ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

 

Γιατί δε με “πιάνει” το συμπλήρωμα διατροφής που μου σύστησαν? Οι πρώτοι 5 λόγοι που μου ήρθαν στο μυαλό. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι:

  1. Διότι ο συστήνων δεν έχει κανένα δεδομένο σχετικά με την υγεία σου, το ιστορικό σου, τις κληρονομικές σου προδιαθέσεις, τους βιοχημικούς και αιματολογικούς δείκτες σου. Δεν γνωρίζει τη δομική και λειτουργική κατάσταση των οργάνων σου και δεν γνωρίζει τη φαρμακευτική αγωγή (εάν κάνεις) η τυχόν αλλά σκευάσματα που παίρνεις.
  2. Το συμπλήρωμα διατροφής λόγω των εκδόχων του δεν αναγνωρίζεται από τα κύτταρα και δεν εισέρχεται σε αυτά. Ή αν εισέλθει είτε δεν χρησιμοποείται, είτε αποβάλλεται. Σημειώνουμε πιθανές δυσανεξίες ή αλλεργίες. Κοινώς δεν ταιριάζει με το σώμα που το δέχεται (όχι μόνο βιοχημικά αλλά και ενεργειακά).
  3. Το συμπλήρωμα διατροφής δεν έχει φυσικής προέλευσης δραστικές ή έχει κάποιες συνθετικές ουσίες οι οποίες δεν υπάρχουν στη βιβλιοθήκη του κυττάρου (πχ βιταμίνες από πετροχημικά)
  4. Το συμπλήρωμα διατροφής οδηγεί σε πλεονασμό τη λαμβανόμενη ουσία (πχ λιποδιαλυτή βιταμίνη ή μέταλλο ή ιχνοστοιχείο) κάτι που συνεπάγεται έλλειψη σε μια ή περισσότερες άλλες.
  5. Το συμπλήρωμα διατροφής λαμβάνεται σε ώρες ακατάλληλες για την χρονοβιολογία (κιρκαδικοί ρυθμοί κλπ) που το σώμα δεν το χρειάζεται ως προτεραιότητα. Το “πρωί – μεσημέρι – βράδυ” έχει μπει στο χρονοντούλαπο, όπως και ο όρος “ομοιόσταση”.

Ως εκ τούτου η συνήθης πρακτική είναι φάρμακο προς σύμπτωμα και συμπλήρωμα διατροφής προς σύμπτωμα και θεραπεία προς σύμπτωμα.

Δε μπορείς να κάνεις διάγνωση ή πρόγνωση μέσα στα 10 λεπτά μιας εξέτασης ώστε να βάλεις τον άλλο σε πρόγραμμα κλπ. Σίγουρα η εμπειρία μετράει (κυρίως στο που να ψάξεις και τι αναζητάς).

Δεν υπάρχει δυνατότητα να “προσομοιωθεί” πλήρως η βιολογία ενός κυττάρου σε εργαστηριακές συνθήκες λόγω του χαοτικού της φύσης του ενώ το ίδιο βρίσκεται σε απόλυτη τάξη και αρμονία. Γιαυτό και όλες οι έρευνες μιλάνε για σύνδεση και συσχετισμό στα ευρήματα τους και όχι για απόδειξη (ακόμα και οι κατευθυνόμενες από συμφέροντα).

Ευτυχώς τα κύτταρα ξέρουν τι να κάνουν χωρίς να χαλάνε ώρες ατέλειωτες σε μελέτες, έρευνες, debate, διαξιφισμούς, φακελάκια κλπ. Αρκεί να ακούσουμε τι ζητάνε, να τους το δώσουμε (αφού ο τρόπος ζωής μας τους το έχει πάρει) και να τα αφήσουμε στην ησυχία τους!

 

Νίκος Δαραδήμος 
Βιολόγος BSc ΕΚΠΑ
MSc Διατροφής Ανθρώπου ΓΠΑ
Δντης Συστήματος 4 Aces of Health

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΡΑΔΗΜΟΣ

Διεύθυνση: Φυγαλείας 60, 11147 Γαλάτσι
Τηλεφωνο: 6986267188

Σπουδές

2016 – 2017
Σπουδές στη Ρεφλεξολογία Άκρου Πόδα στο Natural Health Science

2005 – 2007
Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διαχείριση Ποιότητας και Διασφάλιση Υγιεινής Τροφίμων
στο Τμήμα Επιστήμης / Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

1996 – 2002
Πτυχίο Βιολόγου στο Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σεμινάρια – Πρακτικές

4 – 5/3/2017
Σεμινάριο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής της Ελληνικής Εταιρείας Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής

2017 – σήμερα
Θεραπευτής Κοσμοενεργειακής
Θεραπευτής Mvoce & 50 Seals 1st Level

https://www.facebook.com/nikolaos.daradimos

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.