ΒΙΒΛΙΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ

Έχεις βρεθεί ποτέ στη δύσκολη θέση του να μη θυμάσαι το όνομα του συνομιλητή σου; Να είσαι σίγουρος ότι είναι γνωστός σου αλλά το όνομα του να σου διαφεύγει. Η μνήμη σου σε έχει προδώσει στην πιο άσχημη στιγμή.

Ο πιο γλυκός ήχος στα αυτιά κάθε ανθρώπου- ανεξαρτήτου γλώσσας- είναι το όνομά του. Το να μη θυμάσαι το όνομα κάποιου, εκτός από την αμηχανία που σου προκαλεί, στέλνει και υποσυνείδητα μηνύματα στον απέναντι ότι δεν τον έχεις λάβει σοβαρά υπόψη, ότι δεν σέβεσαι την προσωπικότητά του, ή ότι δεν το θεωρείς αξιόλογο. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό να τον προδιαθέσει αρνητικά απέναντί σου, να επηρεάσει τη σχέση σας, τη συνεργασία σας ή να χάσεις μια θέση εργασίας.

Γιατί όμως μας συμβαίνει αυτό. Γενικά ο ανθρώπινος εγκέφαλος δυσκολεύεται να θυμάται αφηρημένες έννοιες. Θυμάται πρόσωπα, τοποθεσίες, συναισθήματα, εικόνες αλλά όχι όμως ονόματα και αριθμούς. Συνεπώς είναι πιθανόν να συμβεί στον καθένα μας το «ολίσθημα» του μη θυμόμαστε το όνομά κάποιου γνωστού μας. Το πρόσωπό του μας θυμίζει κάποιον, αλλά ποιον;

Το παρόν βιβλίο μας δείχνει ένα εύκολο και πρακτικό τρόπο, ώστε να μαθαίνουμε αλλά και να θυμόμαστε εύκολα τα ονόματα των ανθρώπων. Στη δουλειά μας, στις σχέσεις μας, στην κοινωνία θα είναι εύκολο να συνδέουμε και να απομνημονεύουμε το όνομα με το πρόσωπο κάποιου ανθρώπου. Οι στιγμές αμηχανίας θα σταματήσουν και μάλιστα θα εντυπωσιάζουμε με την άνεση που θα μας διακρίνει. Οι άνθρωποι θα μας συμπαθούν γιατί θυμόμαστε το όνομά τους και με ότι αυτό συνεπάγεται.

Απόκτησε τώρα τα βιβλίο αυτό και λύσε για πάντα τα πρόβλημα.

Αντί να βρισκόμαστε στη δύσκολη θέση που να προτιμάμε να ανοίξει η γη και να μας καταπιεί , είναι καλύτερα να μάθουμε έναν απλό και πρακτικό τρόπο για να μη ξεχνάμε τα ονόματα. Όταν προσφωνούμε κάποιον με το σωστό όνομα κερδίζουμε αμέσως τη συμπάθειά του. Αν όμως τον φωνάξουμε με λάθος όνομα, τότε η θετική ενέργεια χάνεται, αρχίζουμε να τραυλίζουμε, να ψάχνουμε για λόγια δικαιολογίας, η αμηχανία και ντροπή κυριαρχούν. Δεν θέλει και πολύ ώστε όλα να «στραβώσουν».

Τώρα ο καθένας μπορεί να αποφύγει τα μοιραία λάθη. Που ναι μεν δεν είναι ποινικό αδίκημα αλλά καθιστούν κοινωνικό «έγκλημα». Με αυτό το βιβλίο θα ξεπεράσεις αυτό το πρόβλημα και με άνεση θα θυμάσαι τα ονόματα χιλιάδων ανθρώπων. Θα τους χαιρετάς με αυτοπεποίθηση και λέγοντας το όνομά τους, θα κερδίζεις την καρδιά τους. Δεν θα υπάρχει λόγος να ψάχνεις για δικαιολογίες. Τώρα βρες τη λύση σε αυτό τον πρακτικό οδηγό. Λύσε το γρίφο με τα ονόματα μια και καλή.

Αγόρασε το Σήμερα σε Ηλεκτρονική Μορφή!

Για να γίνει σήμερα δικό σου στείλε μας μήνυμα στο yiannis@successmentor.gr με θέμα Βιβλίο: ΠΩΣ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ! και θα σου στείλουμε τον τρόπο αγοράς!

