ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
Η μουστάρδα φτιάχνεται κυρίως από του σπόρους του μαύρου σιναπιού του καφέ ή του λευκού. Οι σπόροι του μαύρου σιναπιού είναι οι πιο δυνατοί σε γεύση.
Συνταγή για μουστάρδα από σπόρους μαύρου σιναπιού
Για να φτιάξετε τη κίτρινη πάστα που καλείται έτοιμη μουστάρδα, τοποθετήστε σε ένα τηγάνι ή ταψί αλεύρι και ζεστάνετε το, ανακατεύοντάς το κάθε τόσο μέχρι να καφετιάσει ομοιόμορφα.
Αναμίξτε αυτό το καφέ αλεύρι, μισό και μισό με τριμμένους σπόρους σιναπιού και προσθέσετε για να γίνει υγρό, ένα μείγμα μισού ξιδιού και μισού νερού μέχρι να αποκτήσει τη πυκνότητα και την υφή που θέλετε.
Αλλάξτε τις ποσότητες της μουστάρδας και του αλευριού αναλόγως τη γεύση που σας αρέσει και πόσο δυνατή σε γεύση τη θέλετε.
Για να δώσετε κίτρινο χρώμα στη μουστάρδα προσθέστε Κουρκουμά για χρώμα (κιτρινόριζα) όσο χρειάζεται.
Για ενίσχυση στη γεύση μπορείτε να προσθέσετε αναλόγως αλάτι, πιπέρι ή μαύρη ζάχαρη (με προσοχή γιατί την κάνει πιο καυτερή).
Διατηρήστε την σπιτική σας μουστάρδα στο ψυγείο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Συλλέκτης Βοτάνων-Ερευνητής
photo syntagesomorfias.blogspot.com
Προσθήκη σχολίου