ΑΠΟΨΕΙΣ

ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΗΚΕΙΣ;

 

ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΗΚΕΙΣ;

 

Κάλιον προλαμβάνειν ή θεραπεύειν”.

Αλλά πώς; με ποιόν τρόπο; Θεωρητικά όλοι γνωρίζουμε αυτό που είπε ο Ιπποκράτης δυόμιση χιλιάδες περίπου χρόνια πριν. Ποιος όμως στ’ αλήθεια ενδιαφέρεται να μάθει ή να μπει στον “κόπο” να το κάνει πράξη; Και τι σημαίνει πρόληψη στην σημερινή εποχή:

Είναι γεγονός πως όσο κι αν προσπαθήσουμε δυστυχώς δεν μπορούμε να αποφύγουμε την καθημερινή τοξίνωση του οργανισμού μας, που λειτουργεί προσθετικά κι επηρεάζει αργά ή γρήγορα δυσμενώς την υγεία μας. Έτσι λοιπόν η πρόληψη σήμερα, ταυτίζεται με την αποτοξίνωση.

Πως; και που μπορώ να κάνω αποτοξίνωση; Θα έπρεπε να είναι το ερώτημα.

Ας εξετάσουμε λοιπόν το φαινόμενο της μη εφαρμογής της πρόληψης δηλαδή της αποτοξίνωσης, χωρίζοντας τους ανθρώπους σε…… κατηγορίες.

Η πρώτη κατηγορία αφορά αυτούς τους επιστήμονες που ενώ ορκίστηκαν τυπικά στον Ιπποκράτη, τον αγνοούν ουσιαστικά. Αυτούς και τους πέριξ αυτών, οι οποίοι είναι και τα πρώτα θύματα της ιατρικής που εξασκούν, λόγω της βλάβης που έχουν υποστεί εξ αιτίας της “πλύσης εγκεφάλου” που συστηματικά τους έχει γίνει κατά την διάρκεια των σπουδών τους από τα κέντρα εξουσίας έλεγχου, του “αγελαίου πληθυσμού”.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά τους ημιμαθείς ξερόλες που είτε νομίζουν πως τα γνωρίζουν όλα, είτε βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα συνομιλώντας με τους εαυτούς τους κυρίως ή τους ομοίους τους ή τους οπαδούς τους, και οι οποίοι διακατέχονται από υπερφίαλο εγωισμό.

Η τρίτη κατηγορία αφορά τους κακοπροαίρετα καχύποπτους, και οι οποίοι βυθισμένοι στην άγνοιά τους απορρίπτουν τα πάντα κολλημένοι στην ιδέα πως όλοι προσπαθούν να τους εκμεταλλευτούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μη μπορώντας να ξεχωρίσουν το καλό απ το κακό.

Η τέταρτη κατηγορία αφορά τους αδιάφορους, τους ωχ-αδερφιστές, τους οκνηρούς, αυτούς που δεν κάνουν τον κόπο να ενδιαφερθούν για τον ίδιο τους τον εαυτό επειδή βαριούνται φοβερά και θεωρούν αγγαρεία όχι μόνο την γνώση αλλά και την απλή πληροφόρηση.

Η πέμπτη κατηγορία αφορά αυτούς που θέλουν αλλά δεν τολμούν από δειλία, είτε γιατί ντρέπονται, είτε γιατί είναι εθισμένοι, είτε γιατί είναι παθολογικά τσιγκούνηδες, ή γιατί αυτοί ξέρουν το γιατί.

Η έκτη κατηγορία αφορά ……..ποιους στ’ αλήθεια αφορά;

Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις;

 

Dr. Nikolaos Vrousgos, ND

photo www.onmed.gr

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

DR. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΡΟΥΣΓΟΣ

Since 1994 working experience in the fields of Disability, Ageing, Welfare and Health in a variety of Organisations in Adelaide and Melbourne like: “Hamstead Rehabilitation Centre”, “IDSC” “Strathmont Centre”, “South Australian Mental Health Service”, “SAGWC”, “AGWS”, “MSSA”, “Randstad”, “On-Call”, “Care Choice”, “Yooralla”, “Alpha Autism”, “Autism Plus”, “Autism Spectrum”, including about three years in a Nursing Home of 250 beds capacity.

Accredited Registered Practitioner in Australia: For Clinical Gerontology/Geriatrics, Naturopathy, Homoeopathy, Herbal Medicine, Nutrition, Oriental Medicine, Colonic Irrigation, Counselling and Fitness.

SPECIALIST PRACTITIONER

Specialisation in Clinical Gerontology and Geriatrics towards: “Longevity with Health”.
Specialisation in Naturopathic Medical Psychology, through holistic psychosomatic approach.
Specialisation in Natural Medicine, for holistic pathological problems approach.
Specialisation in Fitness, Physical activity, Detoxification and Healthy life-style.
Ageing & Disability (Intellectual and Physical) Support Specialist.
Specialisation in Naturopathic Oncology

In the past Member of:

the AUSTRALIAN TRADITIONAL MEDICINE SOCIETY (ATMS).
the COMPLEMENTARY MEDICINE ASSOCIATION (Australia)
the AUSTRALIAN HOMOEOPATHIC ASSOCIATION
the AUSTRALIAN ASSOCIATION of GERONTOLOGY
the AUSTRALIAN & NEW ZEALAND MENTAL HEALTH ASSOCIATION
the BRITISH GERIATRIC SOCIETY
the HELLENIC GERONTOLOGY and GERIATRIC ASSOCIATION(Current)
the PANHELLENIC ASSOCIATION of HEALTH SCIENTISTS
the ASSOCIATION of GREEK HOMOEOPATHS

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.