ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

 

Όταν λέμε επικέντρωση στο νοητικό ή στο κεφάλι μιλάμε ουσιαστικά για μία κατάσταση όπου ο άνθρωπος έχει κατορθώσει να φέρει κάτω από έλεγχο και συντονισμό το Άζνα και τα τρία κατώτερα κέντρα. Άρα έχουμε τέσσερα κέντρα συντονισμένα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε γιατί θέλουμε να γίνουμε θεραπευτές ή γιατί δεν θέλουμε. Ας φέρουμε στο νου μας την πρώτη στιγμή που εργαστήκαμε με κάποιο ασθενή στην Εσωτέρα Θεραπευτική. Το συναίσθημα που νοιώσαμε την πρώτη φορά πρέπει να μας συντροφεύει κάθε μέρα και να ρωτάμε τον εαυτό μας για το κίνητρό του.

Να φέρουμε στο νου μας κάθε ημέρα την πρώτη στιγμή που η ιδέα της Θεραπευτικής κατέβηκε πρώτη φορά στο νου μας και ας παρατηρήσουμε πως ήταν η εξέλιξή μας μέσα στη ζωή.

Να διατηρούμε τον εαυτό μας σε υγεία και ισορροπία

Να αντιληφθούμε καθώς φτάνουμε στο σημείο που μας δίδονται πλέον επαρκείς πληροφορίες και γνώσεις ώστε να ασχοληθούμε με την θεραπεία ότι ο κίνδυνος μεταφοράς της ενέργειας από τον ασθενή στον θεραπευτή, είναι υπαρκτός και ο μόνος τρόπος προστασίας είναι να εργαζόμαστε πάντα μέσω του κέντρου Καρδιάς.

Γι’ αυτό το λόγο καταστάσεις που σημαίνουν εντυπώσεις από το αστρικό ή νοητικό, μας προτρέπουν να τις αποφεύγουμε και να αναζητούμε εντυπώσεις με όρους ενέργειας, οι οποίες προέρχονται είτε από το αιθερικό είτε από την ψυχή, γιατί το μόνο που υπάρχει είναι το αιθερικό και όλα τα άλλα είναι μπερδεμένες ενέργειες και δυνάμεις που κινούνται μέσα στο αστρικό και κατώτερο νοητικό.

Για να αποφύγουμε την μεταφορά του προβλήματος από τον ασθενή στον θεραπευτή πρέπει να αναγνωρίσουμε, να αντιληφθούμε και να ελέγξουμε το μέγεθος της επιθυμίας να δούμε τον ασθενή να θεραπεύεται.

Ο εσωτερικός θεραπευτής πρέπει να ελευθερώσει τον εαυτό του από την επιθυμία του να δει τον ασθενή να θεραπεύεται και να την αντικαταστήσει με μια στάση αδιαφορίας και απάθειας χρησιμοποιώντας την θέληση μόνο για υπηρεσία.

Ο θεραπευτής μέσω της συγκεκριμένης θεραπείας, μέσω του συγκεκριμένου ασθενή κάνει την εργασία του προσφέροντας υπηρεσία μέσα από το συγκεκριμένο θεραπευτικό τρόπο και δεν τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, δεν τον ενδιαφέρει τίποτε άλλο.

Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να ερμηνεύουμε και να διακρίνουμε με σοβαρότητα την ανάγκη για θεραπεία και την επιθυμία μας να θεραπεύσουμε.

Ο δείκτης του κατά πόσο επιτυγχάνουμε αυτή την κατάσταση, δηλαδή ότι διακρίνουμε ανάμεσα στην ανάγκη για θεραπεία και την επιθυμία να θεραπεύσουμε είναι η εισαγωγή της θεραπευτικής εργασίας μέσα στο καθημερινό μας επαγγελματικό περιβάλλον όπως επίσης και στις ευθύνες και τα καθήκοντα στο σπίτι μας και την οικογένειά μας. Ας αρχίσουμε να βλέπουμε την θεραπευτική εργασία στην καθημερινότητά μας.

Πρέπει επίσης να διατηρούμε στην σκέψη μας ότι και ο άρρωστος θεραπευτής μπορεί να θεραπεύει. Ας φέρουμε στο νου μας τον Κένταυρο Χείρωνα που αν και πληγωμένος από τον Προμηθέα, με μια πληγή πάντα ανοιχτή, αυτός θεράπευε τους άλλους απαρνούμενος για τον εαυτό του, μέχρι ένα σημείο την θεραπεία του, μέχρις όταν ήλθε ο Ηρακλής να τον βοηθήσει. Ο Ηρακλής είναι μια λέξη σύνθετη που βγαίνει από το Ήρα και Κλέος και σημαίνει την δόξα της Ήρας, όπου Ήρα, η φύση, η μητέρα, άρα την δόξα της Μητέρας.

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.