ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

 

Υπάρχουν τέσσερα ζωδιακά σημεία που σχετίζονται μυστηριωδώς με ό,τι θα μπορούσε να ονομαστεί «έκφραση προσωπικότητας» του ίδιου του ηλιακού Λόγου ή με τη Θεία Τετράδα, την τετραπλή εκδήλωση της Θεότητας:

Τα τέσσερα αυτά ζώδια είναι : Κριός – Λέων – Σκορπιός – Υδροχόος και περιλαμβάνουν την έκφραση της ενέργειας ενός θεμελιώδους ζωδίου (Κριός) και τριών ζωδίων που αποτελούν τμήμα του σταθερού Σταυρού των ουρανών.

Τα τέσσερα αυτά ζώδια σχετίζονται με τα ακόλουθα αστέρια, τα οποία δεν απαριθμούνται στα δώδεκα ζώδια του ζωδιακού. Συνιστούν ένα άλλο πεδίο σχέσεων:

Ο Κριός μ’ ένα από τα δύο αστέρια που βρίσκονται στον αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου, τα οποία καλούνται οι δύο Δείκτες.

Ο Λέων με τον Πολικό Αστέρα που βρίσκεται στη Μικρή Άρκτο.

Ο Σκορπιός με το Σείριο, το Άστρο του Κυνός.

Ο Υδροχόος με την Αλκυόνη, μία από τις επτά Πλειάδες.

Ο Κριός εκφράζει τη θέληση για δημιουργία ή εκδήλωση και εδώ εγκαινιάζεται το μεγάλο θείο πείραμα. Ο Δείκτης με τον οποίο σχετίζεται, μιλώντας εσωτερικά, είναι η μεγάλη δεξαμενή ή το εστιακό σημείο για τη θεία ενέργεια που εκτελεί το σκοπό του Θεού.

Ο Λέων είναι το ζώδιο στο οποίο αναπτύσσεται η συνείδηση της ατομικότητας. Σχετίζεται με τον Πολικό Αστέρα, ο οποίος, μιλώντας εσωτερικά, θεωρείται το «άστρο του αναπροσανατολισμού» διά του οποίου αναπτύσσεται η τέχνη της «επανεκτίμησης και επανάκτησης εκείνου που απωλέσθηκε».

Ο Σκορπιός βρίσκεται υπό την επιρροή ή την εισρέουσα ενέργεια του Σειρίου. Αυτό είναι το μεγάλο άστρο της μύησης, επειδή η Ιεραρχία μας βρίσκεται υπό την επιτήρηση ή τον πνευματικό μαγνητικό έλεγχο της Ιεραρχίας του Σειρίου. Ο Σκορπιός είναι ο μεγάλος αστερισμός που επηρεάζει το σημείο στροφής τόσο στη ζωή της ανθρωπότητας, όσο και στη ζωή του ανθρώπινου όντος. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ανθρώπινου γένους η ενέργεια του Σειρίου, που χύνεται στις επτά ομάδες οι οποίες σχηματίζουν την πλανητική μας Ιεραρχία, εφελκύει ανταπόκριση.

Ο Υδροχόος σχετίζει την ανθρωπότητα με τις Πλειάδες. Το κλειδί σ’ αυτή τη σχέση πρέπει να βρεθεί στη λέξη επιθυμία, που οδηγεί μέσω των μετουσιωτικών διαδικασιών, στην έφεση και τελικά στην εγκατάλειψη της επιθυμίας στο Σκορπιό.

Ο Υδροχόος, η Αλκυόνη και η Ανθρωπότητα αποτελούν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον Τρίγωνο δύναμης. Η Αλκυόνη είναι μία από τις επτά Πλειάδες και αποκαλείται το «άστρο του Ατόμου» και μερικές φορές το «άστρο της νοημοσύνης».

Πηγή ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.