HOME_POST SHIATSU

ΣΙΑΤΣΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

 

Η περίοδος της εγκυμοσύνης αποτελεί μια υπέροχη αλλά και πολύ περίπλοκη στιγμή στη ζωή της μητέρας αλλά και του παιδιού που πρόκειται να γεννηθεί.

Η καλή υγεία, η ηρεμία, η σωστή διατροφή, η άσκηση, αποτελούν στοιχεία που συμβάλουν στην καλύτερη πορεία της όλης διαδικασίας.

Το σιάτσου συμβάλει με το δικό του τρόπο σε αυτή την πορεία, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του τοκετού, καθώς επίσης και την περίοδο της προετοιμασίας της σύλληψης.

Το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης καλό είναι η μητέρα να μην δεχθεί σιάτσου ή άλλης μορφής μάλαξη παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα, οι πρωινές αδιαθεσίες, αιμορραγία τις πρώτες εβδομάδες, οιδήματα στα άκρα.

Το πρώτο τρίμηνο άλλωστε είναι απαραίτητο για τη μητέρα να ενημερωθεί και να νιώσει τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα της περισσότερο, από το να μπερδεύεται από εξωτερικούς παράγοντες και καταιγισμό παραπληροφόρησης που μόνο σε σύγχυση θα την οδηγήσουν.

Από το τέλος του 1ου τριμήνου, το σιάτσου μπορεί να εφαρμοστεί και να βοηθήσει σημαντικά σε θέματα όπως:

  • Ανακούφιση από πόνους και πρηξίματα των άκρων
  • Ανακούφιση και βελτίωση της κυκλοφορίας των κάτω άκρων
  • Ανακούφιση οιδήματα και έντονη εφίδρωση των κάτω άκρων
  • Ανακούφιση σε πόνους της πλάτη και της μέση, καθώς η αύξηση του βάρους θα αρχίζει να επιβαρύνει αρκετά τις περιοχές αυτές
  • Ηρεμία του νου και αποβολή του άγχους
  • Σε προχωρημένο στάδιο εγκυμοσύνης, βοηθά το μωρό να πάρει τη σωστή θέση για την προετοιμασία του τοκετού
  • Βοηθά στην διαδικασία του τοκετού με σεβασμό στη μητέρα, το παιδί και στην ιερότητα της στιγμής της γέννησης

Το σιάτσου αποτελεί συμπληρωματική θεραπευτική τεχνική και δεν αντικαθιστά τη δυτική ιατρική. Συμβάλει όμως στην καλή λειτουργία του σώματος και του νου, πριν φτάσει κάποιος στην «πόρτα» της δυτικής ιατρικής.

Είναι καλό να γνωρίζουμε το σώμα μας, να μαθαίνουμε να το φροντίζουμε και να ακούμε την εσωτερική μας φωνή.

Η μητέρα στη φάση της εγκυμοσύνης έχει ανάγκη από φροντίδα, τόσο να δεχτεί όσο και να την προσφέρει η ίδια στον εαυτό της.

Ενημερωθείτε για τις εναλλακτικές διαδρομές που σας δίνονται πριν προτιμήσετε τον εύκολο δρόμο μιας και τις περισσότερες φορές είναι ο πιο επώδυνος και ο πιο δύσκολος. Όλα χρειάζονται το χρόνο τους, απαιτείστε να έχετε το δικό σας και να είναι ποιοτικός.

 

Κωνσταντίνα Μπαρλά

Email: kbarla@otenet.gr, τηλέφωνο: 6981710817

photo mothersblog

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΑΡΛΑ

Γεννήθηκα στην Αθήνα και σπούδασα Διοίκηση και Οικονομία στα ΤΕΙ Πειραιά.

Η αναζήτησή μου στον ολιστικό χώρο θεραπειών άρχισε από πολύ μικρή ηλικία.

Το 2003 ξεκίνησα την επαγγελματική μου εκπαίδευση στο Shiatsu, στην Ευρωπαϊκή Σχολή Σιάτσου (EIOM). Παράλληλα με τη φοίτησή μου, υπήρξα βοηθός εκπαίδευσης και στη συνέχεια παρακολούθησα την εκπαίδευση διδασκάλων στην ίδια σχολή.

Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια Shiatsu με αξιόλογους θεραπευτές όπως οι Wataru Ohashi, Clifford Andrews, George Dellar, κ.ά.

Έχω ολοκληρώσει την εκπαίδευσή μου σε: Rejuvance (φυσικό λίφτινγκ προσώπου), Αγιουρβεδικό μασάζ σώματος, προσώπου και κεφαλής, Vasti, Mόξα, Kινέζικη ιατρική, Ωτοβελονισμό, Βεντούζες σώματος και προσώπου, Οn Site massage, Sotai, Yoga (200 ώρες anusara yoga), Aura Soma Beamer (1ο επίπεδο), Aura Soma practitioner (2ο επίπεδο), Shamanic healing (Medicine Wheel).

Το 2010 ολοκλήρωσα την επαγγελματική μου εκπαίδευση ως Rebirther με την Fanny Van Laere στην Om (πρώην ΕΙΟΜ).

Η αναζήτησή μου συνεχίζεται με εκπαίδευση Watsu (σιάτσου στο νερό), όπου έχω ολοκληρώσει το 2ο επίπεδο, καθώς επίσης συνεχίζω να παρακολουθώ σεμινάρια Shiatsu, μέσω ίντερνετ, με τον Clifford Andrews

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.