ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Πως ήρθαν σε ύπαρξη οι ιδέες ;

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Θα μπορούσαν να αναφερθούν δύο τρόποι με τους οποίους οι καθοριστικές ιδέες ήρθαν σε ύπαρξη στο παρελθόν και έπαιξαν το ρόλο τους στην καθοδήγηση της φυλής προς τα εμπρός.

Ο ένας ήταν μέσα από τη διδασκαλία κάποιου διδασκάλου που ίδρυε μία σχολή σκέψης και με αυτό τον τρόπο εργαζόταν μέσα από το νου λίγων επιλεγμένων και μ’ αυτούς χρωμάτιζε τελικά τις σκέψεις των ανθρώπων της εποχής τους. Ένας τέτοιος δάσκαλος ήταν ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης, ο Σωκράτης και πολλοί άλλοι.

Μία άλλη μέθοδος ήταν η εφέλκυση της επιθυμίας των μαζών γι αυτό που θεωρούνταν επιθυμητό και ο μαζικός προσανατολισμός τους για μία πληρέστερη έκφραση ζωής. Αυτή η έκφραση της ζωής, που θεμελιώθηκε πάνω σε κάποια εκφρασμένη ιδέα ενσωματώθηκε σε μία ιδανική ζωή. Έτσι το έργο των Σωτήρων του κόσμου ήρθε σε έκφραση κι αυτό επέφερε την ανάδυση μίας παγκόσμιας θρησκείας.

Η πρώτη μέθοδος ήταν καθαρά νοητική κι έτσι παραμένει ακόμη. Οι μάζες, για παράδειγμα, ξέρουν ελάχιστα για τον Πλάτωνα και τις θεωρίες του, παρά το γεγονός ότι, στη διάρκεια των αιώνων, διαμόρφωσε τις ανθρώπινες διάνοιες, είτε με την αποδοχή των θεωριών, είτε με την απόρριψή τους.

Η άλλη μέθοδος είναι καθαρά συναισθηματική και χρωματίζει εύκολα τη μαζική συνείδηση. Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν το μήνυμα της αγάπης του Θεού που το ανακοίνωσε ο Χριστός και η συναισθηματική αντίδραση των μαζών στη ζωή Του, στο μήνυμά Του, στη θυσία Του. Έτσι ικανοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των αιώνων η ανάγκη των λίγων νοητικών και των πολλών συναισθηματικών.

Το αποτέλεσμα από αυτές τις δύο τεχνικές της δραστηριότητας ήταν να εκπορευθεί ένα πνεύμα δύναμης, που ερχόταν από κάποιο επίπεδο της παγκόσμιας συνείδησης, τα νοητικά ή συναισθηματικά πεδία, τα οποία είναι όψεις της συνείδησης της εκδηλούμενης θεότητας.

Συνεχίζεται …

Πηγή Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.