ΑΠΟΨΕΙΣ

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

Ας σταματήσουμε να σχολιάζουμε αρνητικά τους ανθρώπους γύρω μας. Γιατί δηλαδή μια κοπέλα η ένα αγόρι με λιγότερα η περισσότερα κιλά είναι καλύτερο από κάποιο άλλο?

Σε τι υπερέχει? Έχω γνωρίσει όλες τις όχθες του ποταμού!

Και αυτό που έχω να πω είναι ότι σκυλόψαρα υπάρχουν πάντα! πάντα θα βρεθεί κάποιος να σχολιάσει! Γιατί πάχυνες γιατί αδυνάτισες γιατί κουρεύτηκες γιατί δε βάφτηκες γιατί γιατί με επικριτικό πάντα ύφος και όχι από ενδιαφέρον!

Άλλη μια ευαίσθητη ηλικία είναι η παιδική εκεί ξεκινάνε τα προβλήματα. Τα παιδιά είναι αυστηροί κριτές αλλά το σπίτι και η οικογένεια είναι αυτή που θα τα καθοδηγήσει θα τα μάθει ότι όλα τα παιδάκια δεν είναι ξανθά ή μελαχρινά, έξυπνα ή χαζά, όμορφα ή άσχημα, χοντρά ή αδύνατα!

Υπάρχουν τόσο όμορφα πράγματα σε έναν άνθρωπο που πρέπει να κοιτάμε και όχι να κρίνουμε η να κοροϊδεύουμε. Ένα απ αυτά τα παιδιά που βρέθηκαν στο στόχαστρο άλλων ανθρώπων μικρών η μεγάλων μπορεί να ήταν και η Νανά Καραγιάννη. Δε το ξέρουμε αυτό!

Οπότε ας φτιάξουμε τους χαρακτήρες μας ας γίνουμε άνθρωποι και πότε να μη ξεχνάμε ότι στη θέση που είναι ο άλλος τώρα που εμείς μπορεί να κοροϊδεύουμε, αύριο μεθαύριο μπορεί να ήμαστε κ εμείς! Ή κάποιος δικός μας!

Έχω δει γυναίκες να χλευάζουν νεαρό άνθρωπο επειδή ήταν παραμορφωμένο από χημειοθεραπείες. Έχω ακούσει μεγάλη κυρία να αναφέρει ότι προτιμά να κάνουν εγχείρηση καρδιάς μωρά επειδή είναι μικρά και αντέχουν πάρα ο ηλικιωμένος σύζυγος της. Έχω ακούσει άνθρωπο να κοροϊδεύει παιδάκι μετά από εγχείρηση για το πως περπατούσε. Έχω ακούσει μακάβρια σχόλια για ανθρώπους που παλεύουν για τη ζωή τους μέσα στα νοσοκομεία! Έχω δει να κρίνουν παιδιά και κοπέλες για την εμφάνιση τους!

Έχω κάνει και εγώ προφανώς το ίδιο λάθος και εσύ και όλοι μας! Ας χαλαρώσουμε λίγο.

Είμαστε όλοι άνθρωποι σάρκα ψυχή και Πνεύμα! Ας μη κρίνουμε τη σάρκα ας μην διαλύουμε τις ψυχές ας δίνουμε σημασία στο Πνεύμα!

Καλό παράδεισο στη Νανά Καραγιάννη και δύναμη και πείσμα σε όλους τους ανθρώπους που παλεύουν εκεί έξω !

 

Μαυρομμάτη Μαρία

photo Δημοτικό Σχολείο Κολοσσίου Β

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ

ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ. ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ 1983. ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗ ΔΙΠΛΑΡΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΗΡΑ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ΑΝΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ.

ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ. Ο ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΒΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΔΩ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.