ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΣΤΗ ΦΟΥΣΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

ΣΤΗ ΦΟΥΣΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 

ΑΧ, ΤΙ ΑΓΧΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟ!

 

 Το ARTMATTER και το LIFEHUB διοργανώνουν στις 17-10-2015 και ώρα 16:00-19:00 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.

Τρίωρο βιωματικό σεμινάριο για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση του άγχους.

Η σημερινή εποχή των έντονων ρυθμών και απαιτήσεων χαρακτηρίζεται από διαρκές άγχος γιατί οι επιδόσεις που πρέπει να καταφέρουμε και οι στόχοι που πρέπει να πετύχουμε χρειάζεται να αποδεικνύονται επανειλημμένα. Η ζωή μας στην οποία έχει εγκατασταθεί η συνεχής ανησυχία και αναστάτωση γίνεται ένας ατέρμονας αγώνας δρόμου. Είναι τότε που το μυαλό θέτει τον οργανισμό μας, σε μία κατάσταση «συναγερμού» και ετοιμότητας αντίδρασης σε οτιδήποτε θεωρεί ως απειλή.

Η απάθεια, η κούραση, η έλλειψη συγκέντρωσης, οι πονοκέφαλοι, ο πόνος στους μύες ή το στομάχι, η μείωση επιθυμίας είναι τα γνωστά σημάδια του άγχους. “Έκανα παιδιά;”, “Θα προλάβω άραγε;”, “Πώς με βλέπουν οι άλλοι;”, “Είναι ωραίο το σώμα μου;”, “Πώς πρέπει να είναι ο σύντροφός μου; “, “Πώς θα γίνει να μεγαλώσουν οι ώρες της ημέρας;”, είναι κάποιες από τις ερωτήσεις που κάνουμε στον εαυτό μας. Όμως στην πραγματικότητα το άγχος μας αφορά στο κυνήγι του ελέγχου και κυρίως στο να μην ανατραπεί η αίσθηση της παντοδυναμίας μας σε αυτό τον κόσμο. Αν αντιστραφεί η άποψή μας και σπάσουμε τη φούσκα της συνεχούς επιτυχίας, τότε τι θα απομείνει; Προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούμε; Πού θα πάμε; Πώς θα πειραματιστούμε με τα νέα δεδομένα και ποια θα είναι τα καινούργια αντιληπτικά και ερμηνευτικά σχήματα για να αντιμετωπίσουμε τη ζωή;

Σε αυτό το βιωματικό σεμινάριο δραματοθεραπείας, θα μας δοθεί η δυνατότητα:

  • Να έρθουμε σε επαφή και να προσδιορίσουμε τους αγχογόνους παράγοντες που εμφανίζονται στη ζωή μας.
  • Να αναζητήσουμε τους τρόπους της διαχείρισής του άγχους σε σχέση με το σώμα μας, με το συναίσθημά μας και με τις αντιλήψεις μας.
  • Να δούμε ποιες ρεαλιστικές πρακτικές μπορούν να γίνουν μέρος της ζωής μας για να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε σε νέα δεδομένα ώστε να προσδώσουμε νέο νόημα και ποιότητα στην καθημερινότητά μας.

Χώρος διεξαγωγής: Δέφνερ 18 Μετς Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ/άτομο

Συντονίστριες:

Ανθή Κασταμονίτου: Δραματοθεραπεύτρια-Παιγνιοθεραπεύτρια

Γιασμίνα Βουνάτσου: Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής- Δραματοθεραπεύτρια.

Οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για κράτηση θέσεων: 6937003306 & 6937709042

Mails: artmatter2015@gmail.com και lh@lifehub.gr

 

artmatterlifehub

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΑΝΘΗ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ

Η Ανθή Κασταμονίτου είναι εκπαιδευτικός, δραματοθεραπεύτρια και παιγνιοθεραπεύτρια.
Εργάστηκε στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως δασκάλα και από το 1993 συνεργάζεται με διάφορα κέντρα και φορείς εφαρμόζοντας τη δραματοθεραπεία και την παιγνιοθεραπεία στο δημιουργικό και στο θεραπευτικό τους μοντέλο.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας (ΕΔΠΕ) και αποτέλεσε μέλος του ΔΣ της Ένωσης. Από το 1986 εργάζεται με στόχο τη διάδοση και την εφαρμογή των δύο προσεγγίσεων σε διάφορα πλαίσια.

Κατέχει το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ) της οποίας και αποτελεί μέλος από το 2008.

Έχει εργαστεί και ως εκπαιδεύτρια παιγνιοθεραπείας στην ΕΔΠΕ και από το 2015 συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ ως επόπτρια δραματοθεραπείας και εκπαιδεύτρια στη μεθοδολογία της παιγνιοθεραπείας.

Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Σωματείου “ArtMatter-Υπόθεση Τέχνης” στο οποίο εκτελεί χρέη γραμματέως από το 2015.

Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια ως εισηγήτρια και έχει συντονίσει πολλά σεμινάρια με πληθυσμό ενδιαφερόμενο στις δύο αυτές προσεγγίσεις.

Επίσης έχει παρακολουθήσει πλήθος θεωρητικών και βιωματικών σεμιναρίων με στόχο την προσωπική της ενημέρωση και την επαγγελματική της βελτίωση.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.