ΒΙΒΛΙΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Δυσκολεύεσαι να θυμάσαι αριθμούς; Δεν είσαι μόνος!

Οι περισσότεροι δυσκολεύονται να θυμούνται αριθμούς και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δυσκολεύεται να απομνημονεύει αφηρημένες έννοιες. Και οι αριθμοί δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα σύμβολο που υποδηλώνει κάποια ποσότητα αντικειμένων. Δεν είναι το ίδιο το πράγμα με μορφή και διαστάσεις.

Η αναγκαιότητα της ύπαρξης αριθμών

Βεβαίως, οι αριθμοί έχουν μεγάλη σημασία για τη ζωή μας. Χωρίς αυτούς θα κυριαρχούσε το χάος στην καθημερινότητά μας. Οι αριθμοί έχουν αποτελέσει τη βάση πολλών κοσμοθεωριών από την αρχαιότητα (π.χ. Πυθαγόρας) και στις μέρες μας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Όσο πιο καλοί είμαστε με τους αριθμούς, τόσο πιο λίγα λάθη κάνουμε.

Όμως το πλήθος των αριθμών, σαν να μην έφτανε η δυσκολία, που πρέπει να θυμόμαστε είναι τεράστιο. Και παρόλο που υπάρχει η δυνατότητα να τους σημειώνουμε (κωδικούς, τραπεζικούς λογαριασμούς, τηλέφωνο, αφμ, ταυτότητες, αριθμούς αυτοκινήτων, οδών, πτήσεων κ.λ.π.) έρχονται στιγμές που χρειάζεται να τους θυμόμαστε.

Τώρα μπορείς να αλλάξεις την κατάσταση

Για αυτό χρειάζεται να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας να θυμάται αριθμούς. Ένα εκπαιδευμένο μυαλό σε συνδυασμό με κατάλληλες τεχνικές μπορεί να αποθηκεύσει και να θυμάται χιλιάδες αριθμούς κυριολεκτικά. Και δεν χρειάζεται να έχετε «μαθηματικό» μυαλό όπως λέμε. Τρόπο θέλει, τεχνικές, λίγο εξάσκηση και σύντομα θα εκπλαγείς από τις επιδόσεις της “μαθηματικής” μνήμη σου.

Υπάρχει τρόπος

Δεν χρειάζεται πια να βασανίζεσαι και να πονοκεφαλιάζεις με τους αριθμούς.

Η αλήθεια είναι ότι το να θυμάσαι αριθμούς είναι απίστευτα εύκολο αν ξέρεις τον τρόπο. Στο βιβλίο αυτό ο Γιάννης Αραχωβίτης περιγράφει με απλό τρόπο και με πολλά παραδείγματα το πώς η απομνημόνευση αριθμών μπορεί να γίνει μια εύκολο και ευχάριστη υπόθεση. Με τεχνικές δοκιμασμένες στο χρόνο και από παγκόσμιους πρωταθλητές καθοδηγείσαι να αναπτύξεις γρήγορους και αποτελεσματικούς τρόπους μάθησης, αποθήκευσης και ανάκλησης μεγάλων και μικρών αριθμών.

Ότι χρειάζεσαι είναι σε αυτό το βιβλίο

Σήμερα υπάρχει υπερπληροφόρηση και ο σύγχρονος άνθρωπος χρειάζεται να αντιμετωπίζει, να μαθαίνει, να διαχειρίζεται και να θυμάται τρομακτικό όγκο χιλιάδων πληροφοριών. Χωρίς εύκολο και πρακτικό σύστημα αυτό είναι αδύνατο και θα οδηγηθούμε μοιραία σε αδιέξοδο, σε άγχος, σε διανοητική και φυσική εξάντληση, σε κατάθλιψη και σε «πεσμένη» απόδοση.

Σύστημα Απομνημόνευσης Αριθμών

Στο βιβλίο αυτό θα βρεις το Σύστημα Απομνημόνευσης Αριθμών που θα κάνει τη ζωή σου εύκολη. Και επιπλέον θα διαθέτεις «όπλα» που θα σε κάνουν να ξεχωρίζεις και να διακρίνεσαι. Δεν χρειάζεται να είσαι ευφυΐα. Απλώς χρειάζεσαι ένα τρόπο που να σε κάνει ευφυΐα.

Ξεκίνα σήμερα

Αν χρειάζεται να θυμάσαι αριθμούς, αν δυσκολεύεσαι, αν αγχώνεσαι και ξεχνάς, βάλε τέρμα τώρα στο μαρτύριό σου. Κάνε τη ζωή σου εύκολη, ευχάριστη, επιτυχημένη. Το βιβλίο είναι χρήσιμο πρακτικά για όλους τους ανθρώπους (μαθητές, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες, νοικοκυρές κ.λ.π.).

Οι αριθμοί είναι μέρος της ζωής μας. Ένας λάθος αριθμός μπορεί να κοστίσει πολλά. Όμως υπάρχει λύση. Γίνε φίλος μαζί τους. Γνώρισε τον τρόπο για να τους μαθαίνεις και να τους θυμάσαι με ακρίβεια.

Απόκτησε τώρα το βιβλίο και βρες μια μόνιμη λύση

Αγόρασε το Σήμερα σε Ηλεκτρονική Μορφή!