 

Γιάννης Α. Αραχωβίτης
Ομάδες Ανάπτυξης

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ

Ο Γιάννης Αραχωβίτης είναι ιδρυτής του SuccessMentor & του StarDogs Positive Training. Πρωτοπόρος της Θετικής Εκπαίδευσης Ανθρώπων και Ζώων σε όλη τη νότια Ευρώπη, είχε την ευκαιρία για πάνω από 25 χρόνια, να εμβαθύνει στα μυστικά της συμπεριφοράς και στο πώς μπορούμε να πετύχουμε τις απαραίτητες αλλαγές προκειμένου να φτάσουμε άμεσα και αποτελεσματικά στους στόχους μας (προσωπικούς, επαγγελματικούς, κοινωνικούς). Σήμερα είναι από τους κορυφαίους στο χώρο του, με διεθνή αναγνώριση, εισηγητής και διοργανωτής διαφόρων σεμιναρίων και εργαστηρίων σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική. Τα βιβλία του σχετικά με τη συνεργασία ανθρώπου-ζώου είναι από τα ελάχιστα ελληνικά συγγράμματα που έχουν μεταφραστεί και σε άλλες χώρες.

Έχοντας τη μοναδική ευκαιρία να σπουδάσει τη συμπεριφορά ζώων (πιο απλή) και την συμπεριφορά ανθρώπων (πιο σύνθετη), ανέπτυξε την ικανότητα να ερμηνεύει, αναλύει, σχεδιάζει και να κατευθύνει, με μοναδική μαεστρία, τη διαδικασία ελέγχου και αλλαγής συμπεριφοράς. Ο τρόπος του να καθοδηγεί από τα απλά προς τα σύνθετα, κάνει την επίτευξη στόχων ένα ευχάριστο και ασφαλές ταξίδι που κρατάει τα κίνητρα ισχυρά και τον ενθουσιασμό διαρκή .

lifehub-apopseis-100Ο Γιάννης έχει παρουσιαστεί πολλές φορές στα ΜΜΕ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επιπρόσθετα, έχει αρθρογραφήσει πολλές φορές σε διάφορα κορυφαία περιοδικά και εφημερίδες, καθώς και στο διαδίκτυο. Έχει γράψει 3 βιβλία , και 4 CD, DVD. Έχει λάβει μέρος στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο», έχει υπάρξει σύμβουλος σε τηλεοπτικό ριάλιτυ στην Τουρκία καθώς και σε κινηματογραφικές και διαφημιστικές παραγωγές στην Ελλάδα. Είναι αντιπρόσωπος χώρας του PDTE.

Πρόσφατα, παρακολούθησε με επιτυχία το EXPERTS ACADEMY ( public speaking, marketing, creativity, self growth, motivation, launching and campaigning, building success , Coaching & Mentoring) στο San Francisco.

Το πάθος του είναι η συμπεριφορά και η βελτίωση των ανθρώπων. Το πώς μπορεί κάποιος να φτάσει από το A στο Β (τα βήματα) και πώς μπορεί κάποιος να αλλάξει τις περιοριστικές πεποιθήσεις και συμπεριφορές του, και να μεταμορφωθεί σε έναν θετικό, αποτελεσματικό και ικανό άνθρωπο (αλλαγή πιστεύω & συμπεριφορών). Έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 450 επαγγελματίες εκπαιδευτές συμπεριφοράς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σκοπός του είναι να εμπνεύσει, μέσω αμοιβαίας συνεργασίας, όσους θέλουν να πετύχουν υψηλότερα επίπεδα απόδοσης, αποτελεσματικότητας και ηθικής. Να τους βοηθήσει να βρουν την ψυχική, σωματική και νοητική δύναμη, καθώς και τις σύγχρονες τεχνικές, για να αναπτυχθούν με περισσότερη υγεία, αφθονία, επιτυχία, αυτονομία, και σοφία.

lifehub-apopseis-101Απευθύνεται σε κάθε Ελεύθερο Επαγγελματία /Επιχειρηματία (π.χ. συγγραφείς, εισηγητές, ομιλητές, καθοδηγητές, διοργανωτές σεμιναρίων, ψυχολόγο, καθηγητή, δάσκαλο ιδιαίτερων ή ομαδικών μαθημάτων κ.λ.π.), στον καθένα που έχει ένα μήνυμα (υπηρεσία ή προϊόν) που θέλει να το παρουσιάσει και να το προωθήσει στο ευρύτερο κοινό. Είσαι ειδικός (ειδήμων) σε κάτι και θέλεις να το μοιραστείς με το κόσμο; Έχεις ένα όνειρο ζωής, να ασχοληθείς κάτι που σου αρέσει και θέλεις να κάνεις καριέρα; Το SuccessMentor μπορεί να σε βοηθήσει να αποφασίσεις τη πορεία , τη στρατηγική, τους στόχους, το στήσιμο της όλης καμπάνιας προς την επίτευξη των στόχων σου.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.