ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Στα όσα έχουν αναφερθεί σχετικά με την Εκπαίδευση στη Νέα Εποχή τονίστηκε η βασική ανάγκη για ορισμένες μεγάλες συγχωνεύσεις – ατομικές, φυλετικές και πνευματικές:

α. Τη συγχώνευση ή ολοκλήρωση των διαφόρων όψεων της ανθρώπινης φύσης – φυσικής, συγκινησιακής και νοητικής. Όταν αυτή επιτευχθεί θα έχουμε την εκδήλωση των ολοκληρωμένων στοιχειακών δυνάμεων, στις οποίες δίνουμε το όνομα Προσωπικότητα, που επιφέρουν την εκδήλωση ενός ισχυρού, αυτοκατευθυνόμενου ανθρώπινου όντος υψηλής ολκής.

β. Τη συγχώνευση της προσωπικότητας και της ψυχής. Αυτή πρέπει να συντελεστεί συνειδητά και εσκεμμένα, με την προθυμία αυτών των σχετιζόμενων τμημάτων ενός μεγάλου θείου συνόλου να δουν την προσωπικότητα να υπόκειται σε αλλαγές και μετουσιώσεις, που προκύπτουν σαν αποτέλεσμα της επαφής με την ψυχή. Αυτό θα οδηγήσει στην εκδήλωση της ενοικούσας ψυχής, της Χριστικής συνείδησης, του Ηλιακού Αγγέλου.

γ. Την απώτερη συγχώνευση της ανθρωπότητας με την Ιεραρχία, που θα επιφέρει την εκδήλωση του Βασιλείου του Θεού πάνω στη γη. Αυτή θ’ αποτελεί το επιστέγασμα όλων των άλλων συγχωνεύσεων και θα έχει επιφέρει ορισμένες μεγάλες πλανητικές, φυλετικές και εθνικές συγχωνεύσεις που είναι συνεπαγόμενες και απαραίτητες στην πρόοδο.

Αυτές οι συγχωνεύσεις δεν προωθούνται με τον τρόπο που καταχωρήθηκαν παραπάνω, κατά ένα διευθετημένο διαδοχικό τρόπο. Υπάρχει μεγάλη επικάλυψη και έλλειψη ισοστάθμισης στη διεργασία, αλλά μολονότι μπορεί να υπάρξουν διαφορές και δυσκολίες, το τέλος είναι αναπόφευκτο και αναλλοίωτο. Το Βασίλειο του Θεού, το επιστέγασμα όλων, θα εμφανιστεί πάνω στον πλανήτη.

Επίσης να τονιστούν και να εγχαραχθούν στο νου οι μέθοδοι που παράγουν ποιότητα κι όχι μόνο ποσότητα, οι οποίες θα διευκολύνουν την ανάδυση ορισμένων μεγάλων θείων χαρακτηριστικών. Αυτές στον κατάλληλο χρόνο θ’ αλλάξουν τον κόσμο και θα προσκομίσουν τις νέες στάσεις και καταστάσεις συνείδησης. Όταν αυτές ωριμάσουν και αναγνωριστούν, θα προκαλέσουν την εμφάνιση της κουλτούρας και του πολιτισμού, που αποτελούν για τη φυλή, την επόμενη προσχεδιασμένη και επιθυμητή ανάπτυξη. Η νέα κουλτούρα θ’ αναδυθεί και θα έρθει σε ύπαρξη, καθώς όλοι όσοι έχουν μία συνείδηση του φωτός και το στόχο της αγνής υπηρεσίας, θα προχωρούν με το προσδιορισμένο τους καθήκον και θα διδάσκουν την αλήθεια για το φως, όποτε τους προσφέρεται η ευκαιρία.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.