ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΠΩΣ ΕΝΤΑΣΣΕΣΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;

 

ΠΩΣ ΕΝΤΑΣΣΕΣΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ο Χριστός μας δίδαξε ότι η Βασιλεία του Θεού ήταν πάντα στη Γη και μας συνέστησε να την αναζητήσουμε. Η Βασιλεία αυτή είναι μαζί μας και αποτελείται από όλους εκείνους, οι οποίοι στο διάστημα των αιώνων, επεδίωξαν πνευματικούς σκοπούς, απελευθερώθηκαν από τους περιορισμούς του φυσικού σώματος, από τη δεσποτεία της συναισθηματικής φύσης και από την κωλυσιεργία του νου.

Οι Πολίτες της είναι εκείνοι οι οποίοι (άγνωστοι στην πλειοψηφία των ανθρώπων), εργάζονται για την ευημερία της ανθρωπότητας, κάνουν χρήση της αγάπης αντί του συναισθήματος και αποτελούν το μέγα εκείνο σώμα των «Πεφωτισμένων Διανοιών», οι οποίες κατευθύνουν τον κόσμο προς το πεπρωμένο του.

Η Βασιλεία του Θεού δεν είναι κάτι το οποίο θα κατέλθει στη Γη, όταν ο άνθρωπος θα γίνει αρκετά αγαθός! Είναι κάτι το οποίο  λειτουργεί αποτελεσματικά σήμερα και ζητεί αναγνώριση. Δεν είναι όμως τόπος όπου αντηχούν χρυσές άρπες ούτε τόπος που κατοικείται από ανόητους φανατικούς, αλλά είναι τόπος υπηρεσίας και τόπος όπου κάθε άνθρωπος έχει πλήρη ευχέρεια να χρησιμοποιήσει τη θειότητα του στην εξυπηρέτηση των ανθρώπων.

Ο Χριστός είναι ο παγκόσμιος Θεραπευτής και Σωτήρας. Εργάζεται διά των Διδασκάλων Του και των ομίλων Τους και με τον τρόπο αυτό οι προσπάθειες ενισχύονται περισσότερο. Μπορεί να εργασθεί και θα εργασθεί με όλες τις ομάδες, εφ’ όσον προσαρμόζονται προς την, επί τη βάσει σχεδίου υπηρεσία, για τη διανομή της αγάπης και ευθυγραμμίζονται συνειδητά με τη μεγάλη δυναμικότητα των εσωτερικών ομάδων.

Το να είναι κανείς πολίτης της Βασιλείας του Θεού δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι οφείλει να είναι μέλος μίας οποιασδήποτε από τις ορθόδοξες Εκκλησίες. Ο Χριστός στην καρδιά του ανθρώπου μπορεί να εκφρασθεί σε πολλούς και διάφορους τομείς της ανθρώπινης ζωής, όπως είναι η πολιτική, οι τέχνες, ο οικονομικός τομέας, οι επιστήμες και  η θρησκεία. Στο σημείο αυτό αξίζει να θυμηθούμε ότι, κατά τη μοναδική περίπτωση, όπως αναφέρεται ,που ο Χριστός επισκέφθηκε το Ναό των Ιουδαίων, έγινε πρόξενος ταραχής!

Η ανθρωπότητα προχωρεί από δόξα σε δόξα και αυτό μπορούμε να το παρατηρήσουμε στο μακρό πανόραμα της ιστορίας. Η δόξα αυτή αποκαλύπτεται σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δράσης, η δε Μεταμόρφωση εκείνων, οι οποίοι βρίσκονται στη κορυφή του κύματος του ανθρώπινου πολιτισμού, προσεγγίζει ταχύτατα.

photo epistoligr.blogspot.com

Πηγή Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.