ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

ΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

 

ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΤΡΙΓΩΝΩΝ

Ανάμεσα στα πλανητικά κέντρα, Ανθρωπότητα, Ιεραρχία και Σαμπάλλα, και στα μακρινά κοσμικά τους αρχέτυπα βρίσκονται τρία συστημικά κέντρα, τα οποία αυτή την εποχή και υπό τον κυκλικό νόμο είναι ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Ερμής. Ανάμεσα σε αυτά πάλι βρίσκεται ένα ζωδιακό τρίγωνο του Λέοντα, των Ιχθύων και του Αιγόκερου. Για τους σκοπούς της άμεσης εξέτασής μας μπορούν να βρεθούν τα εξής τρίγωνα:

 • Λέων – Κρόνος – Σαμπάλλα
 • Ιχθείς – Ουρανός – Ιεραρχία
 • Αιγόκερως – Ερμής – Ανθρωπότητα

Το τρίτο τρίγωνο απεικονίζει την αλληλεπίδραση των τριών ρευμάτων δύναμης, τα οποία σ’ αυτόν τον ιδιαίτερο παγκόσμιο κύκλο ρυθμίζουν και βασικά επηρεάζουν τη συνηθισμένη ανθρωπότητα. Ας μη ξεχνάμε ότι η ανθρωπότητα συνιστά ένα μεγάλο κέντρο στη ζωή του πλανητικού Λόγου:

 1. Ο Αιγόκερως υποδηλώνει πυκνότητα, σταθερά θεμέλια, σύμπηξη, το βουνό του κάρμα, που κρατά κάτω την αγωνιζόμενη ψυχή ή το όρος της μύησης που πρέπει τελικά ν’ αναρριχηθεί και να υπερνικηθεί. Υποδηλώνει επομένως τη μεγάλη δύναμη της απελευθέρωσης που οδηγεί εξίσου σε εμπειρία και φέρνει την εμπειρία σε ένα πέρας από τη σκοπιά της ανθρωπότητας. Είναι το κύριο ρεύμα δύναμης του ιδιαίτερου αυτού τριγώνου αυτή την εποχή.
 2. Ο Ερμής εισάγει το γοργό και ενορατικό εκείνο νου που ερμηνεύει τη εμπειρία, ευνοεί την ανάπτυξη της ενόρασης και σχετίζει τον εσώτερο πνευματικό άνθρωπο με το εξωτερικό ανθρώπινο ον με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι εξασφαλισμένη η μελλοντική ενότητα του σκοπού, του σχεδίου και της προσπάθειας. Ο Ερμής επιφέρει εκείνες τις αλλαγές στη νοητική αντίληψη, που επιτρέπουν τελικά στην ανθρωπότητα να δράσει σαν ενδιάμεσος ερμηνευτής ανάμεσα στους ανώτερους κόσμους και στα τρία κατώτερα βασίλεια της φύσης.

Έτσι ο Ερμής θεσπίζει την τριπλή δραστηριότητα εκείνου του κέντρου στο σώμα του Ουράνιου Ανθρώπου το οποίο θεωρούμε ότι σχηματίζει τις τρεις φάσεις του νου:

 1. Τον αφηρημένο νου – αγνό μάνας
 2. Τον Υιό του Νου – ψυχή
 3. Το συγκεκριμένο νου – το νοητικό σώμα

και τις αντιστοιχίες τους στην ουσία – ενέργεια:

 • Το δεξί μάτι
 • Το αριστερό μάτι
 • Τον τρίτο οφθαλμό

 

Πηγή ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – Alice Bailey

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.