ΑΠΟΨΕΙΣ

Πότε άλλοτε ήμουν τόσο εγκλεισμένος στο σπίτι ;

Μα φυσικά όταν διάβαζα για τις Πανελλήνιες! Εν έτει 1994 ήταν αρκετά prestigious για να μην πω “τρομακτικό” να δώσεις 2η Δέσμη, σε όσους το έλεγα (με καμάρι) έβλεπα το σεβασμό ακόμα και το δέος στα μάτια τους μιας και οι Ιατρικές Σχολές ήταν το Χρυσό Δισκοπότηρο για τους αριστούχους Λυκειόπαιδες!

Μετά από 26 χρόνια, πάλι μια εξωτερική αυτή τη φορά συγκυρία με “ανάγκασε” να “εγκλειστώ”. Και πράττω το ίδιο. Πλέον οι καθηγητές μου είναι μέσω skype, zoom κλπ, ενώ τα συγγράμματα είναι ως επί το πλείστο σε PDF. Τα μαθήματα άλλαξαν: SWOT analysis, έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων για το “Βιοκύτταρο”, εκπαίδευση σε επενδύσεις, επιχειρηματικότητα, marketing, cellular electricity και κυρίως ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ!

Το καλό νέο είναι ότι ο εγκέφαλος είναι ουδέτερος επεξεργαστής πληροφοριών. Η διαφορά του με τους κλασικούς επεξεργαστές CPU είναι ότι ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ μαθαίνοντας (κάτι παρόμοιο πάνε να κάνουν με τους Υπολογιστές DNA). Και αυτό γίνεται μέσω της επανάληψης. Ο,τιδήποτε συνηθίζεται. Όσο περισσότερο “βομβαρδίζεσαι” με μια πληροφορία, τόσο περισσότερο γίνεται κομμάτι σου (ή εσύ κομμάτι της). Brainwashing. Ο εγκέφαλος δεν έχει διάκριση. Εσύ έχεις.

Τα καλά νέα με το brainwashing είναι ότι μπορείς να επιλέξεις τα “απορρυπαντικά” και το “πρόγραμμα”. Αλλάζοντας το INPUT αλλάζει και το OUTPUT. Και το INPUT αλλάζει με τις εισερχόμενες πληροφορίες (Ενεργοπληροφοριακή Ροή).

Αν όλη μέρα ακούς παντού (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες, κοινωνικές συναναστροφές) πόσο επικίνδυνος είναι ο τραγιασκο-ιός (TRAGIASKA Virus 21), τότε κάποια στιγμή θα τον φοβηθείς. Είναι η φύση του εγκεφάλου αυτή.

Αν αντίθετα όλη μέρα ακούς ότι υπάρχουν ευκαιρίες ανάπτυξης επιχειρηματικής, προσωπικής, οικονομικής τότε από τις πολλές επαναλήψεις θα το “πιστέψεις” (belief) (προσοχή δεν αναφέρομαι στην “Πίστη” (Faith)).

Έτσι είναι η ανθρώπινη φύση. Μια διαφορά μας με τους άλλους οργανισμούς είναι η επιλογή (αν και πολλοί οργανισμοί εμφανίζουν φαινόμενα “εκπαίδευσης”, “προσαρμογής” και “επιλογών”). Όμως η Απόλυτη Διαφορά λέγεται ΕΠΙΓΝΩΣΗ. Δηλαδή το ξέρω ότι το ξέρω (απλουστευμένα το λέω δεν είμαι και ειδικός).

Και κάπως έτσι χτίζονται οι αλλαγές.

Κάποια εύκολα tips (Οι “Μυστικοί 7” της Enid Blyton)

  1. Η αλλαγή καλό είναι να γίνεται σε μικρά βήματα. Η φύση δε βιάζεται. Επομένως ούτε εσύ. Speed kills.
  2. Η φυσιολογία επηρεάζει την ψυχολογία. Αν έχεις να φας μια εβδομάδα, είσαι βρώμικος και πονάς σίγουρα θα είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπίσεις μια αναποδιά από ότι αν ήσουν χορτάτος, καθαρός και χωρίς πόνους (για την ίδια αναποδιά).
  3. Έλεγξε τις πληροφορίες που μπαίνουν στο μυαλό σου. Αυτός είναι ο ρόλος του συνειδητού. Την αποθήκευση, ενσωμάτωση και προσαρμογή την κάνει το υποσυνείδητο. Garbage In Garbage Out. That simple.
  4. Ο ρόλος του εγκεφάλου σου είναι η προστασία από κινδύνους. Όχι η ευτυχία σου.
  5. Καθόρισε τι θες να πετύχεις και ακολούθα αυτούς που το πέτυχαν. Μην αντιγράφεις, παραδειγματίσου
  6. Γίνε όσο μπορείς καλύτερος σε αυτό που αγαπάς. Αλλά μη χάνεις και τα υπόλοιπα. Ανάθεσέ τα στους ειδικούς επαγγελματίες, πλήρωσέ τους (καλά έως πολύ καλά για μένα και παραπάνω από όσο σου ζητάνε) αλλά ΕΧΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ.
  7. Απαλλάξου από τοξικούς. Αν δε μπορείς βάλε αντίβαρα (δηλαδή χρόνο με ανθρώπους που αγαπάς και είναι εποικοδομητικοί για σένα). Balance is everything in life.

 

Νικόλας Δαραδήμος

Βιολόγος BSc ΕΚΠΑ

Ιδρυτής και Διευθυντής

Κέντρου Αποτοξ. & Κυτ. Θρέψης

Βιοκύτταρο

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΡΑΔΗΜΟΣ

Διεύθυνση: Φυγαλείας 60, 11147 Γαλάτσι
Τηλεφωνο: 6986267188

Σπουδές

2016 – 2017
Σπουδές στη Ρεφλεξολογία Άκρου Πόδα στο Natural Health Science

2005 – 2007
Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διαχείριση Ποιότητας και Διασφάλιση Υγιεινής Τροφίμων
στο Τμήμα Επιστήμης / Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

1996 – 2002
Πτυχίο Βιολόγου στο Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σεμινάρια – Πρακτικές

4 – 5/3/2017
Σεμινάριο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής της Ελληνικής Εταιρείας Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής

2017 – σήμερα
Θεραπευτής Κοσμοενεργειακής
Θεραπευτής Mvoce & 50 Seals 1st Level

https://www.facebook.com/nikolaos.daradimos

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.