ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ

ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΖΩΑ?

ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΖΩΑ?

 

Πως σκέφτονται τα ζώα και τι πρέπει να κάνουμε εμείς!

 

Σύμφωνοι! Κανένας δεν μπορεί να είναι μέσα στο μυαλό του άλλου. Όμως μέσω της μακρόχρονης επαγγελματικής εμπειρίας μας , της επιμελούς μελέτης και της έρευνας έχουμε μια βάσει δεδομένων και  γνώσεων για το πώς ένα ζώο, ένα σκυλί για παράδειγμα, μπορεί πάνω κάτω να συμπεριφερθεί και να αντιδράσει σε κάποιες καταστάσεις.

Η συμπεριφορά των σκύλων έχει γίνει συχνά αντικείμενο  έρευνας των σύγχρονων επιστημών , οπότε τα ευρήματα έχουν δώσει νέα στοιχεία, έχουν καταρρίψει κάποιες παλιές αντιλήψεις και μύθους και μας έχουν δώσει νέες δυνατότητες και εκπαιδευτικές προσεγγίσεις.

Το StarDogs Positive Training, πρωτοπόρο σε όλη τη νότια Ευρώπη, εδώ και χρόνια προωθεί εκπαιδευτικές μεθόδους που στηρίζονται στην εμπειρία και στη σύγχρονη έρευνα. Σε συνδυασμό με το πνεύμα της ζωοφιλίας και της αγάπης μας προς τα ζώα, έχουμε δημιουργήσει εκπαιδευτικά προγράμματα που και αποτέλεσμα προσφέρουν αλλά και που κινούνται μέσα στο πλαίσιο του νόμου και της ζωοφιλίας.

Τα σκυλιά μπορούν να μάθουν πολλά αρκεί να τα βοηθήσουμε. Αυτό προϋποθέτει την εκπαίδευση τη δική μας (των εκπαιδευτών και των κηδεμόνων τους). Αν δεν ξέρεις, δεν μπορείς να διδάξεις, να καθοδηγήσεις. Και η ημιμάθεια ως συνήθως κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Και ούτε το διαβάζω σημαίνει μαθαίνω. Η απλή παθητική ανάγνωση και συλλογή πληροφοριών αν δεν επεξεργαστούν σωστά, να δεν φιλτραριστούν, αν δεν γίνουν κατανοητές και αν δεν εφαρμοστούν με γνώση, ικανότητα και πρόγραμμα προσφέρουν λίγα ως ελάχιστα.

Συνεπώς η εκπαίδευσή μας είναι σημαντική να πρέπει να γίνεται υπεύθυνα και σωστά από τους κατάλληλους

Αν θέλεις να μάθεις για το σκυλί σου, να το βοηθήσεις να μάθει, γράψε μου στο info@StarDogs.gr ή τηλ. 6945  954 564

 

Αν θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με το χώρο της εκπαίδευσης και να κάνεις καριέρα σε ένα από τα πιο όμορφα και αναπτυσσόμενα επαγγέλματα , τότε στείλε μου mail στο info@StarDogs.gr, με ένδειξη «Πληροφορίες για τα σεμινάρια».

Οι εγγραφές έχουν προχωρήσει, τα μαθήματα αρχίζουν τον Νοέμβρη.

 

Ζωο-φιλικά

 

Γιάννης Αραχωβίτης
Αγαπάς τα σκυλιά. Θέλεις να ασχοληθείς μαζί τους.
https://www.stardogs.gr/kariera-ekpaidefti-skylon/151-to-xompy-pou-egine-kai-epaggelma

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ

Ο Γιάννης Αραχωβίτης είναι ιδρυτής του SuccessMentor & του StarDogs Positive Training. Πρωτοπόρος της Θετικής Εκπαίδευσης Ανθρώπων και Ζώων σε όλη τη νότια Ευρώπη, είχε την ευκαιρία για πάνω από 25 χρόνια, να εμβαθύνει στα μυστικά της συμπεριφοράς και στο πώς μπορούμε να πετύχουμε τις απαραίτητες αλλαγές προκειμένου να φτάσουμε άμεσα και αποτελεσματικά στους στόχους μας (προσωπικούς, επαγγελματικούς, κοινωνικούς). Σήμερα είναι από τους κορυφαίους στο χώρο του, με διεθνή αναγνώριση, εισηγητής και διοργανωτής διαφόρων σεμιναρίων και εργαστηρίων σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική. Τα βιβλία του σχετικά με τη συνεργασία ανθρώπου-ζώου είναι από τα ελάχιστα ελληνικά συγγράμματα που έχουν μεταφραστεί και σε άλλες χώρες.

