ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΑΧΑΖΑ ΓΙΟΓΚΑ

 

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΑΧΑΖΑ ΓΙΟΓΚΑ

(Ράτζα και Κουνταλίνη Γιόγκα)

Στα ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

 

Στα πλαίσια της ορθής και κατά τάξη εκπαίδευσης ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΓΙΟΓΚΑ Α΄ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, εκτός από τις όποιες άλλες ειδικές Εισηγήσεις-Ομιλίες-Διαλέξεις, Εκπαιδεύσεις, Μαθήματα που ήδη λειτουργούν ή μέλλει να ενεργοποιηθούν, συνεχίζεται και η ΣΕΙΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ μέσα από τα οποία σταδιακά θα δοθούν διδακτικά και αναβατικά οι πρόσθετες θεωρητικές και πρακτικές λεπτομέρειες του όλου κυκλώματος της ΓΙΟΓΚΑ για την άρτια κατάρτιση ενδιαφερομένων μαθητών αλλά και υποψηφίων δασκάλων.

Το Σεμινάριο ΣΑΧΑΖΑ ΓΙΟΓΚΑ θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα στην οδό Αθανασίου Διάκου 32, όπου είναι η έδρα της Ακαδημίας Γιόγκα Νικολάου Μαργιωρή – Ομακοείο (Ισόγειο. Τηλ.: 24310–75505 ή 6974-580768). Το Σεμινάριο θα λάβει χώρα την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 και θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 3 ώρες (από 12.00 μεσημβρινή έως 3.00 μ.μ.).

Μέχρι στιγμής η Ακαδημία Ομακοείο διεξήγαγε πάρα πολλά επιτυχέστατα σεμινάρια σε αντικείμενα όπως η Σιάτσου, Σεμινάρια θεραπευτικής με Υποβολή και Εγκοίμηση (Υπνωτισμό), Μαγνητικής Θεραπευτικής, Επιστημονικού Πνευματισμού, Γιόγκα, Αστροσοφίας κ.π.α.

Η Σαχάζα ή Σαχάγια Γιόγκα είναι η ΒΑΘΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ της ΓΙΟΓΚΑ της οποίας οι ρίζες ανάγονται στους απώτερους προγόνους των Ελλήνων και των Ινδών, τους Πελασγούς-Δραβίδες.

Σ’ αυτήν οφείλεται η ανάπτυξη στην Ινδία διαμέσου των Ουπανισάντ της Γιόγκα (Βεδάντα) ιδίως της Κουνταλίνη και της Τάντρα Γιόγκα και όλων των νεότερων «αιρετικών» (ή και «ορθόδοξων») σχημάτων (Βουδισμός, Ζεν, Ταό) στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας (Θιβέτ, Κίνα, Ιαπωνία κ.α.) που κυνηγήθηκαν σκληρά από την ορθόδοξη Βεδική άποψη, μέχρι που τελικώς επικράτησαν και σταδιακά ενσωματώθηκαν – υιοθετήθηκαν και εντός του Ινδουισμού.

Ο μεγάλος Δάσκαλος – Μύστης Σαχάζα που επανέφερε στην επικαιρότητα την αρχαία «Θρησκεία» των Δραβίδων οδηγήθηκε στον σταυρό και πολλοί οπαδοί του εκτελέστηκαν και κυνηγήθηκαν βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος στις γειτονικές χώρες του Θιβέτ και της Κίνας όπου και αρχικά αναπτύχθηκε η Κουνταλίνη Γιόγκα.

Αναλύονται η Κουνταλίνη ή Τάντρα Γιόγκα σε σχέση με την Ράτζα Γιόγκα. Παρουσιάζονται οι ομοιότητες και οι διαφορές των δύο αυτών μεγάλων πρακτικών συστημάτων του κόσμου μας και η συσσωμάτωσή τους κάτω από τον όρο της Σαχάζα – Καϊβαλάϊα Γιόγκα με πρακτικό όχημα την Κουμπάκα.

