ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

Ο ΤΟΞΟΤΗΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

Αυτό το ζώδιο είναι ιδιαζόντως ένα ανθρώπινο ζώδιο και συνδέεται με ένα συγκεκριμένο τρόπο με την εμφάνιση της ανθρωπότητας πάνω στη Γη. Υπάρχουν τρία ζωδιακά σημεία που συνδέονται στενότερα με τον άνθρωπο. Είναι ο Λέων, ο Τοξότης και ο Υδροχόος. Με έναν περίεργο, αλλά όχι αποδείξιμο ακόμη τρόπο, σχετίζονται με τις
τρεις όψεις, αυτές του σώματος, της ψυχής και του πνεύματος. Ο ακόλουθος πίνακας μπορεί να βοηθήσει σε κάποια αποσαφήνισει :

Λέων – Είναι ο λέων, ο άνθρωπος,η αυτοσυνείδηση, φυσική φύση, ο ολοκληρωμένος άνθρωπος, η ανθρώπινη ψυχή, η ατομικοποίηση.
Τοξότης – Είναι ο Κένταυρος, ο Τοξότης, η εστιασμένη συνείδηση, η συναισθηματική φύση, ο ανατείνων άνθρωπος, η πνευματική ανθρώπινη ψυχή, η μαθητεία.
Υδροχόος – Είναι ο υδροφόρος, ο υπηρέτης, η ομαδική συνείδηση, η κατώτερη νοητική φύση, ο ενορατικός νοητικός άνθρωπος, η πνευματική ψυχή, η μύηση.

Στους Ατλάντειους καιρούς το ζώδιο του τοξότη απεικονιζόταν συχνά με τον Κένταυρο, το μυθικό ζώο που ήταν μισό άνθρωπος και μισό άλογο. Ο βασικός τόνος του Κενταύρου είναι η φιλοδοξία. Το Άρειο σύμβολο γι’ αυτό το ζώδιο είναι ο Τοξότης πάνω στο άσπρο άλογο και υποδηλώνει τον προσανατολισμό του ανθρώπου σ’ ένα σαφή
στόχο. Τότε ο άνθρωπος δεν είναι τμήμα του αλόγου αλλά είναι ελεύθερος από την ταύτιση μαζί του και είναι ο ελέγχων παράγοντας.

Ο βασικός τόνος του Τοξότη είναι η έφεση και η διεύθυνση κι αμφότερες είναι εκφράσεις των ανθρώπινων στόχων, αλλά ο ένας είναι της προσωπικότητας και ο άλλος της ψυχής.

Το αστρολογικό σύμβολο που χρησιμοποιείται σήμερα γι’ αυτό το ζώδιο είναι μόνο το βέλος μ’ ένα τμήμα του τόξου κι αυτό επειδή η έμφαση της ανθρώπινης ζωής βασίζεται σε κάποια μορφή εσώτερης εστίασης, η οποία ποικίλλει, από τα πολλά στάδια της συναισθηματικής φιλοδοξίας μέχρι την πνευματική έφεση και, από τις δραστηριότητες του κατώτερου νου μέχρι τη φώτιση του ίδιου του νου δια της εστίασης στην ψυχή.

Στον Τοξότη ο μαθητής πρέπει ν’ ανακαλύψει μέσα του δύο πράγματα. Αυτά είναι η δύναμη να προοδεύει στην ατραπό και να βαδίζει την Οδό κι επίσης η ικανότητα να δημιουργεί με την ανώτερη και πνευματική έννοια. Αφορά τη σχέση ανάμεσα στο ιερό κέντρο και το κέντρο του λαιμού.

Για τον άνθρωπο στον αντεστραμμένο τροχό ηχεί η Λέξη:
Βλέπω το στόχο.Φτάνω στο στόχο και βλέπω έναν άλλο.

Πηγή ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.