Έχοντας τη μοναδική ευκαιρία να σπουδάσει τη συμπεριφορά ζώων (πιο απλή) και την συμπεριφορά ανθρώπων (πιο σύνθετη), ανέπτυξε την ικανότητα να ερμηνεύει, αναλύει, σχεδιάζει και να κατευθύνει, με μοναδική μαεστρία, τη διαδικασία ελέγχου και αλλαγής συμπεριφοράς. Ο τρόπος του να καθοδηγεί από τα απλά προς τα σύνθετα, κάνει την επίτευξη στόχων ένα ευχάριστο και ασφαλές ταξίδι που κρατάει τα κίνητρα ισχυρά και τον ενθουσιασμό διαρκή .

lifehub-apopseis-100Ο Γιάννης έχει παρουσιαστεί πολλές φορές στα ΜΜΕ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επιπρόσθετα, έχει αρθρογραφήσει πολλές φορές σε διάφορα κορυφαία περιοδικά και εφημερίδες, καθώς και στο διαδίκτυο. Έχει γράψει 3 βιβλία , και 4 CD, DVD. Έχει λάβει μέρος στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο», έχει υπάρξει σύμβουλος σε τηλεοπτικό ριάλιτυ στην Τουρκία καθώς και σε κινηματογραφικές και διαφημιστικές παραγωγές στην Ελλάδα. Είναι αντιπρόσωπος χώρας του PDTE.

Πρόσφατα, παρακολούθησε με επιτυχία το EXPERTS ACADEMY ( public speaking, marketing, creativity, self growth, motivation, launching and campaigning, building success , Coaching & Mentoring) στο San Francisco.

Το πάθος του είναι η συμπεριφορά και η βελτίωση των ανθρώπων. Το πώς μπορεί κάποιος να φτάσει από το A στο Β (τα βήματα) και πώς μπορεί κάποιος να αλλάξει τις περιοριστικές πεποιθήσεις και συμπεριφορές του, και να μεταμορφωθεί σε έναν θετικό, αποτελεσματικό και ικανό άνθρωπο (αλλαγή πιστεύω & συμπεριφορών). Έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 450 επαγγελματίες εκπαιδευτές συμπεριφοράς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σκοπός του είναι να εμπνεύσει, μέσω αμοιβαίας συνεργασίας, όσους θέλουν να πετύχουν υψηλότερα επίπεδα απόδοσης, αποτελεσματικότητας και ηθικής. Να τους βοηθήσει να βρουν την ψυχική, σωματική και νοητική δύναμη, καθώς και τις σύγχρονες τεχνικές, για να αναπτυχθούν με περισσότερη υγεία, αφθονία, επιτυχία, αυτονομία, και σοφία.

lifehub-apopseis-101Απευθύνεται σε κάθε Ελεύθερο Επαγγελματία /Επιχειρηματία (π.χ. συγγραφείς, εισηγητές, ομιλητές, καθοδηγητές, διοργανωτές σεμιναρίων, ψυχολόγο, καθηγητή, δάσκαλο ιδιαίτερων ή ομαδικών μαθημάτων κ.λ.π.), στον καθένα που έχει ένα μήνυμα (υπηρεσία ή προϊόν) που θέλει να το παρουσιάσει και να το προωθήσει στο ευρύτερο κοινό. Είσαι ειδικός (ειδήμων) σε κάτι και θέλεις να το μοιραστείς με το κόσμο; Έχεις ένα όνειρο ζωής, να ασχοληθείς κάτι που σου αρέσει και θέλεις να κάνεις καριέρα; Το SuccessMentor μπορεί να σε βοηθήσει να αποφασίσεις τη πορεία , τη στρατηγική, τους στόχους, το στήσιμο της όλης καμπάνιας προς την επίτευξη των στόχων σου.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.