Για να γίνει σήμερα δικό σου στείλε μας μήνυμα στο yiannis@successmentor.gr με θέμα Βιβλίο: ΠΩΣ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ! και θα σου στείλουμε τον τρόπο αγοράς!

 

Γιάννης Α. Αραχωβίτης
Ομάδες Ανάπτυξης

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ

Ο Γιάννης Αραχωβίτης είναι ιδρυτής του SuccessMentor & του StarDogs Positive Training. Πρωτοπόρος της Θετικής Εκπαίδευσης Ανθρώπων και Ζώων σε όλη τη νότια Ευρώπη, είχε την ευκαιρία για πάνω από 25 χρόνια, να εμβαθύνει στα μυστικά της συμπεριφοράς και στο πώς μπορούμε να πετύχουμε τις απαραίτητες αλλαγές προκειμένου να φτάσουμε άμεσα και αποτελεσματικά στους στόχους μας (προσωπικούς, επαγγελματικούς, κοινωνικούς). Σήμερα είναι από τους κορυφαίους στο χώρο του, με διεθνή αναγνώριση, εισηγητής και διοργανωτής διαφόρων σεμιναρίων και εργαστηρίων σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική. Τα βιβλία του σχετικά με τη συνεργασία ανθρώπου-ζώου είναι από τα ελάχιστα ελληνικά συγγράμματα που έχουν μεταφραστεί και σε άλλες χώρες.

Έχοντας τη μοναδική ευκαιρία να σπουδάσει τη συμπεριφορά ζώων (πιο απλή) και την συμπεριφορά ανθρώπων (πιο σύνθετη), ανέπτυξε την ικανότητα να ερμηνεύει, αναλύει, σχεδιάζει και να κατευθύνει, με μοναδική μαεστρία, τη διαδικασία ελέγχου και αλλαγής συμπεριφοράς. Ο τρόπος του να καθοδηγεί από τα απλά προς τα σύνθετα, κάνει την επίτευξη στόχων ένα ευχάριστο και ασφαλές ταξίδι που κρατάει τα κίνητρα ισχυρά και τον ενθουσιασμό διαρκή .

lifehub-apopseis-100Ο Γιάννης έχει παρουσιαστεί πολλές φορές στα ΜΜΕ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επιπρόσθετα, έχει αρθρογραφήσει πολλές φορές σε διάφορα κορυφαία περιοδικά και εφημερίδες, καθώς και στο διαδίκτυο. Έχει γράψει 3 βιβλία , και 4 CD, DVD. Έχει λάβει μέρος στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο», έχει υπάρξει σύμβουλος σε τηλεοπτικό ριάλιτυ στην Τουρκία καθώς και σε κινηματογραφικές και διαφημιστικές παραγωγές στην Ελλάδα. Είναι αντιπρόσωπος χώρας του PDTE.

Πρόσφατα, παρακολούθησε με επιτυχία το EXPERTS ACADEMY ( public speaking, marketing, creativity, self growth, motivation, launching and campaigning, building success , Coaching & Mentoring) στο San Francisco.

Το πάθος του είναι η συμπεριφορά και η βελτίωση των ανθρώπων. Το πώς μπορεί κάποιος να φτάσει από το A στο Β (τα βήματα) και πώς μπορεί κάποιος να αλλάξει τις περιοριστικές πεποιθήσεις και συμπεριφορές του, και να μεταμορφωθεί σε έναν θετικό, αποτελεσματικό και ικανό άνθρωπο (αλλαγή πιστεύω & συμπεριφορών). Έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 450 επαγγελματίες εκπαιδευτές συμπεριφοράς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σκοπός του είναι να εμπνεύσει, μέσω αμοιβαίας συνεργασίας, όσους θέλουν να πετύχουν υψηλότερα επίπεδα απόδοσης, αποτελεσματικότητας και ηθικής. Να τους βοηθήσει να βρουν την ψυχική, σωματική και νοητική δύναμη, καθώς και τις σύγχρονες τεχνικές, για να αναπτυχθούν με περισσότερη υγεία, αφθονία, επιτυχία, αυτονομία, και σοφία.

lifehub-apopseis-101Απευθύνεται σε κάθε Ελεύθερο Επαγγελματία /Επιχειρηματία (π.χ. συγγραφείς, εισηγητές, ομιλητές, καθοδηγητές, διοργανωτές σεμιναρίων, ψυχολόγο, καθηγητή, δάσκαλο ιδιαίτερων ή ομαδικών μαθημάτων κ.λ.π.), στον καθένα που έχει ένα μήνυμα (υπηρεσία ή προϊόν) που θέλει να το παρουσιάσει και να το προωθήσει στο ευρύτερο κοινό. Είσαι ειδικός (ειδήμων) σε κάτι και θέλεις να το μοιραστείς με το κόσμο; Έχεις ένα όνειρο ζωής, να ασχοληθείς κάτι που σου αρέσει και θέλεις να κάνεις καριέρα; Το SuccessMentor μπορεί να σε βοηθήσει να αποφασίσεις τη πορεία , τη στρατηγική, τους στόχους, το στήσιμο της όλης καμπάνιας προς την επίτευξη των στόχων σου.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.