ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

 

Αντί για άρθρο σκέφτηκα σήμερα να κάνω κάποιες σκέψεις για τον καρκίνο. Ο,τι ακολουθεί είναι η προσωπική μου άποψη και προβληματισμός. Έχοντας διαβάσει αρκετά για τις διάφορες τεχνοιατρικές αλλά και “εναλλακτικές” προσεγγίσεις βλέπω ότι έχουν όλες τη χρησιμότητά τους, τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες τους.

Σε αυτό που έχω καταλήξει είναι ότι δεν υπάρχει μια και μόνη αιτία για τις κακοήθεις υπερπλασίες. Είμαι πολύ μικρός μπροστά στο μεγαλείο της κυτταρικής δομικής και λειτουργικής πολυπλοκότητας για να πω “ο καρκίνος οφείλεται σε αυτό ή στο άλλο”.

Όμως η αξιολόγηση των ερευνών και η γνώση της συσχέτισης μεταξύ κυτταρικής δομής και κυτταρικής λειτουργίας με οδηγούν για την ώρα στα εξής bullet points:

  • Ο καρκίνος δεν είναι ασθένεια αλλά προσαρμογή των κυττάρων στα ιδιαιτέρως τοξικά περιβαλλοντικά ερεθίσματα όταν οι αμυντικοί εξισορροπιστικοί μηχανισμοί έχουν εξαντληθεί (λόγω υποθρεψίας και υπερβολικής τοξικότητας)
  • Οι τοξίνες είναι στη βάση τους ενεργειακές ταλαντώσεις. Κάποιες από αυτές ο διαγνωστικός μας εξοπλισμός τις λέει “παθογόνα”, “χημικές ενώσεις” κλπ. Κάποιες άλλες η ψυχολογία τις λέει “αρνητικές τοξικές σκέψεις”, η διατροφολογία τις λέει “επεξεργασμένες αντιτροφές” και πάει λέγοντας. Όμως όλα είναι ταλαντώσεις που πάνε και πατάνε “κουμπιά” στον πίνακα ελέγχου του βασικού υπολογιστή που λέγεται dna (επιγενετική). Οπότε το κάθε δομημένο σύστημα μεθόδων και κανόνων (επιστήμη) προσφέρει τη δική του οπτική στο θέμα καρκίνος.
  • Η χειρουργική αφαίρεση των όγκων, η πλατίνα, οι ακτινοβολίες και τα κυτταροτοξικά φάρμακα είναι απλώς αντιπυρικές ζώνες ή αντιπλημμυρικά οδοφράγματα. Είναι χρήσιμα την ώρα του πανικού αλλά δεν κάνουν και πολλά για να μην ξανασυμβεί είτε η πυρκαγιά είτε η πλημμύρα. Πάντα όσο η νοοτροπία η διατροφή και ο τρόπος ζωής δεν αλλάζουν, το φάντασμα θα ξαναγυρίζει. Όχι ως τιμωρός αλλά ως αποτέλεσμα.
  • Η αφαίρεση οργάνων ενδεχομένως να σταματήσει φαινομενικά την “καρκινοφάνεια” στα όργανα αυτά. Όμως συμβαίνουν και 2 άλλα : πρώτον οι αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του σώματος πλήττονται ανεπανόρθωτα και δεύτερον δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι δε θα εμφανιστεί υπερπλασία σε άλλο είδος κυττάρων.
  • Καμιά έρευνα δε μπορεί να εξετάσει ΟΛΕΣ τις κυτταρικές παραμέτρους είτε δομικές είτε λειτουργικές στον καρκίνο. Με 5000 γνωστές βιοχημικές αντιδράσεις ανά δευτερόλεπτο στο κύτταρο είναι τουλάχιστον αστείο να μιλάμε για αποδεδειγμένα συμπεράσματα. Μόνο για στατιστικές ενδείξεις.
  • Πανίσχυρα φυτικά προϊόντα (όπως η κάνναβη) έχουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του οργανισμού αλλά δεν είναι αποτελεσματικά από μόνα τους τόσο πάρα όταν συνοδεύονται από αλλαγές στη νοοτροπία τη διατροφή και τον τρόπο ζωής.

Πιστεύω στην ελευθερία της επιλογής του καθενός αρκεί αυτή να βασίζεται στην γνώση. Η ελευθερία της επιλογής όμως πάει παρέα με την αποδοχή των συνεπειών αυτής της επιλογής.

 

Νίκος Δαραδήμος 
Βιολόγος BSc ΕΚΠΑ
MSc Διατροφής Ανθρώπου ΓΠΑ
Σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφής
Ρεφλεξολογια – Ενεργειακές Θεραπείες

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΡΑΔΗΜΟΣ

Διεύθυνση: Φυγαλείας 60, 11147 Γαλάτσι
Τηλεφωνο: 6986267188

Σπουδές

2016 – 2017
Σπουδές στη Ρεφλεξολογία Άκρου Πόδα στο Natural Health Science

2005 – 2007
Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διαχείριση Ποιότητας και Διασφάλιση Υγιεινής Τροφίμων
στο Τμήμα Επιστήμης / Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

1996 – 2002
Πτυχίο Βιολόγου στο Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σεμινάρια – Πρακτικές

4 – 5/3/2017
Σεμινάριο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής της Ελληνικής Εταιρείας Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής

2017 – σήμερα
Θεραπευτής Κοσμοενεργειακής
Θεραπευτής Mvoce & 50 Seals 1st Level

https://www.facebook.com/nikolaos.daradimos

1 σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • ΑΡΙΣΤΗ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ..ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ,,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ”ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ”..ΠΡΟ-ΣΧΟΛΙΟ,,Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΙΣ [ΟΧΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ] ΓΙΑ ”ΕΠΙΤΥΧΗ”ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ[TΩΝ ΚΑΡΚΙΝΩΝ>>ΤΥΠΟΥ ”ΛΕΡΝΑΙΑΣ ΥΔΡΑΣ”],,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ”7 ΕΤΗ”,Α-ΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ” …..Ν.Σ.