ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΘΩΡΑΚΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΣΦΥΙΚΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ

 

Το κέντρο σεμιναρίων “Άρθρωσις” ανακοινώνει την διεξαγωγή κύκλου 4 εξειδικευμένων σεμιναρίων στην Φυσικοθεραπεία με εισηγητή τον Φυσικοθεραπευτή Νίκο Κανελλόπουλο. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε Φυσικοθεραπευτές, Ιατρούς, Β. Φυσικοθεραπευτές και επαγγελματίες με εμπειρία στην μάλαξη καθώς και φοιτητές.

Ο κύκλος αποτελείται από τέσσερα διήμερα σεμινάρια συνολικής διάρκειας 64 διδακτικών ωρών πάνω στις παρακάτω θεματικές ενότητες:
Αυχένας – Άνω άκρο (10-11 Οκτ. ’15)
Θωρακική/Οσφυική μοίρα σπονδυλικής στήλης (28-29 Νοε. ’15)
Λεκάνη – Ισχίο (6-7 Φεβ. ’16)
Γόνατο – Άκρο πόδι (12-13 Μαρ. ’16

Τα σεμινάρια μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος στο σύνολό τους αλλά και μεμονωμένα.

Ενδεικτικό πρόγραμμα σεμιναρίων:
Ανατομία και κινησιολογία.
Ψηλάφηση οστικών και μυικών δομών.
Αξιολόγηση φυσιολογικών αρθρικών κινήσεων.
Διαφοροδιάγνωση συμπτωμάτων και παθολογιών.
Αξιολόγηση απεικονιστικών εξετάσεων.
Ειδικοί χειρισμοί μάλαξης και κινησιομάλαξης.
Κινητοποίηση αρθρώσεων και σπονδύλων.

Χώρος διεξαγωγής: Κέντρο σεμιναρίων Άρθρωσις, Δημοφώντος 101-103, Άνω Πετράλωνα (150μ. από τον σταθμό του ΗΣΑΠ Πετραλώνων).

Τιμή: Κάθε 2ήμερο σεμινάριο κοστίζει 180€ ενώ σε περίπτωση που κάποιος θέλει να παρακολουθήσει όλον τον κύκλο η συνολική τιμή είναι 600€ (150€/ 2ήμερο). Για κρατήσεις θέσεων στα σεμινάριο απαιτείται κατάθεση προκαταβολής.

Για να δηλώσετε συμμετοχή τηλεφωνήστε στο 211-4063771 ή στο 697-9320314
Απαιτείται προκαταβολή 50€ για να κρατηθεί η θέση σας στο σεμινάριο.

 

ΑΡΘΡΩΣΙΣ

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΒΑΛΗΣ

Ο Κωνσταντίνος Κοντουβάλης είναι Δρ. Χειροπρακτικής (UK). Έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Glamorgan στην Ουαλία της Μεγ. Βρετανίας από όπου και αποφοίτησε το 2003.

Έχει εργαστεί σε κλινικές Χειροπρακτικής στην Ουαλία και τη Σκωτία. Από το 2005 ζει και εργάζεται στην Αθήνα και ειδικεύεται στις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και των άκρων. Έχει συνεργαστεί με ποδοσφαιρικές ομάδες της Super League καθώς και σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών. Έχει διατελέσει Χειροπράκτης σε ομάδες Rugby Union [Athens RFC, Πόλις Αιγάλεω RFC, West Side R.F.C.] και στα τέλη του 2012 και στην Εθνική ομάδα Rugby Union. Από το 2013 ξεκίνησε συνεργασία και με ομάδες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Rugby League.

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 είναι ιδιοκτήτης του κέντρου Χειροπρακτικής και Λογοθεραπείας “Άρθρωσις στον Άγιο Δημήτριο. Στο κέντρο Άρθρωσις διοργανώνει και διδάσκει σεμινάρια στο γνωστικό αντικείμενο της Μυοσκελετικής θεραπείας και της Φυσικοθεραπείας (Ελαστική Περίδεση, Αθλητική Περίδεση, Bodywork κ.α.) και σε συνεργασία με τη σύζυγό του Σταυρούλα Μπέλλα (MSc Λογοθεραπεύτρια) σεμινάρια Λογοθεραπείας (Εποπτικά Σεμινάρια Διαταραχών κ.α.)

Είναι από το 2010 αποκλειστικός εκπαιδευτής στην Ελλάδα της τεχνικής ελαστικής περίδεσης με κινήσιο-ταινία ΜΗ-Alive Taping και συνεργάτης της MH-Alive Taping Europe. Έχει διοργανώσει και διδάξει σεμινάρια περίδεσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ειδικεύεται σε θέματα εργονομίας και σωστής πρακτικής στην εργασία και τις ενασχολήσεις του ελεύθερου χρόνου.

Είναι διαχειριστής του ιστολογίου www.xeiropraktiki.blogspot.gr στο οποίο αρθρογραφεί πάνω στις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και συνεργάζεται με αρκετά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα που ασχολούνται με την υγεία.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.