ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΡΑΧΟΥ

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ

Στις ώρες της κρίσης και της αβεβαιότητας πρέπει οι άνθρωποι να θυμούνται ότι η Ιεραρχία στέκει. Πίσω απ’ όλα όσα συμβαίνουν, μπορούν να βρεθούν ο ίδιος όμιλος των πνευματικών Δυνάμεων και οι ίδιοι Μεγαλύτεροι Αδελφοί και Διδάσκαλοι. Οδηγούν την ανθρωπότητα πάνω στην ατραπό της ζωής και μας φέρνουν με ασφάλεια στο τωρινό σημείο ανάπτυξης.

Ο Βούδδας και ο Χριστός είναι μαζί μας και η Ιεραρχία στέκει σαν ένα προπύργιο δύναμης ανάμεσα στην ανθρωπότητα και στην πιθανή καταστροφή. Αυτό το κέντρο της πνευματικής Ζωής είναι «σαν τη σκιά ενός μεγάλου βράχου σε μία κουρασμένη γη».

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμούνται είναι ότι το ανθρώπινο γένος έχει προχωρήσει σταθερά προς τα εμπρός από μία κατάσταση τυφλής άγνοιας και έλλειψης επίγνωσης σε μία νοήμονα προκατάληψη με τη ζωή και μία αυξανόμενη αίσθηση ευθύνης. Η αίσθηση αυτή είναι σχετικά νέα και είναι ένας από τους παράγοντες που αυξάνουν τη δυστυχία και τον πόνο.

Επίσης πρέπει να έχουν πάντα κατά νου την ακεραιότητα και την αλληλεγγύη της ανθρώπινης οικογένειας. Υπάρχει ένας κόσμος με κοινή καταγωγή και κοινό στόχο.

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να πιστεύουν ότι τα προβλήματα και οι επιθυμίες τους είναι μοναδικά και ότι στέκονται μόνοι τους, αλλά αυτό είναι λάθος. Σε κάθε χώρα και ανάμεσα σε πολύ διαφορετικούς ανθρώπους, υπάρχει η ίδια επιθυμία για κατανόηση, για την εδραίωση των ορθών σχέσεων και για την έκφραση της βασικής καλής θέλησης, που είναι ένα από τα πιο βαθιά ανθρώπινα χαρακτηριστικά και η θεία κληρονομιά μας.

Θα είναι καλό να καλλιεργηθεί η χαρά που φέρνει δύναμη. Η πίστη ότι η πνευματική Ζωή είναι ουσιαστική και ότι η θειότητα καθοδηγεί τον κόσμο καθώς και η πεποίθηση ότι η καρδιά της ανθρωπότητας είναι δυνατή συνιστούν τις δυναμικές εκείνες ιδέες, που θα φέρουν τη χαρά στο μέσο ενός κόσμου που αλλάζει.

Συνεχίζεται …

Πηγή Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.