ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ

Αναπαραγωγικό Σύστημα Γυναικείας Ανατομίας

Φροντίζει για την γονιμοποίηση των ωαρίων με το σπέρμα με στόχο την αναπαραγωγή. Το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα περιλαμβάνει κατά βάση τις ωοθήκες, τις σάλπιγγες και τη μήτρα. Αυτά είναι τα όργανα που εμπλέκονται στην παραγωγή και τη μεταφορά των γαμετών και την παραγωγή των ορμονών του φύλου.

ΜΗΤΡΑ

Η μήτρα αποτελεί μέρος του θηλυκού αναπαραγωγικού συστήματος και είναι ένα από τα εσωτερικά γεννητικά όργανα. Παίζει σημαντικότατο ρόλο στην εγκυμοσύνη, καθώς φιλοξενεί το γονιμοποιημένο ωάριο και στη συνέχεια το έμβρυο κατά τη διάρκεια της κύησης. Έχει  σχήμα αχλαδιού και βρίσκεται στην κορυφή του κόλπου.

Φυσικές ασθένειες : ινομύωμα, πολύποδες, καρκίνος, ενδομητρίωση, προβλήματα περιόδου.

Συναισθηματικές ασθένειες : μη έκφραση συναισθημάτων, συναισθηματική αστάθεια, έλλειψη αυτοεκτίμησης.

ΩΟΘΗΚΕΣ

Οι ωοθήκες είναι ένα ζευγάρι μικρών αδένων, σε μέγεθος και σχήμα αμυγδάλων, που βρίσκεται στην αριστερή και δεξιά πλευρά του σώματος της πυελικής κοιλότητας προς το άνω τμήμα της μήτρας. Οι Ωοθήκες παράγουν τις γυναικείες ορμόνες, όπως τα οιστρογόνα και την προγεστερόνη, καθώς και τα ωάρια, γνωστά και ως θηλυκοί γαμέτες. Τα ωάρια παράγονται από κύτταρα ωαρίων που αναπτύσσονται αργά στα πρώτα χρόνια της ζωής μιας γυναίκας μέχρι να φθάσει στην εφηβεία και να ξεκινήσει ο έμμηνος κύκλος. Κάθε μήνα κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, ένα ώριμο ωάριο απελευθερώνεται και οδεύει από την ωοθήκη προς τη σάλπιγγα, για να γονιμοποιηθεί πριν φτάσει τη μήτρα.

Φυσικές ασθένειες : κύστες, στειρότητα, καρκίνος.

Συναισθηματικές ασθένειες : μη έκφραση συναισθημάτων, συναισθηματική αστάθεια, έλλειψη αυτοεκτίμησης, προσκόλληση στην εφηβεία, απώλεια υλικών ή χρήματος.

ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ

Οι σάλπιγγες είναι ένα ζευγάρι μυϊκών σωλήνων που εκτείνονται από τα αριστερά και δεξιά στις αντίστοιχες γωνίες της μήτρας προς την άκρη των ωοθηκών και εξασφαλίζουν την επικοινωνία της μήτρας και της κοιλιάς. Ρόλος της σάλπιγγας: Το σπερματοζωάριο όταν θα εισχωρήσει στον οργανισμό της γυναίκας, πρέπει να βρει ένα ωάριο για να το γονιμοποιήσει. Αλλά το σπερματοζωάριο και το ωάριο θα βρίσκονται σε αντίθετες κατευθύνσεις για να συναντηθούν στο κέντρο της σάλπιγγας και να σχηματίσουν το ζυγωτό, το οποίο θα εξελιχθεί σε έμβρυο.

Φυσικές ασθένειες : σαλπιγγίτιδα, συμφύσεις, απόφραξη.

Συναισθηματικές ασθένειες : τραύματα παιδικής ηλικίας, προσκόλληση στην εφηβεία.

ΤΟ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΙΕΡΟ.”

LifeHub Team

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.