SHIATSU

ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ – ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ shiatsu

 

ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ – ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΜΕ shiatsu

 

Πρόκειται για μια μορφή αρθρικής φλεγμονής που προκαλεί πόνους, δυσκαμψία και σε μερικές περιπτώσεις παραμόρφωση των αρθρώσεων.

Συνήθως προσβάλλονται οι αρθρώσεις των δακτύλων των χεριών και των πελμάτων, οι καρποί, τα γόνατα, οι ώμοι, τα ισχία και οι αυχενικοί σπόνδυλοι.

Χαρακτηρίζεται ως αυτοάνοση διαταραχή, όπου το σώμα αδυνατεί να θρέψει τους ιστούς του, λόγω της δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό την καθιστά μια από τις σοβαρότερες μορφές αρθροπάθειας, μιας και αρκετές φορές οι αρθρώσεις καταστρέφονται τελείως.

Οι ηλικίες που συνήθως προσβάλλονται είναι οι νεαρές και οι μέσες ηλικίες και συχνότερα οι γυναίκες.

Η πάθηση ξεκινά βαθμιαία με ελαφρύ πυρετό, αδυναμία, και πόνους στο σώμα συχνά μη εντοπίσημους. Στην πορεία, οι πόνοι αρχίζουν και εντοπίζονται στις αρθρώσεις όπου παρουσιάζεται διόγκωση, ερυθρότητα, θερμότητα, δυσκαμψία και πόνοι. Όταν η πάθηση βρίσκεται στα δάκτυλα των χεριών πέραν των ανωτέρω συμπτωμάτων, παρουσιάζεται και αδυναμία σύλληψης αντικειμένων. Μια πολύ συχνή μορφή ρευματοειδής αρθρίτιδας είναι το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα.

Ο ρόλος του σιάτσου στην ρευματοειδή αρθρίτιδα είναι πολύ αποτελεσματικός, ακόμα και στην παραμορφωτική αρθρίτιδα. Είναι γνωστό ότι κάθε «ασθένεια» που δεν μπορεί να βρεθεί η ρίζα της στη δυτική ιατρική, χαρακτηρίζεται ως αυτοάνονη. Όλα όμως έχουν τη ρίζα τους, την πηγή τους. Και φυσικά δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε έξω από τους εαυτούς μας αλλά μέσα μας. Το σιάτσου εντοπίζει την ρίζα. Εντοπίζει τη δυσλειτουργία από όπου προκλήθηκε η αρχική ανισορροπία. Σε προχωρημένα στάδια της νόσου όπου έχει γίνει ήδη παραμόρφωση των αρθρώσεων, οι πόνοι σταματούν, η φλεγμονή υποχωρεί και σιγά σιγά επανακτάται η κίνηση. Επέρχεται τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, επαναφορά της σωστής λειτουργίας του σώματος και της ροής της ενέργειας, βελτίωση της διάθεσης.  Σε αρχικά στάδια, τα αποτελέσματα είναι πιο γρήγορα εμφανή.

Σε όλες τις περιπτώσεις φυσικά, το σημαντικότερο ρόλο παίζει η στάση μας απέναντι στον επισκέπτη μας (νόσο). Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον τρόπο που θα διαλέξει να πολεμήσει ή να υποδεχτεί το καθετί που έρχεται στη ζωή του. Τρόποι υπάρχουν πολλοί. Ο καθένας ξέρει τον καλύτερο για τον εαυτό του. Δώστε όμως την ευκαιρία στον εαυτό σας να έχει επιλογές.

photo www.boro.gr

 

Κωνσταντίνα Μπαρλά

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΑΡΛΑ

Γεννήθηκα στην Αθήνα και σπούδασα Διοίκηση και Οικονομία στα ΤΕΙ Πειραιά.

Η αναζήτησή μου στον ολιστικό χώρο θεραπειών άρχισε από πολύ μικρή ηλικία.

Το 2003 ξεκίνησα την επαγγελματική μου εκπαίδευση στο Shiatsu, στην Ευρωπαϊκή Σχολή Σιάτσου (EIOM). Παράλληλα με τη φοίτησή μου, υπήρξα βοηθός εκπαίδευσης και στη συνέχεια παρακολούθησα την εκπαίδευση διδασκάλων στην ίδια σχολή.

Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια Shiatsu με αξιόλογους θεραπευτές όπως οι Wataru Ohashi, Clifford Andrews, George Dellar, κ.ά.

Έχω ολοκληρώσει την εκπαίδευσή μου σε: Rejuvance (φυσικό λίφτινγκ προσώπου), Αγιουρβεδικό μασάζ σώματος, προσώπου και κεφαλής, Vasti, Mόξα, Kινέζικη ιατρική, Ωτοβελονισμό, Βεντούζες σώματος και προσώπου, Οn Site massage, Sotai, Yoga (200 ώρες anusara yoga), Aura Soma Beamer (1ο επίπεδο), Aura Soma practitioner (2ο επίπεδο), Shamanic healing (Medicine Wheel).

Το 2010 ολοκλήρωσα την επαγγελματική μου εκπαίδευση ως Rebirther με την Fanny Van Laere στην Om (πρώην ΕΙΟΜ).

Η αναζήτησή μου συνεχίζεται με εκπαίδευση Watsu (σιάτσου στο νερό), όπου έχω ολοκληρώσει το 2ο επίπεδο, καθώς επίσης συνεχίζω να παρακολουθώ σεμινάρια Shiatsu, μέσω ίντερνετ, με τον Clifford Andrews

1 σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τα καλύτερα της Κατηγορίας!