αυτά και αυτά τα πρότυπα σκέψης είναι εκείνα που δημιουργούν το σημερινό χείμαρρο πειραμάτων διακυβέρνησης σ’ όλα τα κράτη. Αλλά, σήμερα καμία εκγύμναση δεν δίνεται πάνω στη διδασκαλία της επαφής με τον κόσμο των υποδειγμάτων και πάνω στην αληθινή ερμηνεία των ιδεών, απ’ όπου και τα προβλήματα.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.