Στην Εσωτερική Φιλοσοφία της Γιόγκα το ζητούμενο δεν είναι μεμονωμένα η αποτοξίνωση, η ενδυνάμωση και η εγκαθίδρυση της ψυχοσωματικής υγείας και αρμονίας του ανθρώπου που ασχολείται με την Γιόγκα αλλά πέραν αυτού η επιτάχυνση της πνευματικής προόδου και εξέλιξης της πνευματοψυχής με στόχο την απολύτρωσή της από τα καρμικά δεσμά και ει δυνατόν η προσέγγιση του Θείου (εξού και ο όρος Καϊβαλιστές-Σαχαζίες).

Οι επιθυμούντες να λάβουν μέρος στο παρόν Σεμινάριο πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής τους, καταβάλλοντας την εισφορά τους. Οι θέσεις θα καλυφθούν πρωτίστως από τα μέλη του Συλλόγου και μόνον εφόσον υπάρχει ευχέρεια θα γίνουν δεκτά και μη μέλη.

Οι ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ θα ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ, ώστε με το τέλος της ολοκλήρωσης της σειράς του Προγράμματος Εκπαίδευσης Δασκάλων, ο υποψήφιος να πληροί όλες τις προϋποθέσεις, για να ενταχθεί κανονικά στην διαδικασία των γραπτών και κατόπιν προφορικών εξετάσεων για την απόκτηση ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Α΄ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΓΙΟΓΚΑ.

 

Ο αριθμός των θέσεων θα είναι περιορισμένος γι’ αυτό δηλώσατε εγκαίρως συμμετοχή, ώστε να λάβετε σειρά προτεραιότητας.

 

Σας περιμένουμε όπως πάντα με αγάπη στο καίριο αυτό σεμινάριο της εκ βαθέων ενημέρωσης πάνω στις αληθείς βάσεις της Σαχάζα Γιόγκα, τού ιδρυτή της Σαχάζα, καθώς και των κοινών προγόνων μας Δραβίδων, που πρώτοι ορθοτόμησαν όλα αυτά τα φαινομενικά εξ’ ανατολών φερόμενα συστήματα εσωτερικής ανάπτυξης και πνευματικής αναγέννησης του ανθρώπου.

 

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΟΓΚΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΓΙΩΡΗ – ΟΜΑΚΟΕΙΟ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΓΙΟΓΚΑ & ΣΙΑΤΣΟΥ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ 32, 42100 TΡΙΚΑΛΑ

ΤΗΛ. & ΦΑΞ: 24310-75505 ή 6974-580768

Web Site: http://www.omakoio.gr ή http://omakoio.blogspot.com

E-mails: omakoio@omakoio.gr ή omakoio7@otenet.gr

 

Τρίκαλα 29-9-2015

Εκ της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΙΑΜΠΑΣ

Ο Ηλίας Λ. Κατσιάμπας γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1965 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, όπου μεγάλωσε και διαμένει σήμερα. Είναι πτυχιούχος φυσικής αγωγής (ΤΕΦΑΑ), έχει δημοσιογραφική θητεία είκοσι δύο ετών και είναι συγγραφέας και εκδότης 15 φιλοσοφικών έργων. Έχει νυμφευτεί με την Σοφία Α. Σκουμή με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Λάμπρο και την Μαρία.

Από νεαρότατη ηλικία εκδήλωσε έντονες εσωτερικές ανησυχίες γύρω από την αναζήτηση της ουσίας των πραγμάτων, του αληθινού νοήματος της ζωής. Ερεύνησε πολλά φιλοσοφικά συστήματα, μελέτησε όγκους βιβλίων Εσωτερισμού κάθε είδους, εποχής και χώρας, μέχρις ότου γνώρισε τον Έλληνα Δάσκαλο του Εσωτερισμού Νικόλαο Α. Μαργιωρή (1913-1993, www.omakoio.gr), στο πνευματικό έργο του οποίου διείδε την ουσιαστική Γνώση, την υπέρτατη εμπράγματη αλήθεια. Έγινε μαθητής του και συμπορεύτηκε στενά μαζί του από το 1983 μέχρι το φυσικό του τέλος στις 6 Μαΐου του 1993.

