ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Ευγονική και σεξουαλική υγιεινή

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

ΤΑΣΕΙΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΝ (συνέχεια)

γ. Οι εκτεταμένες αδιάκριτες πολυγαμικές σχέσεις των φύλων και ο θεσμός που, σε πολλές χώρες, δίνει το δικαίωμα σ’ έναν άντρα να κατέχει πολλές συζύγους, τελικά και αναπόφευκτα θα σταματήσουν. Αποτελούν, σε τελευταία ανάλυση, μία μορφή νομιμοποιημένης πορνείας και το γεγονός ότι έχουν την έγκριση της παράδοσης δεν εξασθενίζει την παραπάνω θέση.

Μέσω αυτής της έλλειψης κάποιας διευθέτησης κι ενός ουσιαστικού ρυθμού, προέκυψαν τα φυσικά επακόλουθα και ήρθαν σ’ ενσάρκωση εκατομμύρια ψυχές, που ποτέ δεν προορίζονταν να ενσαρκωθούν και να πετύχουν εκδήλωση την εποχή αυτή. Το γεγονός αυτό είναι κυρίως υπεύθυνο για μεγάλο μέρος της τωρινής οικονομικής εξαθλίωσης και για το σύγχρονο πλανητικό δίλημμα. Η οικονομική κατάσταση και η ανάγκη να εξευρεθούν πόροι για τον ανάρμοστα μεγάλο πληθυσμό του πλανήτη, βρίσκονται πίσω από το μεγαλύτερο μέρος της επιθετικότητας και της πλεονεξίας των εθνών. Ο πόλεμος υπήρξε επομένως το αναπόφευκτο αποτέλεσμα αυτής της ανάρμοστης και απεριόριστης εξάπλωσης του ανθρώπινου είδους.

Αυτή η έλλειψη σεξουαλικού ελέγχου έφερε στον κόσμο χιλιάδες παιδιά, των οποίων η εμφάνιση είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα τυχαίων και ανεξέλεγκτων σεξουαλικών σχέσεων και δεν φανερώνει με κανένα τρόπο τη σχεδιασμένη πρόθεση των γονιών – σχεδιασμένη επειδή θα προοριζόταν να προσφέρει πείρα σε ενσαρκούμενες ψυχές –  με τη συνειδητή πρόθεση της προσφοράς ευκαιρίας για να επιταχυνθεί η «γέννηση μέσα στο φως» των ιδιαίτερων εκείνων ψυχών, προσφέροντας έτσι υπηρεσία στο θείο Σχέδιο.

3. Η επιστήμη της ευγονικής και της σεξουαλικής υγιεινής καθώς και η ανάπτυξη των νοητικά ελεγχόμενων σχέσεων θ’ αυξηθούν σταθερά.

Αρκετά απ’ όσα διδάσκονται τώρα πάνω σ’ αυτές τις γραμμές, είναι λαθεμένα και με εσφαλμένα κίνητρα, εφόσον βασίζονται στο φόβο, στη σκοπιμότητα και στην επιθυμία για τη βελτίωση των φυλετικών ιδιοτήτων και για τη φυσική τελειότητα. Κανείς νόμος δε μπορεί να επιβάλλει την ορθή μορφή του επιστημονικού σεξουαλικού ελέγχου, που οδηγεί σ’ εκείνες τις ορθές συνθήκες όπου μπορούν να ενσαρκώνονται οι ψυχές.

Οι επιθυμητοί σκοποί μπορούν να βοηθηθούν από τις εκπαιδευτικές μεθόδους κι αυτό γίνεται με ένα δοκιμαστικό τρόπο. Η πραγματική αλλαγή που χρειάζεται στην ανθρώπινη συνείδηση, θα παρουσιασθεί μόνο όταν η ίδια η φυλή υπαχθεί σ’΄ένα ρυθμικό νόμο, κάτω από τον οποίο λειτουργούν οι ζωώδεις ζωές ή τον εποχιακό νόμο κάτω από τον οποίο εργάζονται οι μορφές του φυτικού βασιλείου.

Αυτό, όταν συντελεστεί, θα επιφέρει ορισμένες θεμελιώδεις μεταβολές, όπως ρυθμισμένη σεξουαλική ζωή, οργανωμένη ζωή των γονιών και νοητικές διαφοροποιήσεις στη φυλετική στάση προς τη σεξουαλική ζωή και το επακόλουθό της, τη Γέννηση.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.