ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΛΙΔΑΣ

 

Συνέχεια του άρθρου Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΕΛΚΥΕΙ ΑΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ

 

Το σημείο της ορθής διάκρισης, του διαχωρισμού της αλήθειας από το ψεύδος και του πραγματικού από το απατηλό μαθαίνεται γοργά την σήμερον ημέρα, καθώς έχουμε περάσει σε μια εποχή ψευδών ειδήσεων και σκόπιμα συγκεχυμένης και χαλκευμένης πληροφόρησης, μια εποχή που ακόμη και πολύ γνωστά γεγονότα τίθενται υπό αμφισβήτηση.

Αυτό έχει προκαλέσει παγκοσμίως προβληματισμό σε ό,τι αφορά τη φύση της αλήθειας και του ψέματος και, εν όψει αυτού του γεγονότος, η Καλή Θέληση μια δράση υπηρεσίας του Λούσις Τραστ διοργανώνει το ετήσιο Σεμινάριό της τη χρονιά αυτή με θέμα “Από το Απατηλό στο Αληθινό”. Διακρίνοντας την αλήθεια στην εποχή μας.

Μαθητεία ισοδυναμεί με αλήθεια, και κάθε αλήθεια που αποκαλύπτεται οδηγεί σε μια επόμενη, ακόμα πιο περιεκτική αλήθεια. Στα κείμενα της Αλίκης Μπέιλη υπογραμμίζεται ότι «ο τσέλα πρέπει να αντιμετωπίζει κάθε φορά την αλήθεια, την αλήθεια για το εαυτό του, την αλήθεια για άλλους ανθρώπους, την αλήθεια για τις διαδικασίες της φύσης και την αλήθεια για το έργο της Ιεραρχίας».

Αυτά τα θέματα για την αλήθεια και το ψεύδος, αν δεν αντιμετωπιστούν, θα διαιωνίσουν και θα βαθύνουν το μέγεθος της απάτης και της διαστρέβλωσης μέσα στην οποία βρισκόμαστε. Τώρα είναι ο καιρός της ευκαιρίας και της απόφασης να υποστηριχτούν αυτά τα κινήματα και οι οργανισμοί που έρχονται αντιμέτωποι με όλα όσα αναχαιτίζουν την ανθρώπινη πρόοδο και εκδηλώνουν ένα όραμα καλής θέλησης.

Η Υδροχοϊκή Εποχή που ανοίγεται μπροστά μας είναι πάνω απ’ όλα μια εποχή που θα κομίσει τα παγκόσμια, ζώντα ύδατα της Ζωής, τα οποία είναι ικανά να διεισδύσουν σε κάθε διάνοια και καρδιά, εάν και εφόσον διεξάγουμε τη νόμιμη μάχη ανάμεσα στον κατώτερο και τον ανώτερο εαυτό, απέναντι στην ιδιοτελή πολιτική και οικονομία, υποστηρίζοντας την μία ανθρωπότητα.

Ασφαλώς δεν θα είναι εύκολο, δεδομένης όμως της έντασης των παγκόσμιων γεγονότων, μπορούμε αν το επιλέξουμε να ευθυγραμμιστούμε με τον ταχύτατα αυξανόμενο εσωτερικό όμιλο των στοχαστών και των υπηρετών που εργάζονται σε κάθε τομέα της ανθρώπινης έκφρασης και οι οποίοι αντιπροσωπεύουν την ελπίδα του κόσμου.

Σε ατομικό επίπεδο μπορούμε να μάθουμε να καλωσορίζουμε την κρίση, καθώς αυτή αφυπνίζει το πνεύμα μέσα μας έτσι ώστε να αναδυθεί από το στάδιο της χρυσαλίδας. Οι κρίσεις που προέρχονται από την ψυχή εισάγονται με Αγάπη στην βαθύτερή της έννοια με αποτέλεσμα να είναι υποφερτές και, συν τω χρόνω, με χαρά αποδεκτές για την απελευθέρωση που επιφέρουν.

Για τους μαθητές που εργάζονται σε ένα εσωτερικό σημείο έντασης, οι κρίσεις έρχονται απλά γιατί η ψυχή με τον καθημερινό διαλογισμό εφελκύεται και διαχύνει την ενέργειά της μέσα στην προσωπικότητα. Όμως αυτός είναι ο δρόμος του πνευματικού μαχητή που σκόπιμα αποδέχεται την καταστάλαξη της κρίσης προκειμένου να υπηρετήσει καλύτερα.

Για όσους από εμάς βαδίζουμε την ατραπό της αλήθειας προς τον ανώτερο εαυτό, αξίζει να αναφερθούμε στα λόγια του Σωκράτη, με τα οποία και θα κλείσω: «Μοναδική μου επιθυμία είναι να γνωρίσω την αλήθεια όσο καλύτερα μπορώ. Και, με όλη μου τη δύναμη, παροτρύνω όλους τους άλλους ανθρώπους να πράξουν το ίδιο.

Σας παροτρύνω να λάβετε μέρος στην μεγάλη μάχη, τη μάχη της ζωής, που είναι η μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη γήινη διαμάχη».

 

Christine Morgan – Πρόεδρος Λούσις Τραστ

Πηγή lucistrust.org

photo Wikimedia Commons

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.