Μεταξύ άλλων διδάχθηκε την αμιγή Ράτζα Γιόγκα και εκπαιδεύτηκε σε πλήθος άλλες εσωτερικές γνώσεις σε ποικίλα θέματα (Εσωτερικής Φιλοσοφίας, Εσωτερικής Θεολογίας, Μυστικισμού, Αστρολογίας – Αστροσοφίας, Υπνωτισμού – Ορθοψυχισμού, Επιστημονικού Πνευματισμού, Εσωτερικής Θεραπευτικής κ.λ.π.) ανεβαίνοντας βαθμιαία τα σκαλοπάτια της πνευματικής του εξέλιξης.

Η πύρινη και ακατάβλητη έφεση και θέληση του συγγραφέα για τα Επέκεινα, σε συνδυασμό με την επί μία σχεδόν δεκαετία εκπαίδευση, μαθητεία και άμεση στενή σχέση με το Δάσκαλό του Νικόλαο Α. Μαργιωρή συνετέλεσαν τα μέγιστα στο σταδιακό σχηματισμό μιας ολοκληρωμένης, ξεκάθαρης βιωματικής αντίληψης – άποψής του για όλο το κύκλωμα της Μεταφυσικής και των πρακτικών του διαλογισμού και του μυστικισμού.

Στις 18 Ιανουαρίου του 1992 με την πλήρη παρότρυνση, τις οδηγίες και την παρουσία – εγκαινίαση από τον Δάσκαλό του ίδρυσε το Ομακοείο Τρικάλων, εκπαιδευτικό – πνευματικό κέντρο, όπου διδάσκονται μέχρι σήμερα όλα τα συστήματα της Γιόγκα (Μάντραμ, Κρίγια, Ράτζα, Κάρμα, Γκνάνι, Μπάκτι, Κουνταλίνη, Σαχάγια, Ατμοϋγροποίηση-Αδυνάτισμα και Παιδική Γιόγκα), Εσωτερική Φιλοσοφία, Εναλλακτική και Εσωτερική Θεραπευτική και γενικότερα Εσωτερισμός (Αποκρυφολογία και Μυστικισμός).

Από το 1999 δραστηριοποιήθηκε και στην Θεσσαλονίκη υπό τον διακριτικό τίτλο Ομακοείο Θεσσαλονίκης.

Τον Ιούλιο του 2012 μαζί με συνεργάτες και μαθητές του ίδρυσε το Σωματείο «Ακαδημία Γιόγκα Νικολάου Μαργιωρή – Ομακοείο» προς απότιση φόρου τιμής στον Δάσκαλό του Ν. Μαργιωρή και πληρέστερη αξιοποίηση του φιλοσοφικού και πρακτικού του έργου.

Πρεσβεύει και επισημαίνει την ύψιστη ανάγκη ευρείας διδασκαλίας της Εσωτερικής Παιδείας (Εσωστρέφειας – Γνώθι Σεαυτόν) για την δημιουργία υγιών και ισορροπημένων νοών και ενός αληθινά Νέου Πνευματικού Ανθρώπου με αυτογνωσία, αυτοδυναμία, αυτονομία, διευρυμένο Νου, διάθεση προσφοράς, απαλλαγμένου από υλιστικές μικρότητες και απωθημένα, κατάλληλου να συνταιριάξει και ν’ ανταποκριθεί καλύτερα στα δεδομένα της σύγχρονης πραγματικότητας όπως και κάθε μελλοντικής εποχής της Ανθρωπότητας.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.