ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

Η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου. Χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης έχουν ενοχοποιηθεί για τη κατάθλιψη. Η διατροφή εκτός από τα φάρμακα επαναπρόσληψης σεροτονίνης, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Βασικό στοιχείο της σεροτονίνης είναι το αμινοξύ τρυπτοφάνη. Μια πολύ γνωστή και “αγαπημένη” τροφή η σοκολάτα είναι πηγή σεροτονίνης! Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι όταν θέλουμε να χαλαρώσουμε ή ήμαστε πολύ πιεσμένοι να ζητάμε σοκολάτα ή γλυκό!

Κλασσικό παράδειγμα είναι οι γυναίκες κατά τη διάρκεια του προεμμηνορυσιακού συνδρόμου. Η υπέρκατανάλωση όμως της σοκολάτας ή των γλυκών μπορεί να έχει και ανεπιθύμητα αποτελέσματα όπως η αύξηση βάρους ή προβλήματα υγείας!

Εδώ είναι σημαντική η βοήθεια του ειδικού έτσι ώστε να διαμορφώσουμε το διαιτολόγιο της “χαράς” χωρίς άσχημα επακόλουθα, με τροφές και προϊόντα όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, ζυμαρικά ολικής αλέσεως, μαύρο ρύζι, μαύρο ψωμί και μαύρη σοκολάτα. Επίσης θα πρέπει να αποφεύγουμε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

Μερικά tips που γλυκαίνουν και μας ανεβάζουν χωρίς “κακά” λιπαρά είναι η γευστική μπανάνα, το ακτινίδιο, τα δαμάσκηνα, και τα σύκα!

 

Μαυρομμάτη Μαρία

photo Logodiatrofis.gr

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ

ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ. ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ 1983. ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗ ΔΙΠΛΑΡΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΗΡΑ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ΑΝΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ.

ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ. Ο ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΒΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΔΩ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.